|
|
 |
 |
| |
| DOLAR |
| 42,7337 |
 |
|
 |
| EURO |
| 50,2979 |
 |
|
 |
| IMKB |
| 11.287,000 |
 |
|
 |
| ALTIN |
| 5.953,800 |
 |
|
|
|
Şehir Seçimi

|
|
|
|
|
 |
|
|
|
|
 |
| |
| MALATYA'DAKİ YAYIN EVİ DAVASI BAŞLADI
|
 |
 |
 |
|
|
|
| Malatya'da bir yayınevinde 3 kişinin öldürülmesiyle ilgili davanın ilk duruşması Malatya 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde yapıldı. Duruşma, 14 Ocak 2008 tarihine ertelendi.
|
| |
|
|
 |
|
|
|
|
|
 |
|
5 sanık için müebbet hapis cezası talep edilirken, sanıklar ve avukatları ifade vermek ve savunma yapmak için hazır olmadıklarını bildirdi. Yaklaşık 4.5 saat süren duruşmaya tutuklu 5 sanık Emre Günaydın (19), Hamit Çeker (20), Cuma Özdemir (20), Salih Gürler (20), Abuzer Yıldırım (19), tutuksuz sanıklar Kürşat Kocadağ, Mehmet Gökçe, sanık avukatları katıldı. Duruşmaya ayrıca, ABD'nin Ankara Büyükelçiliği Siyasi İşler Sorumlusu Jeffrey Collins, AB Türkiye Büro Sorumlusu AB Delegasyonu ve AB Rapor Sorumlusu SemaKılıçer, öldürülen Alman Tilman Ekkehart Geske'nin eşi Susanne Geske, Necati Aydın'ın eşi Şemse Aydın, Uğur Yüksel'in babası İbrahim Yüksel, tanıklar Mahmut Taneli, Onur Dulkadir, Özge Palas, Mehmet Kağan Kocadağ, Aysun Ağbaba, Nurullah Kara ve müşteki avukatları katıldı. Yoğun güvenlik önlemleri altında yapılan duruşmada sanıklar için "silahlı terör örgütü kurmak, örgüt yöneticisi olmak, terör örgütü faaliyeti çerçevesinde birden fazla adam öldürmek ve işyeri dokunmazlığını bozmak, örgüt üyesi olmak ve kasten adam öldürmek" suçlamasıyla ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istendi. Sanıklar ve avukatları zaman darlığı nedeniyle dosyaları inceleyemediklerini, ifade vermek ve savunma yapmak için hazır olmadıklarını belirtti. Mahkeme heyeti, istenilen evrakın tamamlanması ile sanık ve avukatların hazırlanmasına fırsat verilmesi için duruşmayı 14 Ocak 2008 tarihine erteledi. Yabancı basın da izledi Malatya Adliyesi 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşma öncesinde polis, adliye önünde geniş güvenlik önlemleri aldı. Çok sayıda yerli ve yabancı gazetecinin izlediği duruşmaya, sanıklar jandarmanın geniş güvenlik önlemleri altında cezaevi araçlarıyla getirildi. Ölenlerin yakınları ve avukatları Malatya Başsavcılığı'nın hazırladığı dosyaya tepkili. Cinayet kurbanlarının avukatları, dava dosyasında, zanlıların bağlantılarından çok, öldürülen kişilerin faaliyetleri ve bağlantılarının ön plana çıkarıldığını öne sürüyor. Avukatların bir başka iddiası ise savcılığın, kurbanların Hıristiyanlık dinini yaymaya çalışmalarını haksız tahrik olarak gösterme girişiminde bulunduğu. Avukatlar, iddianamede, cinayet kurbanlarının son iki sene için de görüştükleri kişilerin telefon konuşmaları ve adreslerinin deşifre edildiğini idda ediyor.
Malatya baskını: 3 ölü Malatya'da Zirve Yayınevi'nde çalışan Alman uyruklu Tilman Ekkehart Geske (46) ile Necati Aydın (35) ve Uğur Yüksel 18 Nisan 2007 tarihinde boğazları kesilerek öldürülmüş polis, zanlılardan S.G. (20), C.Ö. (20), H.Ş. (19) ve A.Y'yi (19) olay yerinde yakalamıştı. İhbar üzerine yayınevine giden polis, iki kişiyi elleri ve bacakları sandalyeye bağlı ve boğazları kesilmiş halde bulmuştu. Boğazından, sırtından ve karnından bıçaklanmış halde hastaneye kaldırılan ve ameliyata alınan bir kişi de, aynı gün hayatını kaybetmişti. Olaydan sonra üçüncü katın penceresinden kaçmak isterken düşerek yaralanan E.G, kaldırıldığı İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi'nde tedavi altına alınmıştı. Tedavisinin ardından mahkemeye çıkarılan E.G. ile diğer 4 kişi tutuklanmıştı.
CNNTÜRK
 |
|
|
|
 |
|
|
Toplam yorum |
0 |
|
Onay bekleyen |
0 |
|
|
 |

Yorumunuz editörlerimiz
tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır. |
|
|
|
 |
Bu haber henüz yorumlanmamış...
|
 |
|
 |
|
Bu kategorideki diğer haberler |

|
|
|
|
|
|
 |
|
|
| ÇOK OKUNANLAR |
 |
 |
-
|
 |
 |
|
Ünlülere yönelik uyuşturucu operasyonları kapsamında Aleyna Tilki Danla Bilic ve İrem Sak gözaltına ... |
 |
|
 |
 |
|
Asgari ücretin yanında milyonların beklediği emekli ve memur zammı için de çalışmalar devam ediyor. ... |
 |
|
 |
 |
|
Sunucu Okan Karacan Gözaltına Alındı... |
 |
|
 |
 |
|
Altın fiyatlarında yükseliş sürüyor |
 |
-
|
 |
 |
|
Moody's, Türkiye ekonomisinin bu yıl yüzde 3,2 ve gelecek yıl yüzde 3,4 büyümesini beklerken; enflasyon tahminlerini de açıkladı. |
 |
|
 |
 |
|
Isparta’da kuraklık nedeniyle Eğirdir Gölü’ndeki su seviyesinin düşmesiyle birlikte içme suyunda ... |
 |
-
-
|
|
|
 |
|
 |
 |
| YAZARLAR |
 |
|
|
 |
|
|
 |
|
|
 |
|
|
 |
 |
 |
| ÇOK YORUMLANANLAR |
 |
 |
-
|
 |
 |
|
Asgari ücretin yanında milyonların beklediği emekli ve memur zammı için de çalışmalar devam ediyor. ... |
 |
|
 |
 |
|
Ünlülere yönelik uyuşturucu operasyonları kapsamında Aleyna Tilki Danla Bilic ve İrem Sak gözaltına ... |
 |
|
 |
 |
|
Sunucu Okan Karacan Gözaltına Alındı... |
 |
|
 |
 |
|
Altın fiyatlarında yükseliş sürüyor |
 |
-
|
 |
 |
|
Moody's, Türkiye ekonomisinin bu yıl yüzde 3,2 ve gelecek yıl yüzde 3,4 büyümesini beklerken; enflasyon tahminlerini de açıkladı. |
 |
|
 |
 |
|
Isparta’da kuraklık nedeniyle Eğirdir Gölü’ndeki su seviyesinin düşmesiyle birlikte içme suyunda ... |
 |
-
-
|
|
|
 |
|
 |
 |
| ANKET |
|
|
 |
 |
|
|
|
| |
 |


 |
Medya
Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden
kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan
haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması
durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır.
Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait
yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz. |
 |
|
| |
|