DOLAR
50,150
▲%0.2
EURO
55,921
▼%-0.62
ALTIN
6556,39
▼%-0.6
BIST-100
11483
▲%1.32
Ankara hava durumu-1/4°
FacebookXInstagramYouTube

Kısırlaştırma İçin ‘Seferberlik’ Önerisi

TBMM Hayvan Hakları Araştırma Komisyonu Başkanı, üç ya da dört yıl “seferberlik” ilan edilmesi gerektiğini belirtti

  • | Medya Spot

TBMM Hayvan Hakları Araştırma Komisyonu’ndan, “düzensiz olarak her yıl popülasyonu artan sokak hayvanlarının kısırlaştırılmasına” ilişkin “seferberlik” önerisi geldi.

Komisyon Başkanı Mustafa Yel, kısırlaştırma ile ilgili en az üç ya da dört yıl “seferberlik” ilan edilmesi gerektiğini belirterek, bu konuda Tarım ve Orman Bakanlığı, belediyeler ile özel idarelerin sorumluluklarının anımsatılmasını istedi. Yel, “Yaklaşık 500 bin civarında bir kısırlaştırma yapmamız gerekiyor yılda ama bunun 200 bini yapılabiliyor” dedi.

"2020 bütçesine konulsun"

CHP Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca, “2020 genel bütçesine, Tarım ve Orman Bakanlığı’nın ya da İçişleri Bakanlığı bütçesine bu yapılacak olan, kurulacak olan kısırlaştırma merkezlerini ve kısırlaştırma bedellerine ilişkin de bir kalemi koymak istiyoruz” önerisinde bulundu.

Komisyonda değerlendirmelerde bulunan Ankara Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Oytun Şenel, “kısırlaştırma seferberliği için 4 yıl gibi bir süre belirtilmesi halinde, bu sürenin içinin de tanımlanması gerektiğine” işaret etti.

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz