Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
38,8639
EURO
44,0816
IMKB
9.514,000
ALTIN
4.125,030
 
Hava Durumu ANKARA
5 / 21 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
REKTÖRLER BİR ARAYA GELEREK "ADAM DEĞİL" TOPLANTISI YAPACAKLAR
REKTÖRLER BİR ARAYA GELEREK  ADAM DEĞİL  TOPLANTISI YAPACAKLAR
 
AKP'li Kavuştu'nun "adam değil" dediği Rektörler, bu defa 'hakaret toplantısı' yapacak
 
2.11.2005 - 00:22

Van Yüzüncüyıl Rektörü Yücel Aşkın'a destek vermek için Van'a giden ve Aşkın'ın tutuklanma biçimini eleştiren rektörlere "adam değil" diyen AKP Çorum Milletvekili Ali Yüksel Kavuştu'nun ve onaylayan AKP Mardin Milletvekili Mehmet Beşir Hamidi'nin bu sözleri için rektörler Ankara'da "hakaret toplantısı" yapacak.
19 Mayıs Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ferit Bernay, rektörlere "adam değil" diyen AKP Çorum Milletvekili Ali Yüksel Kavuştu ve AKP Mardin Milletvekili Mehmet Beşir Hamidi'ye gerekli cevabın verilmesi gerektiğini belirtti. Bu cevabın yargı yoluyla mı yoksa başka bir yöntemle mi olacağına Ankara'da bazı rektörlerle bir araya gelerek karar vereceklerini açıklayan Bernay, yargı için YÖK'e danışacaklarını kaydetti.
19 Mayıs Üniversitesi Rektörü Ferit Bernay, rektörlere "adam değil" diyen AKP Çorum Milletvekili Ali Yüksel Kavuştu ve onaylayan AKP Mardin Milletvekili Mehmet Beşir Hamidi'ye tepki gösterdi. Buna benzer birkaç açıklama daha yapıldığını kaydeden Bernay, bu sözlerin cevabının verilmesi gerektiğine işaret etti.
Hakaretin tüm rektörlere edildiğini ve nasıl bir cevap verilmesi gerektiğine grup halinde karar verilmesinin daha doğru olacağını ifade eden Bernay, yargı yoluna gidip gitmeme konusuna Ramazan Bayram'ında bazı Rektörlerle bir araya gelerek karar vereceklerini, ancak YÖK'e de danışacaklarını bildirdi. Bernay Kavuştu'yu muhatap almadığını, ancak bu tarz hakaretlerin önüne geçmek için harekete geçilmesi gerektiğini savundu. Bernay, Kavuştu için "Ağzından çıkanı kulağı duymuyor" dedi.
Çukurova Üniversitesi Rektörü Alper Akınoğlu ise, bir milletvekilinin böyle bir söz sarf etmesinin acı ve talihsiz bir durum olduğuna dikkat çekerek, dava açıp açmama konusunda YÖK'le birlikte hareket edeceklerini bildirdi. Akınoğlu, "Bu noktaya gelinmemeliydi" dedi.



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


İŞTE ÜLKEMİZİN ACI GERÇEĞİ... YOKLUK İÇİNDE OKUMAYA ÇALIŞIYORLAR

ÖĞRETMENLERİN SON ÜMİDİ UNAKITAN!

REKTÖRLERE KÖŞKTE ARKA ÇIKTI
»  OKULLARDA VELİLERLE SÖZLEŞME DEVRİ BAŞLIYOR
»  OKULLARDA SÖZLEŞMELİ EĞİTİM DÖNEMİ
»  DİYARBAKIR'LI VEKİL'DEN BÖLGESİNE 300 MİLYAR'LIK OKUL
»  AÇIKÖĞRETİMDE İKİNCİ ÜNİVERSİTE İMKANI
»  VAN YÜZÜNCÜ YIL ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLERİNE DESTEK VERDİ
»  PRO.DR BERNAY:İKTİDAR BİZİ ARKA BAHÇESİNE KATMAK İSTİYOR"
»  MEB'DEN İZİNSİZ DERSHANELER İÇİN UYARI
»  YÖK BAŞKANI TEZİÇ:" PROF DR. YÜCEL AŞKIN'I TUTUKLAYACAK ŞARTLAR OLUŞMADI"
»  YÖK BAŞKANI TEZİÇ: "PROF.DR. YÜCEL AŞKIN'I TUTUKLAMA ŞARTLARI OLUŞMADI"
»  BAŞBAKANLIK MÜSTEŞARI ÖMER DİNÇER'İN ÜNVANLARI ALINMADI
»  YÖK'TEN REKTÖR TUTUKLAMASINA DİNÇER MİSİLLEMESİ
»  ÖĞRENCİLERİN KİRA İSYANI
»  ATATÜRK'ÜN NUTKU'NU BÜTÜN DÜNYA OKUYACAK
»  DEVLETİN TÜM OKULLARI MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI'NA DEVREDİLECEK
»  ÖĞRETMEN, ÖĞRENCİLERİN AĞZINA ACI BİBER SÜRDÜ!
»  REKTÖRLER VAN'A GİDİYOR
»  REKTÖRLER KOMİTESİ:"AŞKIN'A SAHİP ÇIKMAKTA KARARLIYIZ"
»  YÖK: "REKTÖR AŞKIN'IN TUTUKLANMA OLAYI KOMPLO"
»  ÇELİK: BUNU SÖYLEYENLER EDEPSİZDİR
»  ÇELİK: BUNU SÖYLEYENLER EDEPSİZDİR
»  ÖSS ADAYLARINA KOLAYLIK
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.