Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
38,9344
EURO
44,2717
IMKB
9.356,000
ALTIN
4.203,630
 
Hava Durumu ANKARA
14 / 31 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
Kılıçdaroğlu'nun Zor Anları!
Kılıçdaroğlu nun Zor Anları!
 
Kılıçdaroğlu, CNN Türk'te Hande Fırat'ın sunduğu Liderler Özel programına konuk oldu.Kılıçdaroğlu, Ankara'daki hain saldırı sonrası hayatını kaybeden 9 yaşındaki Veysel Atılğan ve CHP Malatya Gençlik Kolları üyeleri hakkında konuşurken, sesinin titrediği, gözlerinin donduğu ve gözyaşlarını zor tuttuğu gözlendi.
 
13.10.2015 - 19:43

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CNN Türk'te Hande Fırat'ın sunduğu Liderler Özel programına konuk oldu.

Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarından satır başları:

İlk anda Diyarbakır saldırı gibi sandım, sonra daha vahim bir tablo olduğunu öğrendim.

Saldırı sonrasındaki konuşmam, hayatımda yaptığım en zor konuşmalardan biriydi (Ankara'daki hain saldırı sonrası yaptığı ilk açıklama)
Kılıçdaroğlu, Ankara'daki hain saldırı sonrası hayatını kaybeden 9 yaşındaki Veysel Atılğan ve CHP Malatya Gençlik Kolları üyeleri hakkında konuşurken, sesinin titrediği, gözlerinin donduğu ve gözyaşlarını zor tuttuğu gözlendi.

Kılıçdaroğlu, "Ölen gençlik kolları üyelerimiz aileleriyle bir aradaydık, sadece huzur istiyorlardı. Ölen gençlerin babaları Türkiye için bedel ödendiğinin farkında ama annenin acısı başka. "

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CNNTürk'te Hande Fırat'ın sorularını yanıtlıyor.

Kılıçdaroğlu'nun sözlerinden satırbaşları şöyle:

"IŞİD'le işbirliği yapan ya da IŞİD'in yan kolu olan bir örgüt ismi gelmişti bize. O ismi Sayın Başbakan'a verdim.

Benim merak ettiğim neden bu dosyalara gizlilik kararı konuluyor? Bizim gerçekleri öğrenme hakkımız yok mu? Soruşturma tabii ki gizli olabilir. Ama yargı sürecinde davaya gizlilik kararı koyuyorsunuz, neden?

IŞİD'in camileri, türbeleri nasıl bombaladığını çok iyi biliyoruz. Bunlara sinirli çocuklar diyenleri de biliyoruz.

Korkuyor musunuz bir vatandaş olarak?

Hayır. Terör örgütleri korku dağları yaratarak geniş kesimleri sindirmek isterler. Korkarsak terör örgütüne hizmet etmiş oluruz. Buna teslim olmayacağız. Korku, asla. Yılmayacağız. Neden korkacağız? Eğer biz görevimizi yaparsak bütün bunların hepsini aşarız. Türkiye bölgesinde de dünyada da güçlü bir ülkedir. Ama bütün bu olanlar yönetim boşluğundan kaynaklanıyor. Gerçekten üzerinde durulursa bütün bunlar engellenebilir.

Bu işte asıl sorumlu hükümettir. Çünkü Türkiye'yi yöneten, bürokratları atayan, istihbarat bilgilerini alan hükümettir. Bunları kim yönetiyor? Bazıları devleti suçluyor. Devlet bir tüzel kişiliktir. Siyasi partiler devleti yönetmek için gelirler.

Devlet olmak için gelmezler. Atamaları siz yaparsınız. Hepsi yasal sınırlar içinde çalışırsa sorun çıkmaz. Varsa bir sorumluluk ortaya çıkarırsınız. Çağdaş demokrasilerde sorumlu kimse kendini görür ve görevi bırakır.

Sorumlu bürokrattır diyemezsiniz. Çünkü bürokratı tayin eden o kişi. Asıl yönetme gücü olanı bırakıp tayin ettiği kişiye sorumluluğu yıkarsanız bu olmaz.

97 kişi hayatını kaybetmiş, Adalet Bakanı gülerek cevap veriyor. İnsanda biraz vicdan azabı olur. 97 kişi, 1-2 kişi değil. Güvenlik açığı yoktur dediğiniz andan itibaren o koltukta oturamazsınız. Açık yoksa bu 97 kişi nasıl öldü?

O iki canlı bomba listede var mıydı, yok muydu?

Sizin canlı bomba gömleği bulmanız sizi sorumluluktan mı kurtarıyor? Elimizde liste var diyor. Şu soruyu sormak isterim Davutoğlu'na; o iki canlı bomba o listede var mıydı yok muydu? Varsa daha büyük bir felaket var. Görüşmemizde bu iki ismin kim olduğu belli değildi ve var mıydı yok muydu açıklayamadı.

Canlı bomba listesi var ama eylem yapmadan tutuklayamayız diyor. Ahmet Şık bir kitap yazdı cezaevine atıldı. Böyle onlarca örnek var. Bir yönetici başarısızlığa gerekçe üretmeye başlamışsa, yönetemiyor demektir. Türkiye iyi yönetilmiyor.

Bana bir kişi iyi yönetildiğini söyleyemez. Hangi açıdan iyi yönetiliyor. Bizim iyi bir yönetime ihtiyacımız var. Bütün vatandaşları kucaklayan yönetime ihtiyacımız var. 24 Ağustos 2012'de dönemi Başbakanına mektup yazdım. Suriye konusunda, Ortadoğu bataklığı konusunda uyardım. Bugün yaşananların yüzde 99.9 oranda nedeni budur. IŞİD'i telaffuz etmekten korkuyorlar. Ya yeni eylemler yaparsa diye korkuyorlar çünkü istihbarat zafiyeti var. MİT gerçek görevini yapmıyor, başka işlerle uğraşıyor. Bütün MİT’i kastetmiyorum. Orada bir grup sadece iktidar partisine hizmet ediyor."

Ben Ortadoğu bataklığını ilk telaffuz ettiğimde tepki gösterdiler. Şu an Türkiye o bataklıkta. Türkiye’de uyuyan hücreler var. Davutoğlu, kendisi bana söyledi. Uyuyan hücrelerin, bizim IŞİD’li diye gördüğümüz tipler değil; kravatlı, traşlı insanlar olduğunu söyledi. Ve zamanlama ile talimat neticesinde eylem yapmaya hazırlar dedi. Bunların hepsi biliniyor. IŞİD’in yuvalandığı yerler belli. Diyarbakır bombacısının annesi defalarca polise gittiğini, oğlunun IŞİD militanı olduğunu bildirdiğini söyledi. Defalarca söylemiş ama hiçbir şey yapılmadı. Ta ki Diyarbakır’da bomba patlatana kadar. Bu işlerin sorumlusu ülkeyi yönetenlerdir. Ülkeyi onlar yönetiyor, ben yönetmiyorum.

MHP’ye çağrı yaptık, ülkem adına bu talepte bulundum. Ülkem adına, bize oy vermiş 11 milyon vatandaşım adına talep ettim. İnsanlar ölüyor, bombalar patlıyor, gencecik çocuklar şehit ediliyor. Ben randevu istemeyeceğim de ne yapacağım. Sayın Davutoğlu davet etti, hay hay dedim. Bu zamanda bir araya gelmeyeceğiz de ne zaman geleceğiz. Siyasette yeni bir süreci başlatmamız lazım. Siyaset kavga alanı değildir. Bir araya gelerek her şeyi konuşabilmeliyiz.

HDP’NİN CEVABI

HDP görüşmeyi kabul etti. Gün de verdiler. Perşembe dediler ama benim 3-4 hafta önceden belli olan bir programım vardı. Sayın Demirtaş’ın da takvimi uygunsa biz cuma günü görüşmeyi önereceğiz

Radikal unsurların Türkiye'de uyuyan hücreleri var. Türkiye'de IŞİD'in yuvalandığı yerler belli; İstanbul, Konya, Adıyaman, Şanlıurfa, Gaziantep....
Kılıçdaroğlu Demirtaş ile buluşacakKılıçdaroğlu Demirtaş ile buluşacak

Bugün Abdullah Gül aradı, dünya görüşümüz farklı olabilir ama siyasette nezaket vardır.
EN NİTELİKLİ KADROLAR BİZDE

İktidar olmak istiyoruz, en nitelikli kadrolar bizde, sorunları çözmek için hazır.
Bütün partiler bizim seçim bildirgemizi örnek aldı, üzerine yeni şeyler de ilave etti.

İSTİFA SORUSUNA YANIT VERDİ

Kılıçdaroğlu, Hande Fırat'ın sorduğu 'Seçimi kaybederseniz istifa edecek misiniz?' sorusuna, "Onun ölçüsüne bağlı, Genel başkanlık koltuğunda illa oturayım diye bir düşüncem olmadı " yanıtını verdi.



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


Twitter'den Ankara'yı Şok Eden Karar

CHP'den MHP'ye çok sert cevap

Havuzdan Fuat Avni'ye Doğrulama!
»  İstanbul'da Ankara Gerginliği!
»  Davutoğlu Katliam Yerinde
»  'Saldırıda Devlet Desteği Var'!
»  Kılıçdaroğu: Saraya Gidebilirim!
»  Eimizde Canlı Bombaları Listesi Var Ama!
»  Hacettepe Üniversitesi'nde Boykot
»  'Zor Durumda Kalanlar Ülkeyi Ateşe Atar'
»  Bakanlar Kurulu sonrası flaş açıklama
»  Şırnak'ta Çatışma: Bir Asker Şehit
»  AB Büyükelçileri'nden Dayanışma Ziyareti
»  Diyarbakır'da Reuters MUhabirine Gözaltı
»  AKP,Mitingleri Askıya Aldı
»  Bahçeli,Kılıçdaroğlu'nu da Reddetti!
»  ''Arama Yapmadık Çünkü...''
»  Fehmi Koru'dan Bomba Sözler!
»  Davutoğlu:Hepimiz Travma Yaşıyoruz
»  Diyarbakır'dan Acı Haber
»  ''Hoşcakalın,Cumhuriyet'le Kalın''
»  Ünlü Oyuncu Levent Kırca YaşamınıYitirdi
»  TGC Nazmi Bilgin'le 'Devam' Dedi
»  Hayatını Kaybedenlerin Sayısı 97 Oldu!
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.