Kaymakamı Şehit Eden Hainler Yakalandı
Derik Kaymamı'na düzenlenen bombalı suikastta failler kaymakamlık ve belediye çalışanları çıktı. İddialara göre bombayı İstanbul'dan, Derik Kaymakamlığı Yazı işleri Müdürü T.E. getirtmiş. Paketi odaya yerleştirmesi için yeğeni de olan Yazı İşleri Şefi Ş.M.'yi, patlatması için de Derik Belediyesi zabıta amiri V.E.'yi görevlendirmiş. Olayı planlayan T.E. hiçbir şeyden haberi yokmuş gibi şehit kaymakamın cenaze törenine de katılıp timsah gözyaşları dökmüş. Mardin Valisi hain saldırı ile ilgili 71 kişinin gözaltına alındığını açıkladı.
- | Medya Spot
Mardin’de Derik Kaymakamı Safitürk’ün şehit olduğu 10 Kasım’daki hain saldırıda kullanılan bombanın, kaymakamlıkta yazı işleri müdürü olarak çalışan hain tarafından İstanbul’dan getirtildiği ve yeğeni de olan Yazı İşleri Şefi tarafından ise odaya yerleştirildiği iddia edildi. Safitürk için düzenlenen cenaze törenine katılan ve polis kamerasına ‘göz yaşı dökerken’ yakalanan müdür T.E. İstanbul’da gözaltına alındı.
Mardin Valisi, Derik Kaymakamı Muhammet Fatih Safitürk'ün hayatını kaybettiği saldırıya ilişkin, “Bomba belediye personelince patlatıldı. 71 kişi gözaltında” dedi. Vali gözaltına alınan 71 kişinin 28’inin kamu görevlisi olduğunu açıkladı. Vali Yaman; “8 Kasım’ da Kaymakamlığa getirtilmiş ve makama yerleştirilmiş bombanın 10 Kasım da kaymakamlık personeli T.E ve belediye personeli V. tarafından uzaktan kumandayla patlatıldığı değerlendirilmektedir” dedi.
İşte soruşturmadan isyan ettiren detaylar… Makam odasına yerleştirilen bombanın infilak ettirilmesiyle şehit düşen Derik Kaymakamı Muhammet Fatih Safitürk önceki gün toprağa verildi. Yürütülen soruşturmada ise Gaziantep ve Sakarya’daki törenlere de Derik Kaymakamlığı Yazı İşleri Müdürü T.E. gözaltına alındı. Gözaltına alınan şüphelilerin ifadelerine göre, Derik Kaymakamlık Yazı İşleri Müdürü T.E.’nin yeğeni olan Yazı İşleri Şefi Ş.M, kaymakamlık görevlileri F.B, N.E, Z.D ve Z.E’nin bulunduğu sırada, “Kargoyla bomba geleceğini, 10 Kasım günü kaymakam beyin odasında patlatacaklarını” söylemiş.
HABERİN KAYNAĞI VE AYRINTILARI AŞAĞIDAKİ LİNKTE

YORUMLAR
Yorum Yap