Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
38,8520
EURO
43,3708
IMKB
9.668,000
ALTIN
4.001,330
 
Hava Durumu ANKARA
10 / 21 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
MÜDÜRÜN, DİNLEMEYE TAKILAN DEHŞET SÖZLERİ
MÜDÜRÜN, DİNLEMEYE TAKILAN DEHŞET SÖZLERİ
 
Emniyet Genel Müdürlüğü Hukuk Müşaviri, 2. sınıf Emniyet Müdürü Hacı Murat D., Ahlak Polisi’nin ’Çürük Elma’ operasyonunda dinlemeye takıldı.
 
9.7.2009 - 08:08
 Bar sahipleri üzerinde baskı kuran, talimat yağdıran, bazı hayat kadınlarının kontrolünü eline geçiren 3 yıldızlı polis müdürü, dinlemelere göre, "Sizi etek giydirip gezdireceğim", "Silahları ikişer üçer belinize takacaksınız. Gelirse alnına çakacaksınız" gibi tehditler savurdu. Müdür için 3 yıla kadar hapis cezası istendi.

AHLAK Polisi’nin "Çürük Elma" operasyonunda dinlemeye takılan, Emniyet Genel Müdürlüğü Hukuk Müşaviri ve ikinci sınıf Emniyet Müdürü Hacı Murat D. hakkında, "Suç işlemek amacıyla kurulan örgüte bilerek ve yardım etme" suçundan 3 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

İddianameye göre skandal, Emniyet Müdürü B.M.’nin, Çankaya’da bir barda Rus uyruklu İrina P.’yi 20 Aralık 2008’de öldüresiye dövmesiyle başlayan olaylarla patlak verdi. Ankara Cumhuriyet Savcısı Namık Kemal Saltık’ın 15 Haziran’da hazırladığı iddianameye göre, dayak olayı üzerine, devreye Emniyet Müdürü D. girdi ve bar sahipleriyle buluşup, Rus kadının şikáyetini geri alması için ikna etmeleri talimatı verdi. Hacı Murat D. savcılık sorgusunda, İrina P.’nin hastane masrafları için Emniyet Müdürü B.M.’ye 5 bin TL para ödettiğini itiraf etti.

Abime BMW 5.20 yakışır

Emniyet Müdürü Hacı Murat D.’nin daha sonraki dinlemelere katılan diğer ’vukuatları’ şöyle:

9 Şubat’ta saat 18.24’te Dursun’u arayan bar görevlisi Ramazan isimli akrabası, "Bar sahibi sana otomobil alacak. Bana sorarsa ’Abime X5 yakışır’ diyeyim" dedi. D. de, "Gaz ver sen ona. Diyeceğin şu bak, ’Devamlı bir ayağı burada. Abimiz her zaman arkamızda durur’ diyeceksin" karşılığını verdi.

Galerici Yaşar isimli tanıdığından "emanet" dediği şeyi alamayınca sinirlenen D. "Lan bu memlekette sizi etek giydirip gezdireceğim. Bu memlekette ’adamım’ diye gezerseniz kitabınızın a... k... Yarın bekliyorum bak kafanı koparırım senin" dedi.

’Öldüreceksiniz diyorum’

D. bir akrabası polisin aradığı kişilerce tehdit edilince de devreye girdi.

Hacı Murat D. telefonda Ramazan ve Numan isimli kişilere, şu talimatı verdi: "Bu o... ç... bizim Yaşar’ı tehdit etmiş. Yarın iki tane kelle adam ayarlayın tamam mı? Silahları ikişer üçer belinize takacaksınız. Gelirse alnından çakacaksınız lan. Kimseyi tanımıyorum bu saatten sonra, öldüreceksiniz diyorum. Ayağınızın altına alacaksınız ağzına çakacaksınız. Hakkımı helal etmem lan yoksa hepinize.".

D. ayrıca bir memurunun ’bardan kadın çıkarabilmesi’ için sahiplerine talimat verdi, Turgut isimli bir bar sahibine de 94 liralık cep telefonu faturasını ödetti.

Suçlamaları kabul etmedi

EMNİYET
Müdürü Hacı Murat D. hakkındaki suçlamalı reddetti ve görüştüğü bazı bar sahiplerinin akrabası olduğunu iddia etti. Polis müdürü D. tetikçi bulunması yönündeki konuşmaları için de, "Akrabamın işyeri kurşunlanmış ve iki kişi yaralanmıştı. Aynı sıkıntılar yaşanmasın diye tedbir almalarını ve dikkat etmelerini istedim" dedi. Savcılık, diğer 17 sanığın da 1 yıldan 24 yıla kadar ayrı ayrı hapis cezası ile yargılanmalarını istedi. (ARDA AKIN/HÜRRİYET)



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


GÖNENLER GÖZLERİNE İNANAMIYOR!

ÇİN'Lİ MÜSTEŞAR BİLE ŞAŞIRMIŞ

"NEREDE BU ONE MİNUTE'Çİ BAŞBAKAN"
»  "ANAYASA'YA AYKIRI YASAYI ONAYLAYAN TEK ÜLKE"
»  BAKAN'DAN 3'NCÜ KÖPRÜ AÇIKLAMASI
»  FLAŞ..FLAŞ.. ZAHİT AKMAN HASTANEYE KALDIRILDI
»   ADLİ TIP'TA ŞOK BİR SKANDAL DAHA!
»  AKP'Lİ VEKİLE ŞOK SUÇLAMA
»  ONAYA CHP'DEN JET TEPKİ
»  FLAŞ..FLAŞ.. GÜL'DEN ASKERE SİVİL YARGI YOLUNA ONAY
»  İSTEYEN TRENLERİ UYDUDAN TAKİP EDEBİLECEK
»  BORCUNU 37 YIL SONRA ANIMSAYINCA
»  OLAYLARDAN SORUMLU TUTULAN KADIN KONUŞTU
»  URİMÇİ'DE TENGRİ CAMİİ YAKILDI
»  ADLİ TIP'IN KİRLİ ELDİVEN AÇIKLAMASI
»  BAŞBAKAN ERDOĞAN, SİNCAN KATLİAMINI KINADI
»  TÜRKİYE'DEN ÇİN'E İLK YAPTIRIM
»  MECLİS DOSTLUK GRUBUNDAN ÇİN'E TEPKİ İSTİFALARI
»  KAMER GENÇ, AĞIR KONUŞTU
»  ERGENEKON MAHKEMESİNE YENİ DURUŞMA SALONU
»  TOPTAN YENİDEN MECLİS BAŞKANI SEÇİLECEK Mİ?
»  ALBAY ÇİÇEK, DAVA AÇMAYA HAZIRLANIYOR
»  DTP, BASK MODELİ İSTİYOR
»  MASA'DAKİ SPERM, ADLİ TIBBI SARSTI
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.