DOLAR
50,158
▲%0.22
EURO
55,944
▼%-0.58
ALTIN
6551,39
▼%-0.68
BIST-100
11449
▲%1.02
Ankara hava durumu3/10°
FacebookXInstagramYouTube

Milliyet'te Mehmet Soysal Kadrolaşması

Milliyet.com.tr Genel Yayın Yönetmenliği görevini Bülent Ayanoğlu yürütecek.Ayanoğlu halen Demirören Medya Grubu İcra Kurulu Başkanlığı yapan Mehmet Soysal'ın yakın arkadaşı.

  • | Medya Spot

İhlas Medya Grubu kökenli olan Ayanoğlu bir dönem Mehmet Soysal'ın görevinden alınmasının ardından TGRT Haber Genel Yayın Yönetmenliği görevinde bulunmuştu.Ayanoğlu son olarak TRT World'de Eğitim Dairesi'nin başındaydı.

BÜLENT AYANOĞLU KİMDİR?

1963 yılında Denizli'’de doğan Bülent Ayanoğlu, Anadolu Üniversitesi İletişim Bilimleri Fakültesi Basın-Yayın bölümü’nden mezun oldu.

1976'’da Türkiye Gazetesi'’nde muhabir olarak göreve başlayan Ayanoğlu,1987’'de 1 yıl İngiltere'’de eğitim gördü. Türkiye Gazetesi'’nde sırasıyla muhabir, sayfa sekreteri, istihbarat şefi, haber müdür yardımcısı, haber müdürü, yazı işleri müdürü ve genel yayın koordinatörlüğü görevlerinde bulundu.

1993 yılında gazeteden ayrıldı ve yeni kurulan TGRT haber müdürlüğü’ne getirildi. 1995 yılında İngiltere'’de televizyon yayıncılığı eğitimi alan Ayanoğlu, 1996 yılında TGRT'de genel müdür yardımcılığı(program), 1997 yılında ise İhlas Net A.Ş.'de genel müdür yardımcılığı görevlerine getirildi.

Türkiye’'de ilk kez internette anında haber yayıncılığını başlattı. 2007 yılında Türkiye Gazetesi yazı işleri müdürü olan Ayanoğlu, 2011 yılında TGRT Haber genel yayın yönetmenliği’ne, 2011 yılı haziran ayında ise TGRT haber genel müdürlüğü’ne getirildi. 2013 yılı başında bu görevinden alındı.

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz