DOLAR
49,948
▲%0.08
EURO
55,827
▼%-0.15
ALTIN
6229,95
▼%-3.45
BIST-100
10760
▼%-3.64
Ankara hava durumu9/16°
FacebookXInstagramYouTube

ÖSYM BAŞKANI TOPU SAVCILIĞA ATTI

ÖSYM Başkanı Ünal Yarımağan, yaptıkları incelemede soruları tam yapan kişilerin kopya çektiklerine ilişkin bir bulguya rastlamadıklarını söyledi ve ekledi, "Benden bu kadar!"

  • | Medya Spot

Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanı Prof. Dr. Ünal Yarımağan, günlerdir kamuoyunu meşgul eden KPSS'ye yönelik iddialarla ilgili, ellerindeki adaylarla ilgili tüm verileri incelediklerini ancak bir sonuca varamadıklarını, bundan sonra olayı savcılığın aydınlatacağını bildirdi.Yüksek puan alan adayların soru ve cevap kağıtlarını bizzat kendisi de inceleyen Yarımağan, 10-11 Temmuz 2010 tarihlerinde yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavı'na ilişkin iddialarla ilgili olarak  , açıklamalarda bulundu.İddialarla ilgili geçen hafta başlatılan araştırmalardan bir sonuç elde edilip edilmediği sorusu üzerine Yarımağan, ÖSYM olarak soruşturma yapma yetkilerinin bulunmadığını, araştırma yaptıklarını ifade etti.

Bu çerçevede inceleme ve araştırma yaptıklarını belirten Yarımağan, KPSS'nin oturumlarından biri olan Eğitim Bilimleri Sınavında 350 kişi 120 sorunun tamamını yaptığını,, 3 bin 200 kişinin 100 ve üstünde soruyu doğru yanıtladığını ifade ederek, bu 3 bin 200 kişiyi incelediklerini bildirdi.

Haberin devamını okumak için  aşagıdaki link'i tıklayınız

http://www.toplumsalhafiza.com/Haber/Egitim/24082010/OSYM-KPSSde-kopyaya-iliskin-bulgu-yok.php?hId=18919&ref=f5haber.com

 

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz