Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
38,8183
EURO
43,6791
IMKB
9.668,000
ALTIN
4.036,550
 
Hava Durumu ANKARA
6 / 19 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
PKK'YIĞ İRAN VE SURİYE KIŞKIRTMIŞ!
PKK YIĞ İRAN VE SURİYE KIŞKIRTMIŞ!
 
Hakkari'de 24 askerin şehit olduğu, 18'inin de yaralandığı saldırılar dış basında geniş yankı buldu.
 
20.10.2011 - 12:40

 
Saldırıyla ilgili olarak İngiltere gazetelerinde yer alan yorumlarda PKK'yı İran ve Suriye'nin kışkırtmış olabileceği öne sürüldü.
 
Daily Telegraph saldırıların ülkede büyük öfke yarattığını belirtirken, Guardian bu saldırıların 1990'lardan bu yana PKK'nın gerçekleştirdiği en büyük eylem olduğuna dikkat çekti.
 
Financial Times daha önce geniş çaplı bir sınır ötesi harekata girişebileceğini açıklayan Ankara'nın sıcak takibe başladığını belirtti. Gazete, askerlerin cenaze töreniyle Türkiye kamuoyunun öfkesinin daha da artacağını vurguladı.
 
'ANAYASA SÜRECİNE DARBE'
 
Haberde şöyle dendi: "Saldırılar, yeni anayasa ile ilgili görüşmelerin başladığı bir dönemde gerçekleştirildi. Bazı siyasetçiler, bu sürecin nüfusun yüzde 15-20'sini oluşturan Kürtlere daha fazla haklar tanınarak sorunun çözümüne katkı sağlamasını umuyordu.
 
Kuzey Irak'a düzenlenecek daha kapsamlı bir operasyon, ABD'nin bu yıl sonunda Irak'taki güçlerini çekeceği hassas bir döneme denk gelmiş olacak. Ağustos'tan bu yana böyle bir harekata yönelik beklentiler artmış durumda. Başbakan Erdoğan, PKK'nın yabancı güçler tarafından bir maşa olarak kullanıldığını söylüyor. Bu sözleriyle İran ve Suriye'ye gönderme yapmış olabilir. Ankara'nın iki ülkeyle de ilişkileri gergin."
 
'İRAN VE SURİYE'YLE İLİŞKİLER GERGİNLEŞEBİLİR'
 
Times gazetesi de bu saldırının Türkiye'nin İran ve Suriye'yle ilişkilerini daha da gerginleştirebileceğine dikkat çekti.
 
Habere göre Amerika Birleşik Devletleri'ndeki LeHigh Üniversitesi'nden bölge uzmanı Henri Barkey, Ankara'nın Suriye'deki demokrasi yanlısı protestoların kanlı bir şekilde bastırılmasına ilişkin sert tavrı yüzünden İran ve Suriye'nin bu saldırı için PKK'yı cesaretlendirmiş olabileceğini söyledi.
 
(BBC Türkçe)



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


MECLİS'TE TERÖR İÇİN GİZLİ OTURUM!

KILIÇDAROĞLU'NDAN YARALILARA ZİYARET

ADRİYATİK'TE GEMİ KAZASI,3 TÜRK ÖLDÜ
»  muş'ta hain tuzak!
»  YENİ ŞAFAK YAZARINDAN ŞOK İDDİALAR!
»  İŞTE SALDIRI EMRİNİ VEREB HAİN!
»  KIŞLADAN FİRAR EDEN ASKER ÖLÜ BULUNDU!
»  TARAF YAZARINDAN FARKLI BİR YORUM DAHA
»  BDP'Lİ BULDAN'DAN ÇILDIRTAN SÖZLER
»  21 PKK'LI ÖLDÜRÜLDÜ!
»  ERDOĞAN MEDYA YÖNETİCİLERİ İLE BULUŞACAK
»  İSRAİL'DEN KADIN TUTUKLU HAKKINDA ŞOK
»  ÇUKURCA SALDIRISI DÜNYA BASININDA
»  TERÖR HÜKÜMETİN DEĞİL HERKESİN MESELESİ
»  ÇİÇEK'İN MEDYA'DAN SANSÜR RİCASI!
»  'ŞEHİTLERİMİZİN SORUMLUSU ERDOĞAN’DIR'
»  BAŞBAKANLIK ÖNÜNDE TERÖR PROTESTOSU!
»  SAĞ KURTULAN ER ÇATIŞMAYI ANLATTI!
»  BAŞBAKAN ERDOĞAN: BOYUN EĞMEYECEĞİZ
»  200 PKK'LI 8 KOLDAN SALDIRMIŞ!
»  ''ANAYASA YOLUNDAN DÖNMEK YOK''
»  26 ŞEHİT İÇİN HÜNGÜR HÜNGÜR AĞLADI!
»  BDP'DEN HÜKÜMET VE PKK'YA ÇAĞRI!
»  ŞEHİTLERİN İSİMLERİ BELLİ OLUYOR!
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.