Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
42,7136
EURO
50,2639
IMKB
11.335,000
ALTIN
5.881,620
 
Hava Durumu ANKARA
0 / 6 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Teknoloji   Magazin   Polis Adliye 
 
MECLİS'TE TERÖRİST VE ŞEREFSİZ KAVGASI
MECLİS TE TERÖRİST VE ŞEREFSİZ KAVGASI
 
BDP’li Kaplan, Meclis’te KCK tutuklamalarını eleştirirken, “Onlar teröristse ben de teröristim” dedi. Ak Partililer, “Zaten teröristsin” deyince tansiyon yükseldi.
 
13.10.2011 - 10:20

TBMM Genel Kurulu’nda önceki gün “başörtüsü” önergesi nedeniyle AK Parti ile BDP arasında yaşanan gerilim, dün de Türkiye ile İran Arasında Kapıköy ve Razi Kara Hudut Kapılarının Ortak Kullanımına İlişkin Mutabakat Zaptına Dair Kanun Tasarısı’nın görüşmelerinde de sürdü. BDP’li Hasip Kaplan’ın “Karayılan yakalandı” haberleri konusunda iktidarın tavrını “sazanlık” olarak nitelemesinin ardından yükselen tansiyon, “terörist” ve “şerefsiz” kavgasına yol açtı.

Başbakan’a yağcılık yapma!

Tasarı görüşmelerinde TBMM Dışişleri Komisyonu Başkanı Volkan Bozkır’ın hükümetin dış politikasını ve Başbakan’ı öven sözlerine BDP grubu adına tepki gösteren Grup Başkanvekili Hasip Kaplan, “Arkadaş artık komisyon Başkanı olmuşsun, Başbakan’a yağcılık yapma” dedi. Hükümetin “Karayılan yakalandı” iddiasıyla ilgili açıklamalarını da eleştiren Kaplan, “Şu Karayılan hikâyesi niye yılan hikâyesine döndü? Her bakan ayrı bir tel çalıyor. Üç bakan “Karayılan’ı yakaladık, tutukladık, paketliyoruz, getiriyoruz.” dedi. Ne oldu arkadaşlar? Hangi İran hükümetiyle ilişki kurdunuz? Hangi İran Dışişleri Bakanıyla diplomatik temas kurdunuz? Yoksa dördüncü sınıf bir basın mensubuyla mı görüştünüz? Şimdi, böyle asparagas haberleri yayınlayıp, Hükûmet olarak da üzerine balıklama atladığınız zaman sazan gibi olursunuz” dedi. Konuşmasında Irak Cumhurbaşkanı ve Irak Kürdistan Yönetimi’nin seçilmiş parlamenterlerine, Türk Cumhuriyetlerinden gelen liderler kadar saygı gösterilmesini isteyen Kaplan, “Bunu sağladığınız zaman, sağlandığı zaman Türkiye’de kardeş kardeşi öldüremeyecek. Çok açık söylüyorum, İran’la iş birliği yapabilirsiniz ama asla ve asla Kürt kardeşlerinizden daha elzem size yakın bir halk yoktur” dedi. Kaplan’ın KCK operasyonları kapsamındaki tutuklamaları eleştirmesiyle birlikte gerilim doruğa ulaştı.

TUTANAKLARDA KAVGA SÖZLERİ

BDP’li Hasip Kaplan ile iktidar milletvekilleri arasında yaşanan tartışmalar, Meclis tutanaklarına özetle şöyle yansıdı:

“Canikli zıplama da dinle!”

Hasip Kaplan (BDP)- Çoğunluksunuz, çoğunluk diktasını kuracaksınız bu Mecliste. Ee, Başkan da uyarmayacak, sadece muhalefet hakkında disiplini, oylamaları sunacak. Böyle bir anlayışa size zemin vermeyiz, yer vermeyiz. Size bu Meclisin nasıl çalıştırılacağını da göstereceğiz. Siz, dünÖ (AK PARTİ sıralarından gürültüler)

NURETTİN CANİKLİ (AKP)- Senin iraden kimin elinde, önce ona bak bakalım! Adam gibi konuş!

KAPLAN - Canikli, zıplama dinle. Dün teklifi getirdin geri çektin. Önce getirdiğin tekliflerin arkasında bir saat durmayı öğrenin. (BDP ve CHP sıralarından alkışlar)

‘Kürtler sizi alaşağı edebilir’

KAPLAN (devamla) - Bugün bu Mecliste bulunmamız bir şanstır. Bakın, Şırnak Milletvekiliyim. Demokratik siyaseti konuşuyoruz. Başbakan dedi ki: “Siyasetle müzakere, terörle mücadele...” Benim Şırnak’ta yüzde 80 oy aldık bağımsız aday olarak. 2 tane milletvekilim tutuklu arkadaşlar. Şırnak Merkez Belediye Başkanım Cizre Belediye Başkanım tutuklu,

AHMET AYDIN (AKP) - Ne alakası var! Ne alakası var!

KAPLAN - Bakın, şunu unutmayın: Ana dilde eğitim, sonuna kadar bunun mücadelesini sürdüreceğiz ve insan olan herkes doğuştan gelen haklara saygılı olur. En büyük hatanız Kürt halkını karşı hedefe alıp düşman bellemenizdir. Kürt halkı kazanımlarınızı bir günde yere indirebilir ve sizin iktidarınızı al aşağı edebilir.

MAHİR ÜNAL (AKP) - Onlar bizim vatandaşımız, ayrımcılık yapma!

KAPLAN- Aklınızı başınıza toplayın, kendinize gelin. Bu tür siyasetle muharebe anlayışınızı terk edin. Siyasetle muharebe olunmaz. Bu Meclise biz muharebe için gelmedik. Eğer onlar teröristse ben de teröristim. (AK PARTİ sıralarından “Zaten teröristsin.” sesi, gürültüler)

KAPLAN - Şerefsizlik etmeyin! Doğru dürüst konuşun! Öyle ikide bir sataşarak, küfrederek burada olmaz.

BAŞKAN - Sayın Kaplan, lütfen, süreniz doldu. Çok teşekkür ediyorum.



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


81 İL'İ ISITAN TWİTTER MESAJI!

SİİRT'TE ÇATIŞMA, 1 ŞEHİT 2 ÖLÜ!

SÖZCÜ'DEN, İNANILMAZ KARAYILAN İDDİASI!
»  PEREZ'DEN ERDOĞAN'A TEŞEKKÜR!
»  ŞAFAK PAVEY İSYAN ETTİ!
»  FLAŞ.. AB İLERLEME RAPORU AÇIKLANDI
»  OSMANİYE'DE HAİN SALDIRI!
»   FAZLA MAAŞ TARTIŞMASINA SON NOKTA!
»  EROĞAN'A YUMURTA'YA GÖZALTI
»  BDP'LİLERE İSTİKLAL MARŞI CEZASI!
»  ARINÇ'TAN MERAK UYANDIRAN AÇIKLAMA
»  BAKAN'IN DA SOYUNU ARAŞTIRMIŞLAR!
»  BALYOZ SANIĞINDAN AĞIRSÖZLER!
»  BAKANLIKTAN TELEFON EDİLMESİ NORMAL
»  BAHÇELİ VE EROĞAN'IN TAZİYE DİYALOĞU!
»  ''AB SÜRECİ KESİNLİKLE BİTTİ''
»  YÜZ YILIN TAKASI!
»  ÖNDER'DEN KRAVAT VE BAŞÖRTÜSÜ ÖNERGESİ
»  FLAŞ.. PKK'LILAR ABLUKAYA ALINDI!
»  KAÇIRILAN KAYMAKAM VE ASKERLER ROJ TV'DE
»  KILIÇDAROĞLU'NU ŞİKAYET ETTİLER!
»  PANTOLON UZLAŞMASINA BDP ÇOMAĞI!
»   ATALAY'DAN KÖSTEBEK İDDİASINA YANIT!
»  BAHÇELİ'DEN ERDOĞAN'A TAZİYE ZİYARETİ!
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.