Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
40,8977
EURO
47,8602
IMKB
10.844,000
ALTIN
4.388,700
 
Hava Durumu ANKARA
20 / 33 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
MHP'DEN ERDOĞAN'A "YAVRU" TEPKİSİ
MHP DEN ERDOĞAN A  YAVRU  TEPKİSİ
 
MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, MHP'ye dün grup toplantısında bir kez daha "yavru muhalefet" diyen ve "yalancılık"la suçlayan Başbakan Erdoğan'a tepki gösterdi.
 
28.1.2009 - 22:05
Vural "Sayın Başbakan fikir ve zikir firarisi konumunda, MHP'ye yalan söylüyor şeklindeki ifadesi talihsiz ve seviyesiz" diye konuştu.
Vural, Başbakan Erdoğan'ın Başbakanlığı "ağlama duvarı"na çevirmekle suçladı. Erdoğan'ın medyaya boykot çağrısına tepki gösteren Vural Erdoğan'a "Vatandaş senin kuyruğun mu neyi okuyup okuyamayacağını kendisi bilmiyor mu?" diye seslendi. Etik Kurulu'nun MHP'nin Adana Büyükşehir Belediye başkan adayı Aytaç Durak hakkında hazırladığı raporu eleştiren Vural, raporun Durak'ın temayül yoklamasına katılmaması ve AK Parti'den istifa etmesinin ardından hazırlandığını belirtirken, Etik Kurulu'nun siyasi amaçla kullanıldığını öne sürdü.

Vural Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, Başbakan Erdoğan'ın dünkü grup toplantısında MHP'ye yönelik ifadelerine yanıt verdi. Erdoğan'ın sözlerinin "Üslup kırıntısından menkul" olduğunu, MHP'nin adını anmadan "yavru muhalefet" sıfatını yakıştırdığını söyleyen Vural, Erdoğan'ın İsrail Başbakanı Olmert'le, Gazze saldırısını görüşmediğine ilişkin sözlerine de tepki gösterdi. Erdoğan'ın Gazze saldırısı konusunda kınamaktan öte bir şey yapmadığını, Başbakanlığı "Yahudi ağlama duvarı"na çevirdiğini savunan Vural, Erdoğan'a "Büyükelçiyi mi çağırdınız, ödülü mü teslim ettiniz. Orada bombalar atılırken ne yaptınız." diye sordu. Erdoğan'ın suçluluk kompleksi içinde hareket ettiğini savunan Vural, "Başbakan, Olmert'le Suriye'yle ilgili konuyu görüştüm diyor. Başbakanlığın 23 Aralık'taki açıklamasında var, Gazze'deki durumun görüşüldüğü. Kim yalan söylüyor. Muhalefet mi başbakanlık mı?"dedi.

-"MIZRAK ÇUVALA SIĞMIYOR"-

MHP'nin kapalı kapılar ardından kayıtdışı siyaset yapan bir parti olmadığını ifade eden Vural, Başbakan'a "Biz olduğumuz gibi görünen göründüğümüz gibi olan bir siyasi partiyiz, sizin gibi değiliz" diye seslendi. Erdoğan'ın "MHP yalan söylüyor" şeklindeki ifadesini kendisine iade ettiklerini söyleyen Oktay Vural, "Mızrak çuvala sığmıyor, muhalefete laf atacağına İsrail büyükelçisiyle görüşsün, başbakanlık açıklamasını yapanla görüşsün" diye konuştu.

Başbakan'ın yabancılar karşısında "süklüm püklüm" olduğunu ancak millete karşı "horozlandığı"nı öne süren Vural "Güdük kaldınız, başbakanlığı ağlama duvarı haline çevirdiniz. Büyükelçimiz hala orada istişare için bile çağırmadınız" diye konuştu.

-BOYKOT ÇAĞRISINA TEPKİ-

Başbakan Erdoğan'ın yine grup toplantısında yaptığı medyayı boykot çağrısını da değerlendiren Vural, "Başbakan yine medya pazarlamasına girdi. Sayın Başbakan seni takan, dinleyen yok. Sen kimsin, kral mısın, vatandaş neyi okuyacağını bilmiyor mu? Vatandaş senin kuyruğun mu? Sen kendine bak, okuyor musun, okumuyor musun bilmiyorum ama sen kendine bak. Vatandaş neyi okuyup okumayacağını bilir" diye konuştu. Erdoğan'ın yaptığı açıklamaların "yalan rüzgarı" olduğunu savunan Vural, medyanın "Başbakanın yalanlarına yer vermemesi" gerektiğini kaydetti. Vural "Başbakan fikir ve zikir firarisi konumunda. MHP'ye yalan söylüyor ifadesi talihsiz ve seviyesiz" dedi.

-"ETİK KURULU SİYASİ AMAÇLA KULLANILIYOR"-

AK Parti'nin yerel seçimler öncesinde siyasi gücünü kaybetme endişesiyle siyasi tezgahlarını sürdürdüğünü da öne süren Vural, Etik Kurulu'nun MHP'nin Adana Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Aytaç Durak hakkındaki raporunu da eleştirdi. Etik kurulunun siyasi amaçla kullanıldığını savunan Vural, raporun, AKP'nin temayül yoklaması yapacağının belli olması ve Durak'ın da bu yoklamaya katılmayacağını açıklayarak AK Parti'den istifasının ardından hazırlandığını söyledi. AK Parti hükümetinin etiğinin kalmadığını belirten Vural, Etik kuruluna siyasi müdahalenin olduğunun açık olduğunu ifade ederek, "AKP'li belediyelerde tutuklamaların arttığı bir dönemdeyiz. Bu etik kurulu niye AKP'li belediyelerle ilgili çalışmıyor. Zahit Akman hakkında bu etik kurulu nerede, gemiler satın alınırken nerede" diye konuştu.

-"ÖNEMLİ OLAN KAN MİKTARI DEĞİL ORTAYA KONULAN İRADE"-

Vural bir soru üzerine, Gazze halkına ulaştırılmak üzere Meclis'te başlatılan kan bağışına iktidardan 30 muhalefetten de 10 milletvekilinin katıldığına ilişkin bir soru üzerine "Milletvekillerinin kendi tercihleridir. Önemli olan irade ortaya koyabilmektir. Kanın miktarı önemli değil. Önemli olan Türk milletinin hassasiyetini ortaya koymasıdır. Sorulması gereken ise TBMM'de İsrail'i kınayan bir karar tasarısının çıkmasını AKP niye engellemiştir." diye konuştu.


Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


MHP'DEN ABD VATANDAŞI ADAY!

DTP, DİYARBAKIR'DA BAYDEMİR İLE YOLA DEVAM DEDİ

BBP'NİN HATAY ADAYI, ESKİ AKP'Lİ ERASLAN OLDU
»  BAHÇELİ: "AKP'YE OSMANLI TOKATINI ATIN"
»  AKP TÜM İLLERDE ADAYLARINI BELİRLEDİ
»  PAMUKOĞLU, ANKARA'DA GÖVDE GÖSTERİSİ YAPTI
»  KILIÇDAROĞLU RESMEN ADAY
»  AKP VE CHP ÇIKIŞTA MHP DÜŞÜYOR
»  KUTBETTİN ARZU AKP DİYARBAKIR ADAYI
»  AKP'DEN ORDU'YA KADIN BELEDİYE BAŞKAN ADAYI
»  CHP 20 İLDE ADAYLARINI AÇIKLADI
»  ANKARA'NIN NE HAVASI,NE YÖNETİMİ TEMİZ
»  İŞTE CHP'NİN BÜTÜN ADAYLARI
»  CHP MAMAK ADAYI ŞAHİN DOĞUKENT’E EL ATACAK
»  AKP'DEN TOPLU İSTİFALAR SÜRÜYOR
»  AKP'Lİ ADAY'A ANNESİ,BİLE OY VERMEYECEK!
»  BAYKAL'IN İSTANBUL'U TEKLİF ETTİĞİ BAŞKAN
»  CHP MAMAK ADAYI SEÇMEN ARTIŞINI SORGULUYOR
»  DP, İHALELERİ DEĞİL, KENTLERİ TESLİM EDECEK BELEDİYE BAŞKANLARI ARIYOR
»  KARAYALÇIN SERT KONUŞTU
»  BAYKAL:" TRT TETİKÇİDİR"
»  "BİZ HALKIMIZIN CEBİNDE GÖZÜ OLMAYAN İKTİDARIZ"
»  DTP'YE TUNCELİ ŞOKU
»  DTP'DEN KARAYALÇIN'A DESTEK YOK
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.