Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
38,7570
EURO
43,6432
IMKB
9.702,000
ALTIN
3.910,140
 
Hava Durumu ANKARA
6 / 17 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
MURAT DEMİREL'İN GİZLİ SERVETİ ORTAYA ÇIKTI!
MURAT DEMİREL İN GİZLİ SERVETİ ORTAYA ÇIKTI!
 
Murat Demirel'in yurtdışına kaçırdığı paraların peşine düşen TMSF'ye Londra'daki Amerikan bankası Merril Lynch’ten haber geldi. İşte Demirel'in el konan yurt dışındaki parası.
 
15.12.2005 - 10:25
TMSF’nin Merrill Lynch’ten aylardır beklediği cevap, Londra’daki mahkemeden geldi. Egebank davasının sanığı Murat Demirel’in Merril Lynch Bankası’nın başta Cayman Adası olmak üzere çeşitli şubelerinde toplam 30 milyon dolar gizli parası olduğu ortaya çıktı. TMSF’nin başvurusu üzerine Londra’daki mahkeme, Murat Demirel’in gizli hesaplarındaki 30 milyon doları bloke edildi.

TASARRUF Mevduatı Sigorta Fonu’nun (TMSF) Amerikan bankası Merril Lynch’ten aylardır beklediği cevap, Londra’daki mahkemeden geldi. Batık Egebank davasının sanığı Murat Demirel’in Merril Lynch Bankası’nın başta Cayman Adası olmak üzere çeşitli şubelerinde toplam 30 milyon dolar gizli parası olduğu ortaya çıktı. TMSF’nin başvurusu üzerine Londra’daki mahkeme, Murat Demirel’in gizli hesaplarındaki 30 milyon doları bloke edildi.

DÜNDAR ORTAYA ÇIKARDI: TMSF, Murat Demirel’in Merril Lynch’te gizli hesapları olduğunu, Hürriyet Yazarı ve Arena Genel Yönetmeni Uğur Dündar’a gelen bir zarfla öğrenmişti. Dündar’ın kişiliğine güvenen bir tanık, bu zarfı Yahya Murat Demirel’in geçen yılbaşı gecesi Bulgaristan’da sonlanan deniz macerasından bir gün önce, geri alınmak üzere kendisine emanet ettiğini öne sürmüştü.. İddianın doğruluğunu araştıran Uğur Dündar, tanıkla birlikte TMSF yetkililerine başvurmuş ve zarfı içindeki tüm belgelerle birlikte onlara teslim etmişti.

ZARFIN İÇİNDEKİ SIR: O güne kadar devletin hiç bir kurumunun haberdar olmadığı zarf açılınca, onlarca sayfalık belgenin yanısıra, dünyanın önde gelen yatırım bankalarından Merril Lynch’e ait gizli hesap cüzdanı ile, milyonlarca dolarlık para akışını yansıtan dekontlar çıktı. Zarfta ayrıca Murat Demirel’in Belize vatandaşlığını gösteren belge ile, yurt dışında Murat Demirel’e ait olduğu sanılan off shore şirketlerin listesi de yer alıyordu. Uzmanlara göre bu belgelerin en çarpıcı olanı, Murat Demirel ile kara para aklama cenneti olarak bilinen Cayman Adası’ndaki Merril Lynch yetkilileri arasında imzalanan 13 sayfalık gizli hesap sözleşmesinin orijinaliydi. Bu hesapta en dikkat çekici işlem, 30 Aralık 2004 tarihinde yapılmıştı. Bu tarihten sadece birgün sonra Yahya Murat Demirel ve eşi Ayşenur Esenler Bulgaristan’da gözaltına alınmışlardı. Cüzdandaki işlemler, Murat Demirel’in eşine, hesaptaki paranın tamamını kullanabilme yetkisini verdiğini gösteriyordu. Son dakikada yapıldığı anlaşılan bu işlem o tarihte hesapta yüklüce miktarda para olduğuna işaret ediyordu. Zarftaki dekontlar ise Yahya Murat Demirel’in Merril Lynch’in İngiltere’nin güneyindeki Isle Of Man ile Singapur şubelerine de para havale ettiğini belgeliyordu. Tüm belgelerin TMSF yetkililerine teslim edilmesiyle birlikte aylar süren bekleyiş başladı. Fon avukatları, önce Türkiye’de yargıya başvurarak bu hesapların dondurulmasına ilişkin mahkeme kararı çıkarttı. Daha sonra Londra’da ki hukuk büroları aracığıyla uluslararası yargı süreci başlatıldı. Londra’daki mahkemeden, Murat Demirel’e ait Merril Lynch şubelerindeki hesapların bloke edilmesi istendi. Merakla beklenen cevap dün geldi. Londra’daki mahkeme, TMSF’nin bu talebini haklı buldu ve Murat Demirel’in Merril Lynch’teki yaklaşık 30 milyon dolarını dondurdu. İlk raundu böylece kazanan TMSF, bu parayı Türkiye’ye getirmek amacıyla yeni bir yargı süreci başlattı.

hürriyet


Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


CAN DÜNDAR'A GÖRE "AKP SON BAHARINI YAŞIYOR"

ABD BÜYÜKELÇİLİĞİ AKP'Yİ İÇKİ'Yİ SORDU

ELÇİLİKLERİN İÇKİ YASAĞINA İLGİSİ ARTIYOR
»  ERDOĞAN'I MAHÇUP EDEN BEBEK DEVLET HASTANESİ'NDE!
»  ERDOĞAN'DAN SANATÇILARA KORSAN İÇİN YARDIM SÖZÜ
»  İŞTE REKTÖR AŞKIN'IN SAVUNMASI
»  REKTÖR AŞKIN'A TAHLİYE YOK
»  SANATÇILARIN MECLİS ÇIKARTMASI
»  KAÇAK CEP'LER YARIN GÖRÜŞMEYE KAPATILACAK
»  BAYKAL'IN BAŞBAKAN'I DONDURDUĞU AN
»  ERDOĞAN'A ''EN YÜKSEK PERFORMANS ÖDÜLÜ'' !
»  AŞKIN, İFARE VERDİKTEN SONRA HASTANEYE KALDIRILDI
»  AŞKIN DAVASINDA REDDİ HAKİM KABUL EDİLDİ
»  SARIGÜL'DEN LÜKS RESTORANLARA SİGARA YASAĞI
»  VAN'DA CHP HEYETİNE PROVAKATÖR PROTESTOSU!
»  REKTÖR AŞKIN, DOKTORLARLA MAHKEMEDE
»  ER VE ERBAŞ HARÇLIKLARINA YÜZDE 50 ZAM!
»  CİA VE FBİ'NİN HEDEFİNDEKİ BAŞBAKAN KİM?
»  "ABD'YE İCAZET ALMAYA GELMEDİM"
»  ABD'DE BÜYÜKANIT'A MADALYA
»  PERŞEMBE GÜNÜ KABİNE'DE REVİZYON VAR İDDİASI
»  AMAÇ TELEFONLARI KAPATMAK DEĞİLMİŞ, MİLLETE EZİYET ÇEKTİRMEK Mİ
»  TÜRK DÜŞMANI FIRAT YİNE KİN KUSTU!!!
»  'TERÖRLE MÜCADE'DE ORTAKLIK' DİYE YİNE KANDIRILDIK
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.