Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
40,5477
EURO
47,3260
IMKB
10.589,000
ALTIN
4.339,650
 
Hava Durumu ANKARA
22 / 39 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
MECLİS BU HAFTA TAM GÜN YASASI İÇİN ÇALIŞACAK
MECLİS BU HAFTA TAM GÜN YASASI İÇİN ÇALIŞACAK
 
Meclis yoğun bir haftaya daha başlarken, Serbest Bölgelerle ilgili yasa teklifinin yanı sıra bu hafta ‘Tam gün yasası’ olarak bilinen tasarının da genel kurul gündemine gelmesi bekleniyor.
 
11.1.2010 - 07:25
Üniversite ve Sağlık Personelinin Tam Gün Çalışmasına ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısına göre, devlet veya üniversite hastanelerinde görev yapan hekimler, özel hastanelerde çalışamayacak, muayenehane açamayacak. Genel Kurul’un yanısıra komisyonların gündemi de yoğun olacak. İçişleri Komisyonu’nda helikopter kazasında yaşamını yitiren BBP Genel Başkanı ve Sivas Milletvekili Muhsin Yazıcıoğlu’nun Özel Güvenlik Hizmetleri’ne Dair Kanunda değişiklik öngören kanun teklifi ele alınacak.

Meclis Genel Kurulu’nda 12 Ocak Salı günü sözlü sorular ele alınacak. 13 Ocak’ta ise geçen hafta 1’nci maddesi kabul edilen serbest bölgelerle ilgili kanun teklifinin görüşmelerine devam edilecek. Teklifin yasalaşması halinde ise Tam gün yasası olarak bilinen tasarının gündeme gelmesi bekleniyor. Üniversite ve Sağlık Personelinin Tam Gün Çalışmasına ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısına göre, devlet veya üniversite hastanelerinde görev yapan hekimler, özel hastanelerde çalışamayacak, muayenehane açamayacak.

Buna göre, personelin katkısıyla elde edilen döner sermaye gelirlerinden personele bir ayda yapılacak ek ödemenin tutarı, ilgili personelin bir ayda alacağı aylık (ek gösterge dahil), yan ödeme ve her türlü tazminat (makam, temsil ve görev tazminatı ile yabancı dil tazminatı hariç) toplamının; klinik şefleri ve şef yardımcıları ile uzman tabip kadrosuna atanan profesör ve doçentlerde yüzde 800′ünü geçemeyecek.

Bu ödemeler, uzman tabip ve tıpta uzmanlık mevzuatında belirtilen dallarda bu mevzuat hükümlerine göre uzman olanlar ile uzman diş tabiplerinde yüzde 700, pratisyen tabip ve diş tabiplerinde yüzde 500, idari sağlık müdür yardımcısı, hastane müdürü ve eczacılarda yüzde 250, başhemşirelerde yüzde 200, diğer personelde ise yüzde 150 ile sınırlı olacak.

İşin ve hizmetin özelliği dikkate alınarak yoğun bakım, doğumhane, yeni doğan, süt çocuğu, yanık, diyaliz, ameliyathane, organ ve doku nakli, acil servis ve benzeri hizmetlerde çalışan personel için yüzde 150 oranı, yüzde 200 olarak uygulanacak. Genel Kurul’un 12 Ocak Salı Günü 15.00-20.00 saatleri arasında, 13-14 Ocak Çarşamba ve Perşembe günleri ise 14.00-20.00 saatleri arasında çalışması bekleniyor.

-İÇİŞLERİ KOMİSYONU’NDA YAZICIOĞLU’NUN TEKLİFİ GÖRÜŞÜLECEK-
Meclis Genel Kurulu’nun yanı sıra komisyonların gündemi de yoğun olacak. Çevre Komisyonunda, 13 Ocak Çarşamba günü, Zeytinciliğin Islahı ve Yabanilerin Aşılattırılması Hakkında Kanunda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi ele alınacak.

Belediyeler Kanununda değişiklik yapılmasına ilişkin kanun teklifleri ise 12 Ocak Salı günü, Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyonunun gündeminde olacak. Komisyon Başkanı Nusret Bayraktar ve 14 milletvekilinin teklifi, belediyelerin kentin eskiyen kısımlarında kentsel dönüşüm ve gelişim alanı çalışmaları yapmasına ek olarak; planlı ve plansız, yapılaşmış veya boş alanlarda da kentin değişimine uygun olarak kentsel dönüşüm ve gelişim alanları uygulayabilmesini amaçlıyor.

İçişleri Komisyonu’nda da 13 Ocak Çarşamba günü, helikopter kazasında yaşamını yitiren BBP Genel Başkanı ve Sivas Milletvekili Muhsin Yazıcıoğlu'nun, Özel Güvenlik Hizmetlerine Dair Kanunda değişiklik öngören kanun teklifi ele alınacak. Teklif, bu kanunda yer alan, özel güvenlik görevlilerinin her 5 yılda bir yeniden eğitim ve çalışma ruhsatı alma zorunluluğu öngören hükümlerinin kaldırılmasını öngörüyor.

Bu hafta ayrıca AKP Grup Başkanvekili Bekir Bozdağ’ın referandum süresini 120 günden 45 güne indiren kanun teklifinin de ilgili komisyon gündemine gelebileceği kaydediliyor. (ANKA)



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


ÖZDEN ÖRNEK HASTANELİK OLDU

MECLİS, KOZMİK ODASINI AÇTI!

MEHMET ALİ AĞCA, EVLENMEYİ DÜŞÜNÜYOR
»  KÖŞK'E ERKEK TORUN GELİYOR
»  2000 YILI SONRASI EMEKLİLER DİKKAT!
»  TAKSİCİ İLE ALBAY ÇİÇEK ARASINDA İLGİNÇ DİYALOG
»  HOLİGANLARA GÖZLEM ODASI!
»  YEREL DİL BİLMEYEN DİPLOMATLAR YANDI!
»  ÇUKURAMBAR KROKİSİ GAZETEDE!
»  "POLAT ALEMDAR'I SOYDUK HAKİM BEY"
»  ATATÜRK'Ü SİLBAŞTAN YAZIYORLAR
»  ONA GÖRE :'ERKEN SEÇİM GERİ KALMIŞLIĞIN ALAMETİ'
»  CİNDORUK:"ERKEN SEÇİM MAYISTA"
»  MAHKEME KARARI: "KOCAN ÖLMEYİ HAK ETMİŞ"
»  HAKKARİ KARIŞTI!
»  "TAKİP EDİLİYORUM, EĞER ÖLÜRSEM..."
»  ARINÇ'IN EVİNİN ÖNÜNDE DARBE KARŞITI EYLEM!
»  FLAŞ.. EDİRNE'DE ÖFKE VE LİNÇ GİRİŞİMİ
»  12 EYLÜL'DEKİ 50 İDAM, HUKUKA AYKIRIMIYDI?
»  PKK'NIN AYNA'SINA GÖRE ÇÖZÜM ÖCALAN’DA
»  TRAFİK KAZASI GEÇİRENLER DİKKAT!
»  "BİTMEYECEK SEVDAN, MEZARIMDA BİLE"
»  ERDOĞAN'I KIZDIRAN SLOGANLAR
»  ARINÇ'A SUİKAST İHBARI ANKARA'DAN İDDİASI
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.