Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
38,8863
EURO
44,1107
IMKB
9.435,000
ALTIN
4.134,560
 
Hava Durumu ANKARA
8 / 26 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
MHP’DEN AOÇ’DA YOLSUZLUK İDDİASI
MHP’DEN AOÇ’DA YOLSUZLUK İDDİASI
 
MHP Kahramanmaraş Milletvekili Mehmet Akif Paksoy, Atatürk Orman Çiftliği’ne ait Anadolu bulvarı üzerindeki iki adet akaryakıt istasyonunun kiralama işleminde usulsüzlük yapıldığını, istasyonların eski Sanayi Bakanı Ali Coşkun’un da ortak olduğu bir şirkete verildiğini iddia etti.Paksoy, akaryakıt istasyonlarının kiralanmasındaki usulsüzlük nedeniyle 5 milyon dolar kamu zararı oluştuğunu bildirdi.
 
7.5.2009 - 07:20
MHP Grup Başkanvekili Mehmet Şandır ve Kahramanmaraş Milletvekili Mehmet Akif Paksoy Meclis’te düzenledikleri basın toplantısında, Atatürk Orman Çiftliği’yle ilgili yolsuzluk iddialarını gündeme getirdi. AKP iktidarını “tüccar siyaset” anlayışı gütmekle suçlayan Şandır, “Olmaz işler nasıl oluyor, işin içine AKP’li bir siyasetçi girince yüksel dağların nasıl düz yol haline geldiğini görüyoruz. Siyasi nüfuz suistimali ve kamu kaynaklarının peşkeş çekilmesine MHP olarak karşı çıkıyoruz” diye konuştu.

Yolsuzluk iddialarıyla ilgili konuşan Paksoy ise Tarım ve Köyişleri Bakanlığı’nın ilgili kuruluşu olan Atatürk Orman Çiftçiliği’ne ait Anadolu Bulvarı üzerindeki iki adet akaryakıt istasyonunun kiralama işleminin usulsüz olarak gerçekleştirildiğini söyledi. 1988 yılı itibariyle kamu kuruluşu olan POAŞ’a 20 yıllığına kiraya verilen 7 bin metrekarelik iki adet parselin, sözleşme hükümlerine aykırı olarak AKP hükümetinin görevde olduğu 2003 yılından itibaren 20 bin 437 metrekareye kadar genişletildiğini kaydeden Paksoy “Bu usulsüz genişletmelere ilişkin olarak mahkeme kararları ve Ankara Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu’nun 26 Mayıs 2006 tarih ve 1547 sayılı kararına rağmen birinci derece doğal sit alanındaki bu yapılan yıktırılmamıştır. İlk kiralama tarihinde kamu kuruluşu olan POAŞ, özelleştirilmesi dolayısıyla, kamu kuruluşu niteliğini kaybetmiştir. Ancak buna rağmen 2008 yılında sözleşme bitimine az bir süre kala, ihalesiz olarak üstelik AOÇ alım satım kiralama ve kiraya verme yönetmeliğindeki ‘ihaleyle verilir hükmü değiştirilip mutabakatla verilir’ şekline dönüştürülerek 11 yıllığına özel şirket olan POAŞ’a 1 milyon 180 bin dolar bedelle bayrak hakkı verilmiştir” dedi.

-“AKP’Lİ ESKİ BAKANIN ORTAK OLDUĞU ŞİRKETE VERİLDİ”-
Bu düzenlemenin hukuki dayanaktan yoksun olduğunu, sözkonusu şirkete kiralamanın yapılabilmesi için kılıf olarak düzenlendiğini öne süren Paksoy, bu yönetmelik değişikliğine rağmen Yüksek Denetleme Kurulu’nun bahse konu işlemin usulsüz olduğu kanaatine vardığını kaydetti. Birinci derece doğal sit alanı olan yerde yapılaşmaya izin verilerek mahkeme ve kurul kararlarının da hiçe sayıldığını söyleyen Paksoy şunları kaydetti:
“Bu hukuksuz işlemin yapılmasının gerekçesi bu iki petrol istasyonu bir AKP’li eski bakanın ortak olduğu şirkete kiraya verilmesi midir? Sonuç olarak bu hileli, gayri yasal, gayri ahlaki işlemle kamu zararına sebebiyet verilmiştir. Sayın Bakan da bu konuda görevini yapmamıştır. Bakanın bu konuda hem siyasi hem de cezai sorumluluğu bulunmaktadır.” Dedi. Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker’e iddiaları soru önergesiyle de soran Paksoy, alacakları cevaba göre diğer denetim yollarını da çalıştıracaklarını bildirdi.

Paksoy, soru önergesinde Bakan Eker’e “AOÇ’ne ait 1988 yılında 20 yıllığına POAŞ’a kiralanan iki akaryakıt istasyonu sözleşme bitimine çok az bir süre kala yönetmelik değiştirilerek eski bir bakanın ortak olduğu firmaya 11 yıllığına niçin verilmiştir” sorusunu yöneltirken, iddialarda adı geçen bakanın da eski Sanayi Bakanı Ali Coşkun olduğu kaydedildi.(ANKA)


Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


KATLİAM, KORUCULUK SİSTEMİNE SORGULAMA GETİRDİ

MARDİN VALİSİ KATLİAMI ANLATTI

DEMİREL'DEN BÜYÜKANIT'A YANIT
»  ALEMDAR YALÇIN GENEL BAŞKAN ADAYLIĞINI
»  CHP, ADANA SEÇİMLERİNİ MECLİS'E TAŞIDI
»  SİVASSPOR'DA KONUŞMA YASAĞI
»  ALBAY ALİ ÖZ'E ŞOK HABER
»  GÜL, KULAKLARINI KONTROL ETTİRDİ
»  KARAYILAN: "PKK, ARTIK ESKİ PKK DEĞİL"
»  KILIÇDAROĞLU'NDAN YENİ İDDİA
»  DAVUTOĞLU'NDAN BAHÇELİ'YE YANIT!
»  AKMAN, 1,5 SAAT SORGULANDI
»  KIRMIZI PLAKA'DAN YAYA GEÇİDİNE!
»  DSP'DE SÜRPRİZ ADAY, ALEMDAR YALÇIN
»  DENİZ GEZMİŞ'İN İDAMINA DEMİREL "EVET" DEMİŞTİ..
»  TÜRKİYE'DEKİ ÖZEL GÜVENLİKÇİLERDE NE KADAR SİLAH VAR?
»  SEZER,İDDİALARI KABUL ETMEDİ: "SENARYO" DEDİ
»  "AKMAN, BAŞBAKAN TARAFINDAN KORUNUYOR"
»  BAYKAL'DAN KÖŞK ZİYARETİ AÇIKLAMASI
»  SAVCI DURAK'I ÇAĞIRDI
»  ÜZMEZ'İN TACİZİNE UĞRAYAN B.Ç.’DE PANİK ATAK BOZUKLUĞU
»  "TEK TEK KONTROL EDİP KAFALARINA SIKTILAR"
»  BAYKAL,ERDOĞAN'I NOBEL'E ADAY GÖSTERDİ
»  MARDİN'DE KATLEDİLENLER TOPRAĞA VERİLDİ
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.