DOLAR
49,942
▲%0.07
EURO
55,764
▼%-0.26
ALTIN
6222,90
▼%-3.56
BIST-100
10760
▼%-3.64
Ankara hava durumu9/14°
FacebookXInstagramYouTube

MHP'den sürpriz kongre kararı!

MHP’de önümüzdeki yıl yapılacak olan genel seçim öncesi sürpriz bir karar alındı. MHP, önceden kararlaştırılan 2015 sonbaharını beklemeden kongre yapmak için hazırlıklara başladı.

  • | Medya Spot

 Cumhurbaşkanlığı seçimi sonrasında kongre yaparak güvenoyu alan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu gibi MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli de seçime partisinden güvenoyu alarak girmeyi planlıyor.

KARAR MYK’DA

2014 yılı kasım ayında yapılması gerekirken 2015 sonbaharına bırakılan kongre ile ilgili takvimin başlatılması kararı, MHP Merkez Yönetim Kurulu toplantısından çıktı. Yetiştirilmesi durumunda MHP Kongresi 2015’in haziran ayında yapılacak olan genel seçim öncesinde gerçekleşecek. Önümüzdeki günlerde il başkanları, belediye başkanları toplantıya çağrılacak. Ardından milletvekilleri kampa girecek. Daha sonra da Bahçeli’nin talimatı doğrultusunda ekim ayında resmi takvimin başlatılması bekleniyor. Bahçeli’nin genel seçime partisinden güvenoyu alarak girmek istediği belirtiliyor. Ayrıca, 2015 seçiminde çıkacak olumsuz bir sonuç karşısında aynı yılın sonbaharında yapılacak bir kongrenin, Bahçeli’ye karşı muhaliflerin aday çıkarabileceği bir platforma dönüşmesi engellenmiş olacak.

OLASI ADAYLAR

MHP kulislerinde Bahçeli’nin karşısına çıkacak aday bulunmadığı dile getiriliyor. Aday çıkması halinde ise muhtemel isimlerin başında geçmişte Bahçeli’ye karşı aday olan Koray Aydın geliyor. Cumhurbaşkanlığı seçimi sürecinde adaylık için ismi uzun süre kulislerde dolaşan ancak partinin “çatı aday” projesi nedeniyle ismi gündemden düşen Meral Akşener’in tutumu ise merakla bekleniyor.

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz