Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
38,8382
EURO
43,7741
IMKB
9.527,000
ALTIN
4.095,890
 
Hava Durumu ANKARA
7 / 22 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
Korkunç Saldırıyı DAEŞ Üslendi
Korkunç Saldırıyı DAEŞ Üslendi
 
Afganistan'da terör dehşeti! Kabil'de konsoloslukların olduğu bölgede bombalı araçla saldırı gerçekleşti. Saldırıda en az 80 kişi hayatını kaybetti, 350 kişi yaralandı. Kanlı eylemi henüz bir örgüt üstlenmezken, Taliban saldırıyı kınadı. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, saldırıda Türk Büyükelçiliği'nin de zarar gördüğünü açıklarken, elçilik personelinin binadan tahliye edileceğini açıkladı. Almanya Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel ise saldırıda Alman Büyükelçiliği çalışanlarının da yaralandığını söyledi. Rus basını saldırıyı terör örgütü DEAŞ'ın üstlendiğini duyurdu...
 
31.5.2017 - 14:33

Afganistan'ın başkenti Kabil'de Almanya Büyükelçiliği’nin hemen yanında bombalı araçla bir saldırı düzenlendi.

Sağlık Bakanlığı saldırıda en az 80 kişinin hayatını kaybettiğini, 350 kişinin ise yaralandığını açıkladı.

Başkentin her yerinden hissedilen patlamada, Vezir Ekber Han'daki binaların çoğu ağır hasar gördü, yaklaşık 30 araç yandı.

Saldırının bir su tankerine yerleştirilen bombayla düzenlendiği kaydedildi. Polis, patlama yerini güvenlik çemberine alırken, bölgeye giden yollar trafiğe kapatıldı.

DEAŞ ÜSTLENDİ

Rus haber ajansı Sputnik'in haberine göre, saldırıyı terör örgütü DEAŞ üstlendi. Saldırıdan kısa süre önce açıklama yapan terör örgütü Taliban ise sivilleri hedef alan saldırıyı kınayarak, saldırının Taliban tarafından düzenlendiğine yönelik iddiaları yalanladı.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, saldırıda Türk büyükelçilik binasının da hasar gördüğünü belirtirken, herhangi bir büyükelçilik personelinin yara almadığını belirtti. Çavuşoğlu, büyükelçilik çalışanlarının tahliye edileceğini belirtti.

Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada ise "Afganistan’ın başkenti Kabil’de bugün gerçekleştirilen terör saldırısı sonucunda çok sayıda kişinin hayatını kaybettiği ve çok sayıda yaralı bulunduğu büyük üzüntüyle öğrenilmiştir. Saldırı birçok resmi kuruluş ve yabancı temsilciliğin bulunduğu bir bölgede meydana gelmiştir. Patlama Kabil Büyükelçiliğimizin binalarında da hasara neden olmuştur. Büyükelçilik personelimiz saldırıdan zarar görmemiştir. Bu menfur terör saldırısını şiddetle lanetliyor, hayatlarını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yaralananlara acil şifa, ölenlerin yakınlarına, Afganistan Hükümeti ve kardeş Afgan halkına başsağlığı diliyoruz. Türkiye terörizmle mücadelede dost ve kardeş Afganistan halkı ve Hükümetinin yanında yer almaya devam edecektir" ifadesi yer aldı.

Dışişleri Bakanlığı yetkilileri, büykelçilikteki hasar için, "Kısmi hasar onarılacak. Elçilik personelinin bir kısmı moral iznine çıkarılacak. Ancak elçilik faaliyetlerine ara verilmeyecek" dediler.



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


Teröristbaşı Gülen'den kriptolu talimat

İş adamına FETÖ Şantajına Suçüstü!

Başbakan'dan Öğetmen Adaylarına Müjde
»   'Kabine Revizyonu' Sorusuna Yanıt
»  Dünyaya İade Resti!
»  Erdoğan 1044 Gün Sonra AK Parti Grubunda
»  Bahçeli'den NATO'ya 'PKK' Tepkisi
»  Eski Vekil Ve DanışmanlarıKızdıran Arama
»   CHPde ortalık iyice karıştı
»  FETÖ Orada Örgütlenmeyi Sürdürüyor
»  İzmir'i Sel Vurdu!
»  Erdoğan'dan Teşkilata Flaş Uyarılar
»  İşte Ak Parti'nin Yeni A Takımı
»  Kılıçdaroğlu'nun 2019 Planı
»  PKK'lı terörist bu halde yakalandı
»  İçişleri Bakanlığı'ndan Flaş Açıklama
»  FETÖ’den İş Adamlarına Jet Dinleme!
»  Kabine Değişikliğinde Son Durum!
»  Cumhurbaşkanı Erdoğan Düğmeye Bastı!
»  "Yılan Sokması Bana Vız Gelir"
»  Manisa'da Peş peşe Korkutan Depremler
»  ‘Şehit evlerine gidin’ talimatı
»  Pkk'ya Darbe Üstüne Darbe
»  "Şehitlerimizin Kanı Yerde Kalmamıştır"
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.