Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
40,6866
EURO
47,0493
IMKB
10.883,000
ALTIN
4.414,130
 
Hava Durumu ANKARA
23 / 35 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
MECLİSTE "RÜŞVET ALMAYACAĞIZ" ANLAŞMASI
MECLİSTE  RÜŞVET ALMAYACAĞIZ   ANLAŞMASI
 
Geçen yasama döneminde, “rüşvet” alınmayacağı konusunda Japonya'ya güvence veren hükümler bulunması nedeniyle Dışişleri Bakanlığı tarafından bazı hükümleri değiştirilen ancak CHP'nin tepkisini çekmeye devam eden ve AKP Hükümeti tarafından yenilenen tasarı, bir kez daha Meclis Dışişleri Komisyonu'nda kabul edildi.
 
6.12.2007 - 03:24

'Rüşvet almayacağız' güvenceli anlaşma 
Kaman Kalehöyük Arkeoloji Müzesinin Hibe Yoluyla Yapımına İlişkin Nota ve Görüşme Tutanaklarının onaylanmasının uygun bulunduğuna dair kanun tasarısı, Japonya Hükümeti'nin Kaman Kalehöyük Arkeoloji Müzesi'nin yapımı için 436 milyon yen hibe yardımında bulunmasını öngörüyor.

Tasarının geçen yasama döneminde Dışişleri Komisyonu'ndaki görüşmeleri sırasında CHP'li üyeler, Japon hibesinden “rüşvet alınmayacağı” yolundaki ifadelerin Türkiye'yi küçük düşürdüğü gerekçesiyle karşı çıkmışlar ve tasarı Dışişleri Bakanlığına geri gönderilmiş, bazı değişikliklerden sonra Dışişleri Komisyonu'nda kabul edilmişti.

CHP'LİLERİN MUHALEFET ŞERHİ-

Bu değişikliklere rağmen, Komisyonun CHP'li üyeleri İstanbul Milletvekili Şükrü Elekdağ ve Bursa Milletvekili Onur Öymen, tasarıya muhalefet şerhi koymuştu.
Öymen, muhalefet şerhinde, Arkeoloji Müzesinin hibe yoluyla yapımı projesi için verilecek “Japon hibesinden rüşvet alınmayacağı” yolundaki ifadelerin devlet gelenegiyle bağdaşmaması ve Türkiye'yi küçük düşürücü bir nitelik taşıdığı konusunda görüş birliğinin ortaya çıkması üzerine tasarının Dışişleri Bakanlığı'na iade edildiğini ve yeni bir metin geldiğini hatırlattı.

Öymen şunları söyledi: “Bu defa sunulan metinde rüşvete açık bir atıf yapılmamakla birlikte, metin içinde yer alan usule ilişkin ayrıntılar hakkında görüşme tutanaklarının 2. maddesinde sözü edilen Japon mevzuatının incelenmesinden, aynı ifadelerin orada da mevcut olduğu görülmektedir. Böylelikle bu konuya doğrudan atıf yapılmamakla birlikte, dolaylı yapılan atıf aynı sonucu doğurmaktadır. O bakımdan kabul edilebilecek nitelikte görülmemektedir.”
 



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


CHP PM ÜYELERİ, YEMEK MOLASINDA SIRRA KADEM BASTI!

MHP'DEN BBP'Lİ YAZICIOĞLU'NA KONUŞMA JESTİ

BAYKAL: “ÇANKAYA AĞIRLIĞINI KAYBETTİ”
»  UNAKITAN'DAN BAYKAL'A JET YANIT
»  VE DP, 6 OCAK İÇİN KONGRE KARARI ALDI
»  DTP'Lİ AHMET TÜRK'TEN ÇARPIÇI AÇIKLAMALAR
»  TUNCAY ÖZKAN, CHP'DEN SİYASETE GİRİYOR
»  YSK'NIN TARTIŞMALARI BİTİREN GEREKÇESİ YAYINLANDI
»  LİSE MENZUNU OLMAYANININ NİKAHI KIYILMAYACAK
»  "TÜRK MUCİZESİ YARATMAK İMKANSIZ DEĞİL"
»  ''CHP, MUHALEFETTE HİÇ BAŞARILI DEĞİL''
»  “AKP’NİN ALEVİ AÇILIMI SEÇİM YATIRIMI”
»  ''80'LİK CİNDORUK'TAN MEDET UMAR HALE GELDİLER''
»  CHP'NİN AVRUPA BİRLİĞİ İSYANI
»  HALUK KOÇ'U EDİRNE'DE İL BAŞKANLIĞINA SOKMADILAR
»  BAHÇELİ'DEN AB BÜYÜKELÇİLERİNİN YEMEĞİNE RET
»  CHP KAZAYLA İLGİLİ İNCELEMEDE BULUNACAK
»  BAYKAL'IN RAKİBİ HALUK KOÇ DOLU DİZGİN
»  ANAVATAN PARTİSİ,BAŞKANLIK DİVANINI YENİLEDİ
»  DTP'NİN KAÇAK GENEL BAŞKANI HAFTAYA DÖNECEK
»  BÜLENT ARINÇ'IN YALAN HABER İSYANI
»  HALUK KOÇ, CHP'Yİ GENÇLEŞTİRECEK
»  FLAŞ.. AĞAR, CİNDORUK'A DP GENEL BAŞKANLIĞI'NI ÖNERDİ
»  MHP'DEN LİGİNÇ YASA TEKLİFİ
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.