Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
38,7684
EURO
43,4155
IMKB
9.702,000
ALTIN
3.970,890
 
Hava Durumu ANKARA
7 / 15 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
KÖY HALKINDAN OY PROTESTOSU!
KÖY HALKINDAN OY PROTESTOSU!
 
Yıllardır verilen seçim vaatlerinin yerine getirilmemesi nedeniyle Nevşehir ve Ağrı’da toplam üç köy sandık başına gitmeme kararı aldı
 
12.6.2011 - 15:16

DoğuAnadolu Bölgesi’nde oy verme işlemi saat 07.00’de başladı. Erken saatlerde sandık başına gidenler oylarını alınan geniş güvenlik önlemleri altında kullanırken, sandık görevlileri saat 14.00 ile 15.00 arasında yoğunluk yaşanabileceğini söyledi. Ağrı’nın Eleşkit ilçesine bağlı Hürriyet ve Arifbey Köyleri ise sandığı protesto etti.

Köylerine köprü yapılması için 1972 yılında etüd çalışması yapıldığını, ancak bugüne kadar bir kazma bile vurulmadığını belirten Arifbey Köyü Muhtarı Ercan Yıldız, seslerini duyurmak için Hürriyet köylü ile birlikte sandığa gitmeme kararı aldıklarını söyledi. Artık kandırılan seçmen olmak istemediklerini vurgulayan Muhtar Ercan Yıldız şöyle konuştu:

"Şeyran Deresi, köyümüze 500 metre uzaklıkta olan Erzurum- Ağrı karayoluna bağlantımızı kesiyor. Dereye bir köprü yapılsa Ağrı ya da Eleşkirt ilçesine 16 kilometre uzaklıktayız. Ama tek şeritlik, 30 metrelik bir köprüyü bize çok gördükleri için altarnatif yoldan 35 kilometre yol katedip gidebiliyoruz. Bu nedenle Arifbey ve Hürriyet köyleri olarak sandığı protesto etme kararı aldık. İki köyde yaklaşık 400 seçmen var. Seçimler öncesi Cumhurbaşkanı, Başbakan ve milletvekilleri olmak üzere birçok yere köyümüzün durumunu anlatan mektup yazdık. Bir arpa boyu yol alamadık. Sesimizi duyurmak için sandığı protesto ediyoruz."

KÖYLÜLERİN SANDIK PROTESTOSU

Nevşehir’in Kozaklı İlçesi Doyduk Köyü’nde,45 yıldan bu yana sulama barajlarının tamamlanamamasını protesto eden köylüler sandığa gitmedi. Köyde taşımalı eğitim nedeniyle kapatılan eski ilkokul binasında sabah 8.00’de başlayan oy verme işlemini sadece 3 sandık görevlisi yerine getirdi, sandığa kayıtlı 137 seçmen sandığa gitmedi. Oy kullanmayan köylüler, tek sandığın bulunduğu eski ilkokul bahçesi önünde sohbet ederek zaman geçirdi. Doyduk köyü muhtarı Hacı Mehmet Güngör yaptığı açıklamada,hizmetten mahrum kalan Doyduk Köyü’nün ihmal edildiğini belirtti. Doyduk Sulama Barajının yapılacağı gerekçesiyle yıllardan beri İl Özel İdare’sinden hizmet alamadıklarından yakınan Güngör, köydeki tüm çalışmaların köylülerin ortak çalışmaları sonrasında gerçekleştirilebildiğini söyledi.

Güngör, 1966 yılında tarım ve hayvancılığın ana ekonomik güç konumunda olarak nitelendirdiği köyde 50 bin dekarlık alanın sulanabileceği 5 bin dekarlık araziyi kapsayan sulama barajının projelendirildiğini söyledi. Muhtar Hacı Mehmet Güngör, şöyle dedi:

"Barajın yapımı dönemin Başbakanı Mesut Yılmaz tarafından atılmasına karşın bugüne geldiğimizde sadece yüzde 10’luk bölümü tamamlandı. Baraj yapımı nedeniyle köylülerimizin arazileri ve 65 e yakın ev de kamulaştırıldı. Ancak, bedeller bir türlü ödenmedi. Köylümüz büyük şaşkınlık içerisinde. İçme suyu ve kanalizasyon sorunumuzu yine köylülerin ortak çalışmaları ile tamamladık, İl Özel İdaresi sadece tamir çalışmalarında kullanılmak üzere boru sağladı."

Her türlü girişime ve siyasi alandaki çabalarına karşın bir türlü köylerine hizmet alamadıklarından yakınan Güngör, şöyle devam etti:

"Doyduk Köyü ile Kalecik beldesi arasında 5 kilometrelik yok toprak,yağmur yağdığında adeta çamur deryası oluşmaktadır. Doyduk Sulama Barajı nedeniyle bu alanda kamulaştırıldığı için yol yapılayacağı yetkililerce ifade edildi.Hiç bir milletvekilimiz de köyümüze kadar gelip sorunlarımızı dinlemedi. 1 ay içerisinde 10 kez İl Özel İdaresi’ne gitmeme rağmen çözüm oluşturulamadı."

Doyduk Köyü Muhtarı Hacı Mehmet Güngör, hiçbir seçmenin özgür idaresine müdahalede bulunulmadığını belirterek, bu konuda köyde yaşayan tüm seçmenler tarafından sandığa gidilmeyerek köyün sorunlarının kamuoyuna taşınabileceği düşüncesi ile oy kullanmadıklarını kaydetti. Doyduk Köyü’nden Osman Ünal da köylülerin ortak kararı ile sandığa gidilmediğini belirterek, demokratik hakların kullanıldığını kaydetti. Köylülerin tepki amacıyla oy kullanmadığı Doyduk Köyü’nde jandarma geniş güvenlik önlemi aldı.HÜRRİYET

 



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


MECLİS, YENİ VEKİLLERE HAZIR!

ARINÇ'IN SAHTESİ ÇIKTI!

'DEMOKRASİLERİN EN GÜZEL YANI'
»  BAŞBAKAN ERDOĞAN, İSTANBUL'DA OY VERDİ!
»  OYUNU KULLANDI, ÖLDÜ!
»  ARTIK SÖZ SEÇMENİN,,,
»  KENAN EVREN: 'TATİLE GİDEBİLİRMİYİM'
»  BAHÇELİ'Yİ ŞAŞIRTAN BOZKURT SELAMI!
»  KCK'NIN MÜHÜRLÜ PUSULA TAKTİĞİ!
»  HİÇ KİMSEDEN KORKMAYIN!
»  LİDERLERİN OY ADRESLERİ BELLİ OLDU!
»  OY KULLANIRKEN BUNLARA DİKKAT!
»  ÇİLLİOĞLU DAVASINDA İLK OTOPSİ RAPORU!
»  JANDARMA NEDEN MÜDAHALE ETMEDİ?
»  SEÇİME 4 GÜN KALA BÜYÜK KUŞKU!
»  ERDOĞAN'DAN EMEKLİYE 'İNTİBAK' SÖZÜ
»  İMRALIDAN SAVAŞ İLANI AÇIKLAMASI!
»  KURBAN OLDUĞUM ALLAH, VERDİKÇE VERİYOR
»  "PİŞMAN DEĞİLİM, YİNE YAPARIM"
»  ERDOĞAN'DAN MARDİN'LİLERE MÜJDE!
»  DEMİREL, ÇİLLER VE BAYKAL'A SUÇ DUYURUSU
»  BAHÇELİ, KILIÇDAROĞLU'NA SAHİP ÇIKTI!
»  KENAN EVREN'İN İFADESİ EVİNDE ALINACAK!
»  "BALYOZ KENDİ KAFALARINA İNDİ"
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.