DOLAR
50,150
▲%0.2
EURO
55,921
▼%-0.62
ALTIN
6556,39
▼%-0.6
BIST-100
11483
▲%1.32
Ankara hava durumu1/7°
FacebookXInstagramYouTube

Mehmet Şimşek Tam Yetkili Bakan Oluyor!

Bloomberg haber sitesi, 'konu hakkında doğrudan bilgi sahibi olan kişilere' atıfla verdiği haberinde Erdoğan'ın Mehmet Şimşek'i yeni Hazine ve Maliye Bakanı olarak atayacağı bilgisini verdi.

  • | Medya Spot

ABD'nin Bloomberg finans haberleri sitesi, 3 Haziran Cuma akşamı yeni kabineyi açıklaması beklenen Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Mehmet Şimşek'i yeni Hazine ve Maliye Bakanı olarak seçtiğini yazdı. Haberde, Şimşek'in Türkiye'nin tüm ekonomi politikalarından sorumlu olacağı ifade edildi.

Bloomberg'de Fırat Kozok imzasıyla yayınlanan haberde, Mehmet Şimşek'in ülkenin yeni Hazine ve Maliye Bakanı olma yolunda olduğu ifade edildi. Kozok, haberinde şu ifadeleri kullandı: "Konu hakkında doğrudan bilgi sahibi olan kişilere göre, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Mehmet Şimşek'i yeni hazine ve maliye bakanı olark atayacak, böylelikle seçimlerin ardından piyasada güveni artırmak için geleneksel ekonomi politikalarından yana olan bir ismi geri getirmiş olacak."

'TÜM EKONOMİ POLİTİKALARININ BAŞINDA OLACAK'

Mehmet Şimşek'in yeni kabinede Türkiye'nin tüm ekonomi politikalarının başındaki isim olacağı ifade edilen haberde, Kozok'a konuşan isimler 'konunun hassasiyeti' gerekçe göstererek isimlerinin verilmesini istemezken, Erdoğan'ın iletişim ofisi ve Şimşek'in sözcüsünün konu hakkında yorum yapmayı reddettiği ifade edildi.

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz