DOLAR
50,046
▲%0.06
EURO
56,476
▲%0.47
ALTIN
6652,04
▲%1.78
BIST-100
11478
▼%0
Ankara hava durumu9/12°
FacebookXInstagramYouTube

Kızılcık Şerbeti Yerine Belgesel!

Ankara İdare Mahkemesi son dakika verdiği kararla “Yürütmeyi durdurma” kararını kaldırdı, Kızılcık Şerbeti dizisinin yeni bölümü yerine "İslamofobi belgeseli" yayımlandı.

  • | Medya Spot

Show TV'de yayımlanan Kızılcık Şerbeti dizisine RTÜK’ün verdiği 5 kez yayın durdurma cezasının 7 Nisan itibariyle uygulanması istenmişti. “Kızılcık Şerbeti”nin geçtiğimiz hafta yayımlanacağı açıklanmıştı.

Show TV avukatlarının dava açması ile yürütme durdurma kararı verilen Kızılcık Şerbeti dizisine verilen 5 hafta program durdurma cezasında yeni gelişme yaşandı.Ancak RTÜK bu karara itiraz ederek ceza gerekçesini ve savunmalarını mahkemeye sundu. Ankara İdare Mahkemesi son dakika verdiği kararla “Yürütmeyi durdurma” kararını kaldırdı.

Kanal, dizinin saatinde "İslamofobi belgeseli" yayımladı. Diziyi izlemek için ekran başında bekleyen izleyiciler, karanlık bir ekranda aşağıdaki satırlarla başlayan belgelselle karşılaştılar:

 

"KORONAVİRÜS KADAR TEHLİKELİ OLAN, İSLAM DÜŞMANLIĞI VİRÜSÜDÜR. BU VİRÜS ÖZELLİKLE AVRUPA ÜLKELERİNDE HIZLA YAYILIYOR

RECEP TAYYİP ERDOĞAN
T.C. CUMHURBAŞKANI"

 

 

SEÇİME KADAR YAYIMLANMAYACAK

Ceza bu akşam uygulanmaya başlandı ve dizi 5 hafta süreyle yayımlanmayacak. Dizinin geçtiğimiz haftalarda yayımlanan bir bölümünde zorla evlendirilen Nursema karakteri, evlendiği erkek tarafından camdan aşağı atılmıştı. Diziye RTÜK tarafından kadına şiddet sahnesi nedeniyle 5 hafta durdurma ve 1,5 milyon TL ceza verilmişti.

Cezanın iptali için Twitter’da "RTÜKKızılcıkŞerbetineDokunma" etiketiyle kampanya başlatılmıştı. Birçok izleyici ve sanatçı da RTÜK'ün kararına tepki göstermişti.

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz