Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
38,8237
EURO
43,4590
IMKB
9.541,000
ALTIN
4.052,360
 
Hava Durumu ANKARA
9 / 24 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
NAPOLYON, HAYDARPAŞA'YA UĞRADI MI?
NAPOLYON, HAYDARPAŞA YA UĞRADI MI?
 
TCDD Genel Müdürlüğü, Haydarpaşa Limanı ve Garı Dönüşüm Projesi’ne rehber olması amacıyla tarihi detayları gün yüzüne çıkaracak "dizayn drift" (kriter belirleme) projesi başlattı. Projeyi üstlenen Alman uzmanlar, ilk olarak "Napolyon Haydarpaşa’ya uğradı mı?" sorusuna yanıt arıyorlar.
 
15.6.2006 - 09:47
HAYDARPAŞA’da kendilerine bir ofis oluşturan Alman uzmanlar, iki ay sürecek çalışmaları boyunca, "Tarihte Haydarpaşa’nın üstlendiği rol nedir? Buradan kimler gelmiş, kimler geçmiş? Gar niye buraya yapılmış? Denizle ilişkisi nedir? Yeraltı ya da üstünde başka tarihi değer var mı? İngiliz Mezarlığı’nın geçmişi ne?" gibi soruların yanıtlarını arayacaklar.

Uzmanlar, en büyük hayallerinden biri İstanbul’u ele geçirmek olan ve İstanbul hakkında "dünya imparatorluğunun merkezi" sözlerini kullanan Fransa Kralı Napolyon Bonapart’ın bugünkü Haydarpaşa Garı’nın bulunduğu bölgeye çıkmış olma ihtimalini araştıracaklar.

Proje ile liman ve garın tarihi geçmişi detaylandırılarak sonuçlar bir rapor haline getirilecek. Böylece projenin kırmızı çizgileri belirlenecek. TCDD, Haydarpaşa Dönüşüm Projesi için dünyanın ileri gelen mimarlarını davet ederek "dizayn drift" projesinden elde edilen sonuçları aktaracak ve mimarlara, "Buranın geçmişi, önemi budur. Projeni buna göre yap" diyecek. Mimarlardan, tarihi yapıyı bozmadan taslak proje yapmaları istenecek. Mimarların projeleri, içinde Mimarlar Odası, üniversiteler, TCDD, Ulaştırma Bakanlığı temsilcilerinin bulunduğu bir jüri tarafından değerlendirilecek.

TCDD, kazanan projenin hayata geçirilmesi için 2006 yılı sonuna kadar ihale dokümantasyonunu tamamlamayı ve 2007 başında ihaleyi gerçekleştirmeyi planlıyor.


Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


EMNİYET MÜDÜRÜ'NDEN MESLEKDAŞ JURNALİ

RAHŞAN ECEVİT, İSRAİL'LİLERİ KIZDIRDI

ŞEKERBANK'A ÜÇ TALİP
»  DEMİREL:"CUMHURBAŞKANINI HALK SEÇSİN"
»  CİA YÜZÜNDEN İŞKENCECİ OLDUK!
»  VEKİL, OĞLUNU SAVUNDU
»  VE GÜRTUNA, SONBAHAR'DA PARTİSİNİ KURUYOR
»  ERBAKAN'DAN , ABD'YE 'GULU GULU DANSCISI' BENZETMESİ
»  CUMHURBAŞKANI UYARDI, SATIŞ DURDU
»  BOĞALAR, UKRAYNA'YI PARCALADI
»  MUMCU: ''AZI DİŞİNİZİ SÖKECEK KADAR HESAP SORARIM''
»  "AB GÖRÜŞMELERİ PEMBE DİZİ'YE DÖNÜŞTÜ"
»  TRT'DE EYLEM
»  ABD'Yİ EN EZ TÜRKLER SEVİYOR
»  SEZER VE ERDOĞAN'A KÜRTÇE DAVETİYE
»  ÖCALAN HAKARET'E DAYANAMADI!
»  'DENİZ BAYKAL SPOR SALONU'NA CHP ENGELİ
»  3. KÖPRÜNÜN YAPIMI BAŞBAKAN'A KALDI
»  KURUMLAR VERGİSİ'NDE İNDİRİM TASARISI TAMAM
»  ŞEMDİNLİ DAVASINDA AVUKAT TEPKİSİ
»  BAKAN KOÇ: "BURADA TANRI YOKTUR YAZISI SİLİNMEYECEK"
»  UNAKITAN PİYASALARI UMURSAMADI
»  “SAĞCILAR, SOLCULAR GELİN EL ELE VERELİM”
»  "TMSF, ELİNDEKİ DÖVİZLERİ KİME SATTI?"
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.