Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
38,7612
EURO
43,6459
IMKB
9.391,000
ALTIN
4.143,630
 
Hava Durumu ANKARA
11 / 20 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
PKK'DAN 2006 YILINDA 99 TERÖRİST KAÇTI
PKK DAN 2006 YILINDA 99 TERÖRİST KAÇTI
 
Irak'ın kuzeyinde yuvalanan terör örgütü PKK'dan 2006 yılı içinde toplam 99 kişinin kaçarak Şırnak'ta güvenlik güçlerine teslim olduğu bildirildi.
 
1.1.2007 - 11:17
Başta Mahmur kampı olmak üzere Irak'ın kuzeyindeki terör örgütü PKK'dan kaçışlar sürüyor. Fırsatını bulan teröristler, Irak Kürdistan Demokrat Partisi (IKDP) ve Irak Kürdistan Yurtseverler Partisi'ne (IKYB) sığınıyor. Buralarda Türk adaletine teslim olacaklarını belirten teröristler, daha sonra Şırnak'ın Silopi ilçesi yakınlarındaki Habur Sınır Kapısı'ndan Türkiye'ye getirilerek güvenlik güçlerine teslim ediliyor. Son bir yıl içerisinde 99 terörist, Habur üzerinden Türk güvenlik güçlerine teslim edildi.

Teslim olan teröristlerin büyük bölümü ifadelerinin ardından sevk edildikleri adli mercilerce, Etkin Pişmanlık Yasası'ndan yararlanarak, dosyaları kapanarak salı verildi. Güvenlik güçlerine teslim olan terör örgütü üyeleri, verdikleri ifadelerinde kendileri gibi yüzlerce kişinin “örgütten kaçmayı” düşündüklerini ve fırsatını bulanların kaçmayı başardıklarını söylediler.

Örgüt içerisinde çok kötü baskılara maruz kaldıklarını belirten örgüt üyeleri, “Örgüt sürekli kaçanlara Türk güvenlik güçlerinin çok kötü davranacağı yönünde propaganda yapıyor. Ancak, gelip teslim olduktan sonra söylenenlerin hepsinin yalan olduğunu gördük. Türk güvenlik güçleri bizleri çok sıcak karşıladı ve burada insanlığın nasıl, ne demek olduğunu gördük. İnsanca yaşamak istiyorlarsa herkesin gelip teslim olmalarını istiyoruz” dediler.

45 GÜNLÜK BEBEKLERİYLE KAÇTILAR

Terör örgütü PKK'dan kaçarak güvenlik güçlerine teslim olan örgüt üyelerinin birbirinden ilginç hikayeleri var. Teslim olanlar arasında evli olanlar da bulunuyor. Kandil Dağı'nda terör örgütüne ait kampta birbirlerine aşık olan S.Ö. ile C.D, 45 günlük bebekleriyle 4 Ağustos 2006'da Türkiye'ye kaçarak güvenlik güçlerine teslim oldu.

İNTERNETTE İKNA EDİLDİ

Bir terör örgütü üyesi de, internette elektronik posta aracılığı ile güvenlik güçlerine teslim olmaya ikna edildi.
Iğdır'dan 1993 yılında terör örgütü tarafından kaçırılan G.B'yi, güvenlik güçleri 1,5 ay boyunca elektronik posta ile ikna etmeye çalıştı. Güvenlik güçlerinin teröristin babasıyla da internet aracılığıyla görüşmesinden sonra G.B.6 Şubat 2006'da güvenlik güçlerine teslim oldu.

ETKİN PİŞMANLIK YASASI

Teröristlerin teslim olmalarında, 1 Haziran 2005 tarihinden itibaren yürürlüğe giren “Etkin Pişmanlık Yasası” ve bu yasadan çocuklarının yararlanmasını isteyen çok sayıda ailenin girişimi de etken oldu. Aileler, PKK'nın Irak'ın kuzeyinde bulunan kamplarındaki çocuklarıyla bağlantı kurarak teslim olmalarını sağlamada önemli rol oynadı.

Teslim olduktan sonra ifadelerinin ardından Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'na sevk edilen ve haklarında örgüt üyesi olmak suçundan dava açılan terör örgütü üyelerinin yapılan ilk duruşmadan sonra tahliye edildikleri bildirildi.
Teslim olan teröristlerin büyük çoğunluğu hakkında etkin pişmanlık hükümleri kapsamında cezai işlem uygulanmayarak dosyaları kapatıldı.



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


KAYITTAKİ TELEFONLAR İÇİN İPTAL DAVASI

ORDU- FATSA ARASI ARTIK 20 DAKİKA

POLİS , YENİ YILA POLİSLERLE GİRECEK
»   LİSTELERE BAKMADAN BİLETLERİNİZİ ATMAYIN UYARISI
»  ACEMİ KASAPLAR YİNE KENDİLERİNİ DOĞRADI
»  BAŞBAKAN'A SMS GÖNDERDİ 50 BİN YTL'Yİ KAPTI
»  BAYRAM VAAZINDA THK VE MEHMETCİK VAKFINA HAKARET
»  'SADDAM, IRAK'I KARIŞTIRMAK İÇİN BİLEREK ASILDI'
»  DİYANET'TEN SAHTE PEYGAMBER UYARISI
»  İYİ BAYRAMLAR, MUTLU YILLAR
»  ÖCALAN İÇİN SUÇ DUYURUSU
»  KARS'TA İMAMLARIN ETNİK KÖKEN ARAŞTIRMASI !
»  GENEL KURMAY: KIBRIS OLMAZSA OLMAZIMIZ
»  SAYISAL LOTO ÇEKİLDİ,1 MİLYON 207 BİN YTL DEVRETTİ
»  MHP'NİN MİLLİ GÜVENLİK KURULU AÇIKLAMASI YORUMU
»  "TÜRKİYE DÜNYA'DA SEMBOL ÜLKE"
»  24 TRAFİK KAZASI'NDA 9 KİŞİ ÖLDÜ
»  TÜZMEN:'SADDAM BAŞINA GELECEKLERİ BİLİYORDU'
»  AKP'Lİ VEKİLDEN ÜRPERTEN İDDİA
»  BAYKAL:''SADDAM'IN ASILMASINI ÜZÜNTÜYLE KARŞILIYORUM''
»  MALATYA'DAKİ PATLAMA, MKE YAPIMI EL BOMBASI ÇIKTI
»  ERDOĞAN'IN TORUNUNA AHMET AKİF İSMİ VERİLDİ
»  YENİ YILDA TRAFİK CEZALARI ZAMLI OLACAK
»  CUMHURBAŞKANI SEZER'DEN UZLAŞMA MESAJI
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.