Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
38,9344
EURO
44,2717
IMKB
9.356,000
ALTIN
4.203,630
 
Hava Durumu ANKARA
13 / 31 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
LGS'YE REKOR BAŞVURU
LGS YE REKOR BAŞVURU
 
Anadolu, fen, bazı meslek liseleri ile yabancı dil ağırlıklı liselere öğrenci yerleştirilmesine yönelik Ortaöğretim Kurumları Sınavı’na (OKS) bu yıl 780 bin kişi başvurdu. Başvuru sayısında geçen yılı göre 100 binden fazla artış kaydedildi.
 
2.3.2005 - 07:19

Milli Eğitim Bakanlığı, kamuoyunda liseye giriş sınavı (LGS) olarak bilinen Ortaöğretim Kurumları Sınavı’na 10 Ocak 2005 tarihinde almaya başladığı başvuruları 28 Şubat 2005 tarihi itibariyle sonlandırdı. Başvuru istatistikleri üzerinde yapılan ilk değerlendirmeye göre, 12 Haziran’da gerçekleştirilecek LGS’ye rekor sayıda başvuru oldu.

2002 yılında 562 bin 196, 2003 yılında 616 bin 164, 2004 yılında 650 bin 230 adayın başvuruda bulunduğu LGS’ye, bu yıl 785 bin kişinin başvuruda bulunduğu bildirildi. Bakanlık yetkilileri, sistemde önlem almalarına karşı iki kez başvuruda bulunanların olabileceğine dikkat çekerken, sayının Polis Koleji Aday Tespit Sınavı’na girecek adaylar, çıkarıldığında 780 bin olacağını kaydetti.

Yetkililer, sınava geçen yıla göre 100 binden fazla başvuru olmasında yabancı dil ağırlık liselerin de kapsama alınmasının etkili olduğunu kaydetti. Bakanlık, yönetmelik değişikliğiyle önceki yıllarda not barajına dayalı olarak alım yaptığı yabancı dil ağırlık liselere artık LGS ile öğrenci yerleştirilmesini kararlaştırmıştı.

Öte yandan Devlet Parasız Yatılılık Sınavı’na da 210 bin adayın başvuru da bulunduğu bildirildi.

TERCİH SİSTEMİ

Bakanlık ayrıca LGS’de bu yıl bir ilki uygulayacak. Buna göre adaylar, ÖSS’de olduğu gibi sınav sonrasında puanlarına göre tercihte bulunacak. Adaylar, 2005 Temmuz ayının ilk haftasından itibaren http://sinavlar.meb.gov.tr adresinde yayımlanacak e-tercih kılavuzundan, tercihlerin hangi tarihte yapılacağı, okulların kayıt-kabul koşulları ile kayıt tarihleri, kontenjanları ve yerleştirmeyle ilgili diğer esasları öğrenebilecek.



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


ÖĞRENCİLERİN PROTESTOSU ÇELİK'İ KIZDIRDI!!

ÇELİK'TEN ÖĞRETMENLERE MEKTUP

ANKARA ÜNİVERSİTESİ'NDE BAKAN ÇELİK'E PROTESTO !!
»  ÖĞRETMENLER EKONOMİK SIKINTIYLA BOĞUŞUYOR!!
»  ÜNİVERSTELİ TÜRBANLI'YA GÖRE TÜRBAN, ALLAHIN EMRİ!!!
»  ÖĞRENCİLER, ABD BÜYÜKELÇİSİ'Nİ OKULA GÖRÜNCE ŞAŞIRDI
»  20 BİN MÜDÜR YARDIMCISI İÇİN SINAV
»  ÖĞRETMENLERE LABTOP'DA BİR İDRİMİ DE MİCROSOFT'TAN!!
»  ÖZEL OKULLARA GİRİŞ SINAVI BAŞVURULARI BAŞLADI
»  VELİLERİ İSYAN ETTİRECEK UYGULAMA... OKULLAR ŞİRKETLEŞİYOR !!
»  AF, SADECE TÜRBANI ÇIKARANA
»  OKUL KAYITLARI BU YIL HAZİRAN'DA BAŞLAYACAK...
»  ÖĞRETMEN'E BİLGİSAYAR'DA ULUSAL GÜVENLİK SORUNU!!
»  ÇELİK: AFFIN ARKASINDAYIZ
»  SON HABER...ÖĞRENCİ AFFI MİLLİ EĞİTİM KOMİSYONU'NDA
»  İNGİLİZCE ÖĞRETMENLERİNE İNGİLTERE'DE EĞİTİM İMKANI!!
»  İNGİLİZCE ÖĞRETMENLERİNE İNGİLTERE'DE EĞİTİM İMKANI!!
»  AKP'DE AF ÇATLAĞI!!
»  TAYYAR ALTIKULAÇ: "ÖĞRENCİ AFFI AYRI, TÜRBAN SORUNU AYRI KONU"!!
»  ÖĞRENCİ AFFI MECLİS'TE...
»  ÖSS ADAYLARINI ÖSYM FOTOĞRAFLAYACAK!!!
»  MİLLİ EĞİTİM'DEN OKUL DUVARLARINA REKLAM HABERİNE YALANLAMA!!!
»  ÖĞRENCİ AFFI İÇİN CHP'DEN CEVAP BEKLENİYOR
»  TÜRBAN YİNE ISITILIYOR!!
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.