Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
38,9344
EURO
44,2717
IMKB
9.356,000
ALTIN
4.203,630
 
Hava Durumu ANKARA
13 / 31 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
LORDLAR SORUŞTURMASINDA LORD'A GÖZALTI
LORDLAR SORUŞTURMASINDA LORD A GÖZALTI
 
İngiltere'de siyasi partilere kredi sağlayan bazı kişilerin destekleri karşılığında Lordlar Kamarası'na aday gösterildiği suçlamalarıyla ilgili soruşturma genişliyor.
 
13.7.2006 - 07:22

İktidardaki İşçi Partisi'nin finansman sorumlusu Lord Levy gözaltına alındı.

Partiye bağış ve kredi sağlanmasından sorumlu olan Lord Levy aynı zamanda Başbakan Tony Blair'in çok yakın bir dostu ve müttefiki olarak tanınıyor.

61 yaşındaki Lord Levy, bir süre karakolda tutulduktan sonra kefaletle serbest bırakıldı ve kendisine herhangi bir suçlama yöneltilmedi.

Sözcüsü yoluyla herhangi bir usülsüzlüğe karışmadığını vurgulayan Levy, gözaltı uygulamasını "bütünüyle gereksiz bir adım" diye niteledi. Levy'nin soruşturmada işbirliğine hazır olduğu kaydedildi.

BBC siyaset muhabirleri, bu gelişmenin Başbakan Blair için siyasi açıdan büyük bir darbe olduğunu söylüyorlar.

1970'lere kadar müzik sektöründe önde gelen bir empresaryo olan Lord Levy, İşçi Partisi'nin geçen yılki son genel seçimler için 14 milyon sterlinlik kaynak toplamasında en etkili isim olarak görülüyor.

Partilere finansman hedefte

Mart ayında gündeme gelen suçlamalar, parlamentodaki büyük partilerin Lordlar'ın belirlenmesi ve unvan verilmesi sürecindeki etkisini tartışmaya açmıştı.

Londra Emniyet Müdürlüğü, üç büyük partiye sağlanan mali kaynakları ayrıntılı şekilde inceleyen bir soruşturma yürütüyor.

İngiltere'de partilerin, parlamentonun üst kanadını oluşturan Lordlar Kamarası'na aday gösterme yetkisi var. Zira 700'ü aşkın üyeden artık sadece 92'si unvanlarını varislerine bırakma hakkına sahip.

Lordlar Kamarası üyeleri
Lordlar Kamarası'nın 700'ü aşkın üyesi var

Bu adayları daha sonra bağımsız bir komisyon inceleyerek onay veriyor. Ancak komisyon yetkilileri çoğu zaman adayların partilerle mali ilişkileri konusunda bir bilgi almadıklarını ifade ediyorlar.

Ayrıca topluma katkıları dolayısıyla önde gelen kişilere sörlük gibi unvanlar verilmesi konusunda da, hükümet tavsiyede bulunuyor.

Özellikle İşçi Partisi'nin son gösterdiği adayların hepsinin partiye son dönemde yüklü miktarda bağış verdiği ve kredi açtığının tespit edilmesi şüphelere yol açmıştı.

Blair hükümeti, bunun üzerine geçtimiz yıl yapılan seçimler öncesinde kendilerine milyonlarca dolar kredi veren kişilerin isimlerini kamuoyuna açıkladı.

İşçi Partisi, bağış ve krediler konusunda kendilerinin hiçbir kuralı ihlal etmediğini ve herhangi bir usulsüzlük yapılmadığını savunuyor.

İngiltere'deki parti finansman yasalarına göre, bağışlar beyan edilse de krediler beyan edilmiyor.

Şimdi bu durumun değiştirilmesi ve bağış ve kredilere daha sıkı üst sınırlar getirilmesi yönünde çağrılar yapılıyor.

Soruşturmanın açılmasına önayak olan İskoçya Ulusal Partisi'nden Angus MacNeil, polisin soruşturması tamamlanana dek unvan verilmesi uygulamalarının bütünüyle dondurulmasını istiyor.

BBC



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


BAKÜ-CEYHAN'DA TARİHİ AÇILIŞ

DİCLE NEHRİNDE TİMSAH YAKALAYANA 500 YTL ÖDÜL

FRANSIZ KUMASINI SOKAĞA ATTI
»  BAŞBAKAN ERDOĞAN'IN GÜZERGAHINDA PATLAMA
»  POLAT ALEMDAR'IN FİYATI BELLİ OLDU
»  CEZAEVİ İÇİNDEKİ MÜDÜRÜN LOJMANINI SOYDULAR
»  GENELKURMAY'DAN TAŞKESEN AÇIKLAMASI
»  KÜRT CEPHESİNDE “FEDERASYONCU” İKİNCİ PARTİ
»  SEZER'DEN BTC YEMEĞİNE TÜRBAN ÖNLEMİ
»  DANIŞTAY'DA TEDİRGİNLİK
»  KOMUTANI İSTAFAYA GÖTÜREN ŞOK SORULAR
»  TELEKOM'DA İNGİLİZLER KİMİ DİNLİYORDU?
»  CÜNEYT ZAPSU ADLİYEDE İFADE VERDİ
»  DİYANET YABANCI DİL BİLEN ÖDÜLLÜ İMAM ARIYOR
»  YÜKSELEN MİLLİYETÇİLİK, İSLAMCILIK VE AB
»  BLACK HAWK GÖRÜCÜYE ÇIKIYOR
»  TAŞKESEN PAŞA DİNLEMEYE TAKILMIŞ
»  ŞEHİTLER GÖZ YAŞLARIYLA UĞURLANDI
»  SUÇ ÜSTÜ YAKALANDILAR
»  PAŞA 'YI HAKİKATEN KADIN MI YAKTI?
»  KÜRDİSTAN RESMEN KURULDU
»  VEKİL'DEN HÜLYA AVŞAR'IN KÖYÜNE TUVALET-BANYO!
»  KARA HARP OKULU KOMUTANI EMEKLİLİĞİNİ İSTEDİ
»  ERDOĞAN, FİLİSTİN'E DESTEK İÇİN PUTİN'E TELEFON ETTİ
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.