DOLAR
50,049
▲%0.06
EURO
56,350
▲%0.25
ALTIN
6540,82
▲%0.08
BIST-100
11478
▲%4.12
Ankara hava durumu9/12°
FacebookXInstagramYouTube

Medyaya güven kalmadı,İşte Sebebi

Oxford Üniversitesi'nin raporuna göre FOX TV, Türkiye'nin en çok güvenilen haber kaynağı oldu.

  • | Medya Spot

Oxford Üniversitesi Reuters Gazetecilik Çalışmaları Enstitüsü’nün her yıl yayımladığı dijital haber raporunun 2018 yılı verilerine göre, Türkiye’nin en çok güvenilen haber kaynağı FOX TV oldu.

FOX TV’yi NTV ile CNN Türk takip ederken; bunların arkasından ise Cumhuriyet, Sözcü, Habertürk ve Hürriyet geldi. Türkiye’nin resmi haber ajansı Anadolu Ajansı ise, güven sıralamasında 10. oldu.

Türkiye’den 2 bin 19 kişinin katıldığı araştırma ocak ve şubat aylarında internetten üzerinden gerçekleştirildi. Türkiye’deki okurların haber kaynaklarına yönelik güveni son rapordan bu yana yüzde 7 oranın da azalırken; ilk kez medyaya güvenmeyenlerin oranı (yüzde 40) güvenenlerin (yüzde 38) üzerine çıktı.

Raporda, bu duruma hükümetin medya üzerindeki kontrolünün artmasının sebep olduğu yorumunda bulunuldu. Oxford Üniversitesi Reuters Enstitüsü’nden Misafir Araştırmacı Dr. Servet Yanatma da yazdığı “Türkiye Ülke Profili” bölümünde habere güven ve güvensizlik oranının birbirine bu kadar yakın olmasını Türk medyasındaki kutuplaşmanın önemli bir işareti olarak yorumladı.

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz