Meclis İçtüzüğü'ne göre; kapalı oturumlar Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu, Başbakan'ın veya bir bakanın veya bir siyasi parti grubunun yahut yirmi milletvekilinin yazılı istemi üzerine kapalı oturum yapabiliyor.
Basın izleyemeyecek
Genel Kurul'da verilecek önergeyle terör konusunda kapalı oturum yapılması istenecek. Kapalı oturum önergesi verilince, kapalı oturumda bulunabilecek şahıslar dışında herkes, toplantı salonundan çıkarılacak. Salon boşaldıktan sonra kapalı oturum önergesinin gerekçesi dinlenecek. Bu gerekçe hükümet adına Başbakan veya bir bakan veya siyasi parti grubu sözcüsü veya önergedeki birinci imza sahibi milletvekili yahut onun göstereceği bir diğer imza sahibi milletvekili tarafından açıklanacak. Genel Kurul işaret oyuyla karar verecek.
Kapalı oturum görüşmelerinin tutanakları kâtip üyelerce tutulacak. Ancak, Genel Kurul uygun görürse, yeminli stenolar bu görevi yerine getirebilecek. Bakanlar ve dinleyici olarak Cumhurbaşkanı kapalı oturumlarda bulunabilecek.
Devlet sırrı olarak saklanacak
Kapalı oturum sırasındaki görüşmeler hakkında, kapalı oturumda bulunanlar ve bulunma hakkına sahip olanlar tarafından hiçbir açıklama yapılamayacak, bunlar devlet sırrı olarak saklanacak. Kapalı oturumu gerektirmiş olan sebep ortadan kalkınca, Başkan, açık oturuma geçilmesini teklif edecek. Genel Kurul işaret oyuyla karar verecek.
Bu arada Genel Kurul Salonu'na bitişik bulunan basın odaları boşaltılarak kapıları kitlenecek. Meclis Televizyonu kapalı oturum sonuna kadar Genel Kurul'dan yayın yapmayacak.
Kapalı oturum tutanakları
Kapalı oturum tutanaklarının birleştirilmesinden sonra, kapalı bir oturum akdedilerek eski tutanak özeti okunacak. Özetle birlikte tutanak bir zarfa konarak hazır bulunan kâtip üyeler tarafından hemen mumla mühürlenecek ve Meclis arşivine verilecek. Kapalı oturum tutanakları ve özetleri, kapalı oturum tarihinden itibaren on yıl geçtikten sonra yayımlanabilecek. Bunların daha önce veya sonra yayımlanması hususunda Genel Kurul, Danışma Kurulu'nun teklifi üzerine işaret oyuyla karar verecek