Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
38,8473
EURO
43,6860
IMKB
9.668,000
ALTIN
4.026,250
 
Hava Durumu ANKARA
7 / 22 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
MECLİSTEN ESKİ LİDERLERE DARBE SORUSU
MECLİSTEN ESKİ LİDERLERE DARBE SORUSU
 
TBMM Darbe ve Muhtıraları Araştırma Komisyonu Sözcüsü ve AK Parti Çankırı Milletvekili İdris Şahin, alt komisyonlar tarafından 1980 darbesiyle ilgili
 
30.5.2012 - 18:15
TBMM Darbe ve Muhtıraları Araştırma Komisyonu Sözcüsü ve AK Parti Çankırı Milletvekili İdris Şahin, alt komisyonlar tarafından 1980 darbesiyle ilgili 60, 1960 darbesiyle ilgili 43, 28 Şubat süreciyle ilgili 180’in üzerinde ismin dinlenmesinin talep edildiğini söylediŞahin, Meclis’te gazetecilere yaptığı açıklamada, komisyonun yaklaşık 2 saat süren toplantısında ana konuları ve alt komisyonların işleyiş tarzıyla ilgili ilgili müzakereleri sonuçlandırdığını belirtti.

Alt komisyonların, dinlenmesi için tespit ettiği isimlerin de ele alındığını ifade eden Şahin, 1980 darbesiyle ilgili 60, 1960 darbesiyle ilgili 43, 28 Şubat süreciyle ilgili 180’in üzerinde ismin dinlenmesinin talep edildiğini belirtti. Söz konusu isimlerin önemli bölümünün müşterek isimlerden oluştuğuna dikkati çeken Şahin, bu nedenle önce müşterek isimleri ayırıp, ardından alt komisyonların talep ettiği isimlerin netleştirileceğini kaydetti.

Ortak isimlerin, ana komisyon tarafından dinlenmesine karar verildiğini anlatan Şahin, dinlemenin, bu kişilerle yapılacak görüşmelerin söz konusu kişilerin yaş, sağlık durumu ve bulundukları illere göre planlanacağını söyledi. Şahin, ”Öncelikle Ankara’da dinlenmesi gerekenleri Ankara’da dinlemeye, Ankara dışında dinlenmesi gerekenlerin ise bulundukları mahallerde ya da evlerinde dinlemeye karar verdik” dedi.

Komisyonun Numan Esin, Ahmet Er, Süleyman Demirel, Rahşan Ecevit, Hüsamettin Cindoruk ve Ahmet İsvan’ı ivedilikle dinlemeye karar verdiğini, bildirilen diğer isimlerin de netleştirileceğini bildiren Şahin, çalışmalar 
sırasında yeni isimlerin de belirlenebileceğini ifade etti. Şahin, 28 Şubat süreci ile ilgili dinlenmesi talep edilen isimler arasında 20’den fazla mevcut milletvekilinin de bulunduğunu belirtti.

Alt komisyonların yol haritalarını belirlediğini, başkanlarının söz alarak çalışmalarını ana komisyona aktardığını belirten Şahin, ana komisyon vasıtasıyla çalıştırılacak uzmanların listesinin komisyona ulaştırıldığını, bu uzmanların, komisyon bünyesinde çalıştırılması için kurumlarından davet edileceğini dile getirdi.

1945-1980 yılları arasında Meclis tutanaklarını araştırmak ve beyanları tespit edebilmek için 17 uzman görevlendirileceğini belirten Şahin, bu uzmanların da Meclis’ten temin edileceğini bildirdi. Şahin, 1945-1980 arasındaki ve 28 Şubat sürecine ilişkin siyasi olayların kronolojik olarak hazırlandığını, çalışmalarından bundan da yararlanacaklarını anlattı.
Çağırılan isimlerin arasına eski Başbakanlar Mesut Yılmaz ve Tansu Çiller de eklendi.VATAN

 



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


ÜMİT KARAN'DAN ŞOK İTİRAF!

FLAŞ.. SURİYE İLE İPLER KOPTU

KÜRTAJ'A SÜRE AYARI!
»  KANDİL'DE İSTİHBARAT SAVAŞI!
»  İLKER BAŞBUĞ'DAN 11 KİŞİLİK LİSTE
»  ERDOĞAN, AK PARTİLİLERİ AĞLATTI!
»  KAÇAKÇILAR NEDEN MAYINLARA BASMIYOR?
»  VE EMRE BELÖZOLU A.MADRİD İLE ANLAŞTI!
»  ERDOĞAN'DAN, 'KONUŞMAYIN ARTIK' UYARISI
»  THY'DE GREV VE İŞTEN ÇIKARMA!
»  SARIGÜL'E CHP ŞOKU!
»  HÜKÜMETE, KÜRTAJ RAPORU!
»  DENİZ SEKİ'DEN UMRE KARARI!
»  KKTC'DE KİMLİ AYARI!
»  GÜROYMAK KATLİAMCISI ÖLDÜRÜLDÜ
»  KOMUTANLARINI İŞARET ETTİ!
»  6 EMEKLİ GENERAL'E TUTUKLAMA
»  "ÖYLEDİĞİ BİR ÇOK ŞEY HAYAL"
»  SURİYE'DE 63 YAŞINDA BİR TÜRK ÖLDÜ
»  "KÜRTAJ YASAKLANMALI"
»  KAROKOLDA TECAVÜZ İDDİASI!
»  AKP'DE KURAL DEĞİŞİKLİĞİ!
»  BİNLERCE ÖĞRENCİ İÇİN ASKERLİK ŞOKU!
»  FLAŞ..28 ŞUBAT'TA 5. DALGA!
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.