DOLAR
49,998
▲%0.06
EURO
56,001
▲%0.05
ALTIN
6285,08
▼%-0.86
BIST-100
10922
▼%-0.36
Ankara hava durumu11/17°
FacebookXInstagramYouTube

Mit Haberleri Kararına Onama

İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 3. Ceza Dairesi, "Mit haberleri" davasında yargılanan gazeteciler hakkındaki İstanbul 34. Ağır Ceza Mahkemesinin kararını onadı.

  • | Medya Spot

Yaptıkları haberlerde "Mit mensuplarını ifşa ettikleri" gerekçesiyle yargılanan gazeteciler Ferhat Çelik, Barış Pehlivan, Hülya Kılınç, Murat Ağırel, Aydın Keser ve Barış Terkoğlu hakkında istinaf mahkemesinden karar çıktı.

 İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 3. Ceza Dairesi, "Mit Mensubu haberleri" davasında yargılanan hakkında İstanbul 34. Ağır Ceza Mahkemesinin kararını onadı.

 Mahkeme, tüm sanıklar hakkında "Devletin Güvenliğine ve Siyasal Yararlarına İlişkin Gizli Kalması Gereken Bilgileri Açıklama suçundan; Barış Terkoğlu ve E. E. hakkında "istihbarat faaliyeti ile ilgili bilgi ve belgeleri ifşa etmek" suçundan verilen beraat kararlarını onarken,  Aydın Keser, Ferhat Çelik ve Murat Ağırel'e "istihbarat faaliyeti ile ilgili bilgi ve belgeleri ifşa etmek" suçundan verilen 4 yıl 8 ay 17 gün; aynı suçtan Barış Pehlivan ve Hülya Kılınç'a verilen 3 yıl 9 ay hapis cezalarını da onadı.

 KARARA TEPKİ

Barış Terkoğlu kararla ilgili yaptığı açıklamada "Libya'da MİT personelini katleden silahları veren emirle kucaklaştılar. Katleden lideri önümüzdeki günlerde Ankara'da ağırlayacaklarını açıkladılar. Cenaze haberini yapan gazetecileri ise tutuklayacaklar. Vatanseverliğin ve ülkeye ihanetin resmi, güç sayesinde başaşağı duruyor" dedi.

 

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz