LÜBNAN'DA ORDUDAN MUHTIRA GİBİ AÇIKLAMA
Lübnan ordusundan bugün yapılan açıklamada, istihbarat şefi Visam el Hasan’ın Cuma günü düzenlenen suikastta hayatını kaybetmesiyle çok kritik bir safhaya gelindiği, kaosu önlemek için ordunun gerekli önlemleri alacağı belirtildi.
- | Medya Spot
Ordunun açıklamasında, “tüm siyasi liderlere görüşlerini ve fikirlerini açıklarken tedbirli olma” çağrısı yapılırken, ordunun tansiyonun yüksek olduğu bölgelerde kaosun önüne geçmek için “kararlı önlemler” alacağı belirtildi.
Açıklamada, ordunun "güvenlik ihlallerini durdurma ve sivil düzeni sağlama rolüne bağlılığı"nın altı çizilerek, "Son gelişmeler ülkemizin kritik bir dönemden geçtiğini kanıtlamıştır. Bazı bölgelerde tansiyon görülmedik seviyelere yükselmiştir" denildi.
SÜNNİ MAHALLESİNDE ÇATIŞMA
Ordunun açıklamasından kısa bir süre önce askerlerle kimliği belirlenemeyen silahlı kişiler arasında başkent Beyrut'ta çatışmalar çıktığı bildirildi.
AFP'ye konuşan görgü tanıkları, Sünnilerin ağırlıklı olarak yaşadığı Tarık Cedide mahallesinde yaşanan çatışmada, önce silahlı kişilerin ateş açtığını, askerlerin de yanıt verdiğini belirtti.
Tarık Cedide mahallesi muhalefet lideri Saad Hariri'nin kalesi olarak biliniyor. Hariri'nin hafta sonundan bu yana yaptığı çağrılara karşın, parti taraftarları mahallede geniş protestolar düzenliyordu.

YORUMLAR
Yorum Yap