|
|
 |
 |
| |
| DOLAR |
| 45,6152 |
 |
|
 |
| EURO |
| 53,0474 |
 |
|
 |
| IMKB |
| 13.634,000 |
 |
|
 |
| ALTIN |
| 6.610,150 |
 |
|
|
|
Şehir Seçimi

|
|
|
|
|
 |
|
|
|
|
 |
| |
| MÜZAKERECİ POLİS'LER GELİYOR!
|
 |
 |
 |
|
|
|
| İçişleri Bakanlığı, toplumsal olayları bastırmak için "müzakereci polis"ler yetiştirilmesi kararı aldı. Artık polis, copla değil müzakere ile müdahale edecek |
| |
|
|
 |
|
|
|
|
|
 |
Ankara'da Tekel işçilerine yönelik tartışmalı müdahalenin ardından İçişleri Bakanlığı, toplumsal olayları bastırmak için "müzakereci polis"ler yetiştirilmesi kararı aldı. Sokak olaylarında gerginliğin artmasını engellemek için eylemcilerle özel olarak bu amaç için eğitim almış polisler konuşacak. Müzakereci polis, önce eylemcilerin sorunlarını ve taleplerini dinleyecek, daha sonra uzlaşma yolu arayacak. Projeye göre il emniyet müdürlüklerinde görevli "Güvenlikten Sorumlu Emniyet Müdür Yardımcısı" toplumsal olaylarda müzakereci polis olarak görev yapacak. Proje kapsamında toplumsal olaylara cop, biber gazı ve tazyikli su ile müdahale yerine göstericilerin "müzakere" ile ikna edilerek dağıtılması hedefleniyor. Yasadışı gösteri ya da eylem yapanlara karşı zor kullanma ise en son çare olarak düşünülecek.
ÖNCE DİNLEYECEK Bu amaçla, aralarında İstanbul, İzmir, Adana, Mersin, Diyarbakır, Antalya, Van, Konya, Malatya ve Kayseri illerinin Güvenlik ve Çevik Kuvvet Şube Müdürlerine Ankara'da üç günlük seminer verildi. Gazi Üniversitesi öğretim üyelerinin ve eğitimci polis müdürlerinin de teknik ve taktikler konusunda brifing verdiği seminerde, müzakereci polislerin yetiştirilmesi öngörüldü. Projeye göre illerde bir emniyet müdür yardımcısı, bir şube müdürü ve onun altındaki sorumlu amir müzakereci polis olacak. Yani komiser, başkomiser ya da polis memuru toplumsal olayda grup temsilcisiyle müzakereye girmeyecek. Müzakereci polis, önce eylemcilerin sorunlarını ve taleplerini dinleyecek, daha sonra uzlaşma yolu arayacak. Konuyla ilgili olarak emniyet müdürlerine iletişim, birebir iletişim, kitle psikolojisi, kitle iletişimi gibi ders konuları uzman hocalar tarafından verilecek. Projenin 81 ilde yaygınlaştırılması planlanıyor.
TEKEL İŞÇİLERİ İLHAM VERDİ İçişleri Bakanlığı, "müzakereci polis" formülünü, Tekel işçilerine polisin sert müdahalesinin ardından geliştirdi.
 |
|
|
|
 |
|
|
Toplam yorum |
0 |
|
Onay bekleyen |
0 |
|
|
 |

Yorumunuz editörlerimiz
tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır. |
|
|
|
 |
Bu haber henüz yorumlanmamış...
|
 |
|
 |
|
Bu kategorideki diğer haberler |

|
|
|
|
|
|
 |
|
|
| ÇOK OKUNANLAR |
 |
 |
-
-
|
 |
 |
|
CHP'deki "mutlak butlan" kararı sonrası Sinan Burhan ve Barış Yarkadaş siyaset gündemini sarsacak ... |
 |
|
 |
 |
|
Oyuncu Deniz Uğur, eski eşi; gazeteci ve televizyon sunucusu Reha Muhtar’ın Bodrum’da rahatsızlanarak ... |
 |
|
 |
 |
|
Trump, İran konusunda son kararı veremedi |
 |
|
 |
 |
|
CHP Genel Başkanlığına mahkeme kararıyla Kemal Kılıçdaroğlu'nun getirilmesi, ekibinde büyük bir ... |
 |
-
-
|
|
|
 |
|
 |
 |
| YAZARLAR |
 |
|
|
 |
|
|
 |
|
|
 |
|
|
 |
 |
 |
| ÇOK YORUMLANANLAR |
 |
 |
-
-
|
 |
 |
|
CHP'deki "mutlak butlan" kararı sonrası Sinan Burhan ve Barış Yarkadaş siyaset gündemini sarsacak ... |
 |
|
 |
 |
|
Trump, İran konusunda son kararı veremedi |
 |
|
 |
 |
|
Beyaz Saray tarafından yayınlanan sağlık raporuna göre ABD Başkanı Donald Trump’ın doktoru, başkanın ... |
 |
|
 |
 |
|
CHP Genel Başkanlığına mahkeme kararıyla Kemal Kılıçdaroğlu'nun getirilmesi, ekibinde büyük bir ... |
 |
-
-
|
|
|
 |
|
 |
 |
| ANKET |
|
|
 |
 |
|
|
|
| |
 |


 |
Medya
Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden
kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan
haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması
durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır.
Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait
yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz. |
 |
|
| |
|