|
 |
 |
|
DOLAR |
38,7774 |
 |
|
 |
EURO |
43,5910 |
 |
|
 |
IMKB |
9.702,000 |
 |
|
 |
ALTIN |
3.930,910 |
 |
|
|
|
Şehir Seçimi

|
|
|
|
|
 |
|
|
|
 |
|
RADİKAL'E BİR TEPKİ DE TOPBAŞ'TAN
|
 |
 |
 |
|
|
stanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İstanbul Sanat ve Meslek Eğitim Kursları (İSMEK) ihalesiyle ilgili Radikal'in iddialarına sert tepki gösterdi. |
|
|
 |
|
|
|
|
 |
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İstanbul Sanat ve Meslek Eğitim Kursları (İSMEK) ihalesine 6 firmanın katıldığını ve bunlardan yeterliliği olanın ihaleyi kazandığını söyledi.
Topbaş, ünlü modacı Pierre Cardin'in ziyaretinin ardından, basın mensuplarının, ''İSMEK ihalesinin AK Partiye yakın kişilere ait bir firmaya verildiği ve şartnamenin de bu şirkete uyacak şekilde hazırlandığı'' yönündeki iddialarla ilgili sorularını yanıtladı.
İSMEK'in çok büyük bir çalışma olduğunu, bir yıl içinde 120 bin insanın burada eğitim alarak 11 bin eserin sergisini gerçekleştirdiklerini ifade eden Topbaş, ''Bu işi bilen, bu işte yeterliliği olan, bu işi başarabilecek insanlarla yürümemiz gerekiyor. Bu yüzden arkadaşlarımız ihale şartnamesini hazırlarken bunları dikkate alıyor. İhaleye 6 firma katılmış ve bunlardan yeterliliği olan bu ihaleyi almıştır'' diye konuştu. Topbaş, ihaleyi parçalayıp daha fazla insanın girmesini sağlamaları halinde o zaman eğitim bütünlüğünün bozulacağını ifade etti.
Bu boyutta hizmet üretebilen, böyle bir iş hacmine sahip firmalara açık olduklarını, bunun da doğru bir adım olduğunu dile getiren Topbaş, şunları kaydetti: ''İSMEK'te yakalanan başarı yüklenici firmaların göstermiş olduğu kaliteli eğitim anlayışından kaynaklanmaktadır.
Burada yapılan ihale de resmi nitelikte gerçekleştirilmiştir. Ama birileri bunu farklı değerlendirebilir. Özellikle kentteki tüm ihalelerde işi bilen, üretken olan, her şeyi para olarak görmeyen, kente bir şeyler katmayı kendisi için gurur kaynağı olarak gören insanlara ihtiyacımız var. İSMEK'te de bu anlayışla adımlar atılmaktadır. Yapılan ihalede, bu boyuttaki hizmeti verebilecek olması arzu edilmiştir. Bu çok doğru bir mantıktır. 'Bizim boyutlarımız bunun dışında kalıyor' diyenlere söyleyecek bir şey yok. Tutup da 'bunun altında bu vardır' derseniz, her iş için bir bahane bulabilirsiniz.
Dışta kalan bazı firmaların, formata uymadıkları için 'Biz değil de başkaları tarif edilmiş' gibi değerlendirmelerinden kaynaklanmış demektir bu. Kaliteyi sunma boyutunda olanları tercih etmek tabii ki doğrudur. İhale şartnamesi buna göre hazırlanır. Bu boyutta gücü, yapısı, deneyimi, başarısı olanlarla yürümek gerekir. İhale Kurulu'nun verdiği şartnameler doğrultusunda ihale hazırlanıyor. Bir üst kurul da bunu inceleyecektir. Bireysel tepkileri farklı boyutta değerlendirmek doğru değil.''
-LEVENT'TEKİ ARAZİ-
Topbaş, Dubai Towers'ın yapılacağı Büyükşehir Belediyesi'ne ait Levent'teki araziyle ilgili, ihaleye çıkılacağı yönünde haberler olduğunun hatırlatılması üzerine de ''Ben en son sözü söyleyecek, belediyedeki en yüksek yetkili kişiyim. Bunu henüz açıklamadım. Burada ne ihale, ne bir başka yöntemle... Bu konuda görüşleri ve teklifleri olanları çağıracağız. Bu çağırma yöntemlerini de açıklamadım'' dedi. Kent adına bu araziyi en iyi şekilde değerlendirmenin görevi olduğunu ifade eden Topbaş, ''Kimsenin kuşkuya düşmeyeceği, kimsenin gelecekte farklı yorumlar yapmayacağı boyutta değerlendirmek istiyoruz. Bu arazinin değeri için '350-500 milyon dolar' diyenler, 'veririm' diyenler vardı. Onları da davet edeceğiz. 'Buyurun gelin, masada olun' diyeceğiz. O arazinin değerlendirmesini yapıyoruz şu anda. Tabanını belirleyelim, tavanını hep birlikte göreceğiz'' dedi.
 |
|
|
|
 |
|
|
Toplam yorum |
0 |
|
Onay bekleyen |
0 |
|
|
 |

Yorumunuz editörlerimiz
tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır. |
|
|
|
 |
Bu haber henüz yorumlanmamış...
|
 |
|
 |
Bu kategorideki diğer haberler |

|
|
|
|
|
|
 |
|
|
ÇOK OKUNANLAR |
 |
 |
-
|
 |
 |
|
MHP Ankara İl Başkanı Alparslan Doğan, CHP Genel Başkanı Özgür Özel'i hedef alarak, "Bilge liderimize ... |
 |
|
 |
 |
|
Akdeniz'de gece saatlerinde 6.0 büyüklüğünde deprem meydana geldi. AFAD Depremin Muğla Datça'ya ... |
 |
|
 |
 |
|
T24 muhabiri Can Öztürk, Boğaziçi eylemini izlerken ters kelepçeyle gözaltına alındı; boğazı sıkıldı, ... |
 |
|
 |
 |
|
Altın fiyatlarındaki düşüş devam ediyor. Altın güne düşüşle başladı. |
 |
-
-
-
|
|
|
 |
|
 |
 |
YAZARLAR |
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
 |
 |
ÇOK YORUMLANANLAR |
 |
 |
-
|
 |
 |
|
Akdeniz'de gece saatlerinde 6.0 büyüklüğünde deprem meydana geldi. AFAD Depremin Muğla Datça'ya ... |
 |
|
 |
 |
|
Altın fiyatlarındaki düşüş devam ediyor. Altın güne düşüşle başladı. |
 |
|
 |
 |
|
T24 muhabiri Can Öztürk, Boğaziçi eylemini izlerken ters kelepçeyle gözaltına alındı; boğazı sıkıldı, ... |
 |
|
 |
 |
|
MHP Ankara İl Başkanı Alparslan Doğan, CHP Genel Başkanı Özgür Özel'i hedef alarak, "Bilge liderimize ... |
 |
-
-
-
|
|
|
 |
|
 |
 |
ANKET |
|
 |
 |
|
|
|
|
 |


 |
Medya
Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden
kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan
haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması
durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır.
Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait
yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz. |
 |
|
|
|