Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
40,3889
EURO
47,3283
IMKB
10.616,000
ALTIN
4.415,820
 
Hava Durumu ANKARA
19 / 32 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
MASONLAR BÖLÜNÜYOR
MASONLAR BÖLÜNÜYOR
 
Eski Büyük Üstat Kaya Paşakay ve iki üst düzey yöneticinin ihracına gerekçe gösterilen yolsuzluk iddialarını tatmin edici bulmayan bazı masonlar Olağanüstü Genel Kurul için imza toplayacak. Gelişmelerin itibarlarına zarar verdiğini düşünen masonlarda bölünme ve istifaların yaşandığı belirtiliyor.
 
9.4.2006 - 07:30
USULSÜZ harcama iddialarıyla karışan Hür ve Kabul Edilmiş Masonlar Büyük Locası bölünmenin eşiğinde. Eski Büyük Üstat Kaya Paşakay ve iki üst düzey yöneticinin ihracına gerekçe gösterilen yolsuzluk iddialarını tatmin edici bulmayan bazı üyeler, imza toplayarak Olağanüstü Genel Kurul toplanmasını talep edecek. Büyük Üstat Asım Akin başkanlığındaki yönetim, Genel Kurul’da iddialarını ’biraderlere’ ispatlayamazsa, yeni yönetimin ihracı ile Paşakay ve ekibinin üyeliklerinin iadesi gündeme gelecek.

ZARAR VERDİ

Loca üyelerinden adını vermek istemeyen bir mason, "Birçok üye iddiaların mesnetsiz olduğu görüşünde. Gerçekliği ispatlanmadan basına yansıyan iddialar masonluğun itibarına zarar verdi. Bölünme, bıkkınlık, soğuma ve yer yer istifalar var. Üyelerin rutin toplantılara devamsızlığı arttı. Genel Kurul’da ’Kim suçluysa o okka altına gitsin’ denilecek" dedi.

Büyük Üstat Asım Akin’in, masonik ilkelere aykırı davranışlar gerekçesiyle Paşakay ve ekibini ihraç ettiğini söyleyen üye, "Asıl kendileri böyle bir rezalete meydan vererek masonik ilkelere aykırı davrandılar. İcraatları locada benimsenmedi. En eski üyelerimiz olan büyük masonlar, Türk masonluğunun düştüğü duruma çok üzgün. ’Keşke bunu yapmasalardı. Para yediyse dahi biz ne kadar gerekiyorsa cebimizden verirdik’ diyorlar" dedi.

İddialar kıskançlıktan

Locada ihraç konusundaki hakim görüşün Paşakay’ın başarılarına duyulan kıskançlık olduğunu söyleyen üye, şunları ekledi:

"Paşakay’ın locayı şeffaflaştırma girişimleri locada büyük takdir topluyordu. ’Belirlenen limiti aştı’ denilen seyahatlarda, Paşakay Türk masonluğunu dünyaya tanıttı. Dünya masonluğunda büyük önemi olan İngiliz Locası’nın Büyük Üstadı’nı Türkiye’ye getirdi. Tabii kendisi de iade-i ziyaretlerde bulundu. Bu seyahatlarda locaya fatura ettiği iddia edilen iç çamaşırı ve otellerdeki pay TV ücretlerinin Paşakay’ı küçük düşürmeye yönelik olduğu düşünülüyor. Çünkü ihraca neden gösterilen harcamalar gerçek olsa bile mason toplumunda lafı bile edilmez. Eğer böyle bir sıkıntı vardıysa, bütçe aşıldıysa, üyelerimizin her biri katkıda bulunup o açığı kapatırdık."




Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


BAYKAL: 'DTP, PKK UZANTISI BİR PARTİDİR'

TAKSİM'DE LOKANTA'DA REHİN ALMA!

"PKK İLE MASAYA OTURULMASI SÖZ KONUSU OLAMAZ"
»  AK PARTİ İL BAŞKANLIĞI'NDA EYLEM...
»  ELAZIĞ'DA KOMUTANA MAYINLI TUZAK,BİRİ YARBAY 2 ŞEHİT
»  ELAZIĞ'DA MAYIN PATLAMASI, 1 YARBAY ŞEHİT
»  BAYDEMİR'E KIRMIZI PASAPORT!
»  İZMİR'İ İŞGALDEN KURTARDIK AMA...
»  AMERİKALILARDAN 'AKP'YE GÜVENMİYORUZ'MESAJI
»  ERDOĞAN, GECEKONDULARA SAVAŞ AÇTI
»  ERUYGUR, ABD'NİN GERÇEK AMACINI AÇIKLADI
»  MAKAM OTOMOBİLİNDE YANGIN
»  AHSEN UNAKITAN'DAN HAKARET DAVASI
»  "CÜPPE GİYME ZAMANI GELİYOR"
»  "EVLİYALAR SARIKAMIŞ'TA NEREDEYDİ?"
»  TÜRK VATANDAŞLIĞI'NA YENİ DÜZENLEME
»  BELÇİKA, YALÇIN ÖZBEY'İ SERBEST BIRAKTI
»  ZAPSU: ''PKK-HAMAS KARŞILAŞTIRMASI DOĞRU DEĞİL''
»  ŞEHİTLERİN KANI YERDE KALMADI
»  GALATASARAY YİNE LİDERLİK KOLTUĞUNDA
»  SEZER'DEN 6 YASAYA BİRDEN ONAMA
»  BAŞBAKAN: ANSIZIN ARAYABİLİRİM
»  DİYARBAKIR'DA PATLAMA
»  DANIŞTAY BUGÜN DE BAŞKANINI SEÇEMEDİ
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.