İzmir'in Buca ilçesi Kaynaklar kırsal kesiminde Jandarma ekiplerinin yaptığı operasyonda gözaltına alınan S.K'nin (31) ve ona yardımcı olan iki kişi sorguları tamamlandıktan sonra adliyeye sevk edildi.
Adliye'ye getirilen PKK'lıların bombacı olduklarını öğrenen bir grup vatandaş linç girişiminde bulundu. PKK'lıların linç olmasını jandarma başçavuşu kızgın halkın önüne geçerek önledi.
PKK'lılar böylece canlarını almak istedikleri askerlerden olan bir başçavuş sayesinde hayatta kalabildiler.
S.K.'yı i sorgulayan jandarma ekipleri, patlayıcı maddelerin getirilmesinde yardımcı olduğu iddia edilen inşaat işçileri N.Y ile İ.T'yi gözaltına aldı. Bu iki kişinin Bingöl'den malzemeleri kamyonlarla İzmir'e getirerek sığınaklara gömülmesinde yardımcı olduğu iddia edildi. Gözaltında bulunan üç kişinin, askerî birlikleri ile kamu kuruluşlarına bombalı saldırı planı içerisinde olduğu belirlendi.