Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
39,9849
EURO
46,8633
IMKB
10.108,000
ALTIN
4.284,220
 
Hava Durumu ANKARA
18 / 33 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
ORTADA ÖRGÜT YOK,TAHLİYEDE YOK
ORTADA ÖRGÜT YOK,TAHLİYEDE YOK
 
Genelkurmay, Jandarma İstihbarat ve MİT “Yok” böyle bir örgüt diye bilgi verdiği mahkemedeki duruşmada sanıkların tahliye talebi reddedilince ortalık karıştı
 
17.7.2010 - 12:35

Mahkemenin “Böyle bir örgüt var mı?” sorusuna, Genelkurmay, Jandarma İstihbarat ve MİT “Yok” dedi, Emniyet cevap vermedi.

KAFES Eylem Planı ve Amirallere Suikast davaları ile birleştirilen Poyrazköy Davası’nın 6’ıncı oturumu yapıldı. Sanıklar adliyeye getirilirken yakınları, “Türkiye sizinle gurur duyuyor”, “Kahramanlar” diye slogan atıp alkış tuttular. Bazı sanıkların ceketlerinde yine Harp Okulu arması vardı.

Duruşmada sanık avukatlarından İrfan Sütlüoğlu, müvekkilleri Teğmen Faruk Akın ve Sinan Efe Noyan’ın polis tarafından yapılan ev araması görüntülerinden bir bölümü duruşmada izlettirdi. Sütlüoğlu bir polis memurunun arama başlamadan önce müvekkilinin bulunmadığı bir esnada odaya girdiğini, bilgisayarın açık olduğunu ve polis memurunun masanın üzerinde birşeyler yaptığını söyledi.

Emniyet yorum yaptı

Birleştirilen iddianamelerde adı geçen örgütün silahlı terör örgütü olup olmadığı, varsa eylemleriyle ilgili bir bilginin bulunup bulunmadığına ilişkin MİT, Jandarma Genel Komutanlığı, Genelkurmay Başkanlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü’nden gelen yazılarda böyle bir örgütü ve eylemleriyle ilgili bilgi olmadığı belirtildi. Emneyetin ise soruya cevap vermediği, iddianamedeki anlatımlarla ilgili hukuki değerlendirme yapıldığı ifade edildi.

Kuban muhalefet etti

Duruşma savcısı Nuri Ahmet Saraç da, teğmenler Alperen Erdoğan, Burak Düzalan, Yakut Aksoy ve Tarık Ayabakan ’ın tahliyesini talep etti. Talep Mahkeme Başkanı Oktay Kuban muhalefetine rağmen oy çokluğuyla reddedildi. Kuban, muhalefet gerekçesinde Bektaş ’tan ele geçirildiği iddia edilen “CD ve DVD ile ilgili TÜBİTAK raporu, ele geçirilen mühimmatlarla sanıkların irtibatını gösteren delillerin hukuki niteliğini ” gerekçe gösterdi. Resmi kurumlardan gelen yazılara da atıf yapan Kuban, kaçma ve delilleri karartma şüphesi olmadığını kaydetti. Tuğamiral Levent Görgeç ’in hakkındaki adli kontrolün kaldırılması talebi de oy çokluğu ile reddedildi. Kuban bu karara da muhalefet etti.

Mahkeme salonu karıştı

Kuban, gerekçesini okuduktan sonra sanık yakınları “Bravo başkan” diyerek alkışladı. İzleyiciler tutukluluğun devamına karar veren üye hakimler Mehmet Karababa ve Mehmet Erdoğan’a tepki göstererek yuhladılar. Bunun üzerine avukatlar, izleyicileri susturmaya çalıştı. Eren Günay’ın eşi üye hakimlere yönelik olarak “Şerefsizler, siz babasız çocuk büyütmek nasıl biliyor musunuz? Terbiyesiz ahlaksızlar” diye bağırdı. Polisler salonu boşalttı. Karababa tutanak tutulmasını istedi. Ancak avukatlar, sanık yakınları adına özür dileyince tutanak tutulmadı.



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


MHP PANKART ASTI, ORTALIK KARIŞTI!

ÖLEN TERÖRİSTLER İÇİN BAŞBUĞ TALİMATI!

İŞTE EN GÜVENİLİR DEVLET ADAMI!
»  ARINÇ, OY ORANLARINI AÇIKLADI!
»  DOKTORA MUAYENEHANE MÜJDESİ
»  AN PARTİ'DEN YÜZDE 10 BARAJINA SON NOKTA
»  BAŞKENT'İ KORSAN EVET'ÇİLER SARDI!
»  ŞOK İDDA! RUS AJANI TBMM'DE VEKİLLİK YAPMIŞ
»  "KUL HAKKI YİYENLER AFFEDİLMEZ"
»  O KORSAN GİZLİ EL YİNE ORTAYA ÇIKTI!
»  TÜRKİYE ERMENİSTAN SINIRINI AÇIYOR MU?
»  PERVARİ EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜNE ROKETATARLI SALDIRI
»  BDP'LİLERE BÜYÜK ŞOK!
»  DİYARBAKIR'DA BDP'YE ANKET ŞOKU
»  TÜRK İNSANSIZ HAVA ARACI ANKA HANGARDAN ÇIKTI
»  ANKARA EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ'NDE ARAMA!
»  İZMİR'DE METRO İNŞAATINDA PATLAMA, 2 KİŞİ ÖLDÜ
»  "BADEM BIYIKLILAR ORDUSU MU OLACAK?"
»  “BU ORDU BADEM BIYIKLILAR ORDUSU MU OLACAK?"
»  FLAŞ.. TAM GÜN YASASI KISMEN İPTAL
»  AKP'NİN BİR GÜNDE GERİ ÇEKTİĞİ YASA
»  'İLK SEÇİMDE AKP'Yİ PERİŞAN EDİN'
»  DENSİZ SÖZ, YAYINDAN KALKTI
»  "MHP VE BDP İLE NEDEN GÖRÜŞMEDİM?"
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.