Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
40,4081
EURO
47,2992
IMKB
10.616,000
ALTIN
4.417,480
 
Hava Durumu ANKARA
19 / 34 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
RTÜK ÜYELERİ KENDİLERİNE OLAĞAN ÜSTÜ KIYAK İSTİYOR
RTÜK ÜYELERİ KENDİLERİNE  OLAĞAN ÜSTÜ KIYAK İSTİYOR
 
Bugüne kadar ancak Başbakanın onayı ile yargılanabilen RTÜK üyeleri için artık Meclis kararı gerekecek
 
25.1.2010 - 20:01

RTÜK üyeleri dokunulmazlık kapsamını genişleterek kendilerini milletvekili statüsüne getiriyor. Bugüne kadar ancak Başbakanın onayı ile yargılanabilen RTÜK üyeleri için artık, TBMM kararı gerekecek. Üyeler Meclis kararı olmadan yargılanamayacak.

Gazeteport'taki habere göre RTÜK Üyeleri, Üst Kurul kararlarından ve toplantılarda ifade ettikleri görüşlerinden dolayı sorumlu olmayacak. Görevleriyle bağlantılı olarak işledikleri suçlara ilişkin soruşturmaları TBMM yapacak. Üyeler hakkında açılan davalardaki tazminatlar da kurum kasasından ödenecek. Ancak yargı kararı ile haksız oldukları saptanırsa bu tazminat RTÜK üyesinden daha sonra tahsil edilecek.

DEVLET KASASINDAN KIYAK EMEKLİ

RTÜK tarafından hazırlanan ve Başbakanlığa sunulan kanun tasarı taslağı ile RTÜK yasası tamamen değişiyor. Zahit Akman'ın başkanlığı döneminde hazırlanan taslak bazı değişikliklere uğradı. Düzenleme ile RTÜK üyelerine kıyak emeklilik imkanı da getiriliyor. RTÜK üyeleri, ''Başbakanlık Müsteşarı seviyesinde'' emekli olacaklar. Ek gösterge ve makam tazminatı da alacaklar. Geçmişe yönelik prim borçları da kurum kasasından ödenecek.

Üst Kurul Üyelerine Başbakanlık Müsteşarı için belirlenen tutarda aylık ücret ödenecek. Kamu görevlileri, Üst Kurul Üyeliğine seçildikleri görev süresince kurumlarından ücretsiz izinli sayılacak. Bu görevde geçecek süre de mesleklerinde geçmiş ve mümtazen terfi etmiş kabul edilecek. Üst Kurul Üyeleri, seçildikleri görev süresince Kuruldaki görevlerinden ve seçilerek geldikleri görevlerinden alınamayacak.



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


CHP VE MHP'DEN O HABERE YALANLAMA

'BAŞBAKAN KORKMUYORSA BURADAN GEÇSİN'

TÜRKİYE'NİN NÜFUSU NE KADAR?
»  İŞTE YENİ DİYANET YASASI!
»  "VİCDANSIZLARA SESLENİYORUM, SABRIMIZIN BİR SINIRI VAR"
»  TAM GÜN SONRASI DOKTOR MAAŞLARI!
»  AZERİ'LERDEN TÜRKİYE'YE 'DİZİ' AMBARGOSU
»  ERDOĞAN'DAN ERKEN SEÇİM'E SON NOKTA
»  ANKET'TE YÜKSELİŞTE OLAN İKİ PARTİ
»  FLAŞ.. BAŞBUĞ, YUMRUĞU MASAYI VURDU VE...
»  FLAŞ.FLAŞ... BAŞBUĞ: "TSK'NIN DA SABRININ SINIRI VAR"
»  ERDOĞAN'DAN, İNÖNÜ'YE DİKTATÖR BENZETMESİ!
»  SAÇ DÖKÜLMESİNE SON!
»  1515 KÖY YOLU ULAŞIMA KAPANDI
»  ALEVİ AÇILIMINDA SONA GELİNDİ
»  AKDENİZ'DE ARAMA KURTARMA SEFERLERLİĞİ
»  ERDOĞAN'DAN 'BAŞKA PLAN' İMASI
»  "TÜM TSK'YA DARBE VİRÜSÜ GİRMİŞ"
»  "ŞÜPHEN VARSA GÖREVDEN AL"
»  KILIÇDAROĞLU AB'YE YÜKLENDİ!
»  ÇİNLİLER İNTERNET ÖZGÜRLÜĞÜ İSTİYOR!
»  MASUM TÜRKER:"BALYOZ'U ASKER HAZIRLAMADI"
»  CUMHURBAŞKANI 5+5 MODELİYLE SEÇİLECEK
»  "SABİH KANADOĞLU'NUN TESPİTLERİ DOĞRUDUR
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.