DOLAR
50,150
▲%0.2
EURO
55,921
▼%-0.62
ALTIN
6556,39
▼%-0.6
BIST-100
11483
▲%1.32
Ankara hava durumu-2/7°
FacebookXInstagramYouTube

Kudüs Vetosuna Karşı Yeni Hamle

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kudüs Tasarısını BM Genel Kurulu'na taşınacağını açıkladı. Erdoğan, BM ülkelerini de çağrıda bulundu.

  • | Medya Spot

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cibuti Cumhurbaşkanı Guelleh ile ortak basın toplantısında Kudüs Tasarısını BM Genel Kurulu'na taşıyacaklarını açıkladı.

'TÜM ÜLKELERE SESLENİYORUM'

Erdoğan, ''BM'ye sunulan Kudüs tasarısı ABD tarafından veto edildi. Şimdi inşallah bu tasarıyı BM Genel Kurulu'na taşıyacağız. Uluslararası toplumun Genel Kurul'da adalet, hakkaniyet ve barıştan yana güçlü bir tavır sergileyeceğine inanıyorum. Kudüs karar tasarısının Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nde 14 ülke tarafından desteklenmiş olması anlamlı ve manidardır. BM üyesi tüm ülkeleri Kudüs'ün tarihi statüsüne sahip çıkmaya davet ediyorum. Bu meselenin sonuna kadar takipçisi olacağız.'' ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz