DOLAR
49,947
▲%0.08
EURO
55,940
▲%0.06
ALTIN
6444,34
▼%-0.13
BIST-100
11165
▲%0.13
Ankara hava durumu8/15°
FacebookXInstagramYouTube

Muhittin Böcek, Hastaneye Kaldırıldı

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, yaşamını tehdit eden ciddi sağlık sorunları nedeniyle bu gece acil olarak hastaneye kaldırıldı. Avukatlarının açıklamasına göre, 63 yaşındaki Böcek’in çok sayıda kronik hastalığı bulunuyor ve günde 22 farklı ilaç kullanmak zorunda.

  • | Medya Spot

 Avukatları, Böcek’in COVID-19 döneminde uzun süre yoğun bakımda kaldığını ve bu süreçten kaynaklı vücudunda kalıcı hasarlar oluştuğunu belirtti. Bu nedenle
Açıklamada şu ifadelere yer verildi:
                              

“Geçtiğimiz hafta acilen hastaneye kaldırılan Muhittin Böcek’in sağlık durumu, herhangi bir ihmalin geri dönülmesi güç sonuçlara yol açabileceği bir noktaya gelmiştir. Bugün acil olarak hastaneye sevkinin nedeni halen bilinmemektedir. Buna rağmen, 5 Temmuz’dan bu yana tutukluluğu devam etmektedir. Ağır sağlık sorunları yaşayan bir kişinin cezaevinde tutulması, açıkça yaşam hakkını riske atmaktadır. Talebimiz, Muhittin Böcek’in sağlık durumu göz önünde bulundurularak, tutuklama tedbirinin kaldırılması ya da en azından adli kontrol tedbirleriyle yargılamanın devam etmesidir.”

Böcek’in durumu, cezaevi koşullarında yaşam hakkının korunması gerektiği tartışmalarını yeniden gündeme getirdi. Avukatlar, yargı sistemine güvenerek, insan hayatını öncelikli tutacak bir karar alınacağına inandıklarını ifade etti.

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz