Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
39,3167
EURO
45,6970
IMKB
9.569,000
ALTIN
4.273,700
 
Hava Durumu ANKARA
17 / 31 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
POSTA TAŞERON FİRMALARA EMANET
POSTA TAŞERON FİRMALARA EMANET
 
Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım’ın CHP Mersin Milletvekili Ali Rıza Öztürk’ün soru önergesine verdiği yanıt, PTT’nin personel eksiği nedeniyle posta dağıtımının ağırlıklı olarak taşeron firmalar tarafından yapıldığını ortaya koydu.
 
15.3.2009 - 09:59
Bakan Yıldırım geçmişte 22 başmüdürlükte taşeron firma kullanılmaktayken PTT kargo hizmetinin başlamasıyla taşeron firma elemanı çalıştıran Başmüdürlük sayısının 52’ye yükseldiğini bildirdi.

Yıldırım PTT Genel Müdürlüğünde sözleşmeli personel ve daimi işçilerle birlikte toplam 20 bin 909 personelin görev yaptığını belirtirken “Mevcut personel yeterli olmadığından alınan yetkiler çerçevesinde taşeron firma elemanı istihdamına gidilmektedir” dedi.

Yıldırım, PTT Genel Müdürlüğünde sözleşmeli personel ve daimi işçilerle birlikte toplam 20 bin 909 personelin görev yaptığını belirtirken “Mevcut personel yeterli olmadığından alınan yetkiler çerçevesinde taşeron firma elemanı istihdamına gidilmektedir” dedi. Yıldırım’ın verdiği bilgiye göre taşeron firmalara son 4 yılda yaklaşık 40 milyon TL ödendi.

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım CHP Mersin Milletvekili Ali Rıza Öztürk’ün PTT Genel Müdürlüğü’nün posta ayrım ve dağıtım işlerini taşeron firmaların çalışanlarına yaptırdığı yönündeki iddiaları gündeme getirdiği soru önergesini yanıtladı. Öztürk “Söz konusu taşeron firma çalışanlarına tebligat ve kayıtlı gönderi dağıttırıldığı doğru mudur? Doğru ise 7201 sayılı yasaya aykırı olan bu uygulamayı doğru buluyor musunuz?” diye sordu. Bakan Yıldırım ise Posta Kanunu’nun 2’nci maddesinde yer alan açık ve kapalı mektupların ve 7201 sayılı Tebligat Kanunu’nun 41’nci maddesine göre tebliğ evrakının PTT personeli tarafından Posta Tekeli kapsamında kabul ve dağıtımının gerçekleştirildiğini belirtirken bunun dışındaki tüm posta maddelerinin ayrım ve dağıtım işlerinin ise taşeron firmalara ihale yoluyla yaptırıldığını bildirdi.

-52 BAŞMÜDÜRLÜK TAŞERON FİRMA ÇALIŞTIRIYOR-
Yıldırım, 2000’li yıllarda PTT Genel Müdürlüğünde posta ayrım ve dağıtım hizmetlerinde çalıştırılmak üzere uzun yıllar personel ataması yapılamaması, emeklilik, ölüm ve istifa, nakil gibi nedenlerle boşalan kadroların yerine yeni alımın yapılmadığını ve PTT’nin kargo hizmetine başlamasından dolayı posta tekeli dışında kalan gönderilerin ayrım ve dağıtım hizmetlerinin ihale yoluyla firmalara yaptırıldığını kaydetti. Geçmişte 22 başmüdürlükte taşeron firma elemanı kullanılmaktayken PTT kargo hizmetinin başlamasıyla bu rakamın 52’ye yükseldiğini bildiren Bakan Yıldırım şu bilgileri verdi:
“PTT Genel Müdürlüğünde 30 Haziran 2008 tarihi itibariyle, 9 bin 999 adet memur, 12 bin 212 adet başdağıtıcı ve dağıtıcı, bin 105 adet 399 sayılı Kanun Hükmünde Kararnameye tabi kadrolu personel ile bin 155 adet teknik personel görev yapmakta olup, bu unvanlar dışında görev yapan sözleşmeli personel ve daimi işçilerle birlikte toplam 29 bin 909 personel görev yapmaktadır. Piyasaya koşullarında en iyi şekilde hizmet verilmesi, çağda ve kaliteli hizmet sunularak müşteri beklentilerinin karşılanması ve müşteri memnuniyetinin sağlanması amaçlandığından hizmetlerin aksatılmadan yürütülebilmesi için mevcut personel yeterli olmadığından alınan yetkiler çerçevesinde taşeron firma elemanı istihdamına gidilmektedir.”
4 YILDA YAKLAŞIK 40 MİLYON TL ÖDENDİ
Herhangi bir nedenle sözleşmesi feshedilen taşeron firma elemanlarına ilişkin ihbar ve kıdem tazminatı, işe iade ve benzeri sebeplerle PTT aleyhine açılan ve halen derdest olan dava sayısını 142 olarak bildiren Bakan Yıldırım işe iade talebiyle açılıp sonuçlanan dava sayısının da 84 olduğunu kaydetti. Özel güvenlik hizmet alımı nedeniyle PTT işyerlerinde görev yapan silahlı özel güvenlik görevlilerine asgari ücretin yüzde 50 fazlası, silahsız özel güvenlik görevlilerine ise yüzde 15 fazlasının ücret olarak ödendiğini belirten Bakan Yıldırım buna ek olarak büyükşehir statüsünde bulunan illerde çalışan özel güvenlik görevlilerine günlük 3,60 TL yol, 3,50 TL de yemek ücreti verildiğini söyledi. Tekel dışı gönderilerin ayırım ve dağıtım işinde çalışan personele asgari ücret ödendiğini ifade eden Yıldırım, çalıştıkları günler için de yemek ve yol ücreti ile ilave ücret ödendiğini ifade etti.

Yıldırım, sözleşme sürelerinin 2004-2005 ve 2005-2006 dönemi için 1 yıl, 2006-2008 ihale dönemi için 2 yıl olduğunu kaydetti. Bakan Yıldırım ihaleler sonucunda posta taşımaları için 2005 yılında 11 milyon 212 bin 806 TL, 2006 yılında 10 milyon 824 bin 080 TL, 2007 yılında 11 milyon 732 bin 344 TL ve 2008 yılı Haziran ayı sonu itibariyle de 5 milyon 820 bin 233 TL ödendiğini belirtirken, taşerona son 4 yılda ödenen miktar da 39 milyon 598 bin 463 TL’yi buldu. (ANKA)



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


BAKANLAR, YEREL SEÇİM SINAVINDA

TC KİMLİK NUMARASIZ SANDIĞA GİTMEYİN

MEĞER ERBAKAN'IN VELİAHTI KIZIYMIŞ!
»  ANKARA NEFES NEFESE, DİYARBAKIR'DA DTP AÇIK ARA
»  ANKARA'DA TAMAMLANMAYAN METRO'YA FAHRİ AÇILIŞ!
»   "HANİ NEREDE FATİHLİK"
»  "ERKEN SEÇİM ÇIĞIRTGANLIĞI BU ÜLKEYE İHANETTİR"
»  YSK'DAN SEÇMENE KRİTİK UYARI
»  GÖKÇEK'İN SAĞDA BİRLİK TELAŞI
»  "SENİN HİÇ ANLAYIŞIN YOK MU?"
»  "KREDİ KARTININ MAĞDURU OLMAZ"
»  AKP'Lİ BAŞKAN COPY-PASTE 'Cİ ÇIKTI
»  KRİZ MERSİNLİ ÇİFTÇİYİ TEĞET GEÇMEDİ HAPSE ATTIRDI
»  ESKİ SAVCI SARIKAYA BULUNAMIYOR
»  BAŞBAKAN ERDOĞAN'A "BİZE HUZUR VERİN" TEPKİSİ
»  LONDRA'DAKİ NEVRUZ KUTLAMALARINDA ÖCALAN ŞOV!
»  NİKAHSIZ EŞ'E TAZMİNAT!
»  MHP LİDERİ BAHÇELİ'DEN ARINÇ'A SERT TEPKİ
»  OBAMA’NIN ZİYARETİNDE TÜRKİYE ÇIKARLARI GÖZETİLMELİ
»  ADANA SEYHAN'DAKİ ATAMA SKANDALI MECLİS'TE
»  ÖLÜM KUYULARINDA KAZI SONA ERDİ
»  KARAYALÇIN'DAN YENİ 'ANKARA' İDDİALARI
»  BANKALARIN KART TEFECİLİĞİ!
»  IRAK SINIRINDA BAHAR TEMİZLİĞİ HAREKETLİLİĞİ
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.