DOLAR
50,150
▲%0.2
EURO
55,921
▼%-0.62
ALTIN
6556,39
▼%-0.6
BIST-100
11483
▲%1.32
Ankara hava durumu-1/5°
FacebookXInstagramYouTube

RUSYA'DAN ESAD'A SİLAH DESTEĞİ!

Rusya uluslararası arenada Esad rejimini kollamaya çaba gösterirken, Suriye'ye silah satışına da devam edeceğini bir kez daha açıkladı

  • | Medya Spot

Rusya uluslararası arenada Esad rejimini kollamaya çaba gösterirken, Suriye'ye silah satışına da devam edeceğini bir kez daha açıkladı.
    

Rus silah ihracat firması Rosoboroneksport'un Genel Müdür Yardımcısı Vyaçeslav Dzirkaln, "Rusya, hiçbir sınırlama olmadan, Suriye ile arasındaki tüm silah anlaşmalarından doğan tüm yükümlüklerini yerine getirecek" dedi.

Rus silah ihracat firması Rosoboroneksport'un Genel Müdür Yardımcısı Vyaçeslav Dzirkaln, Dubai'de yaptığı açıklamada, Rusya'nın Suriye'ye hiçbir sınırlama olmadan silah ihracatına devam edeceğini bir kez daha dile getirdi. Suriye'de barış ortamının yakın zamanda sağlanması temennisinde bulunan Dzirkaln, "Rusya, bu ülkede durumun normale dönmesi için bir dizi girişimde bulundu. Libya senaryosunun tekrarlanmaması için, Suriye'de barışçıl diyaloğun sağlanması gerek. Arap Devletleri Ligi'nin şartlarını kabul eden Suriye iktidarı, bu diyaloğa hazır" dedi.
ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton, Rusya'dan Suriye'ye olan silah ihracatını durdurmasını istemişti. .
Suriye, Ortadoğu'da Rusya'dan en büyük silah ithalatçısı konumunda.

Rosoboroneksport, Rusya'nınbekliyor silah ihracatının bu sene geçen yıla göre 400 milyon dolar artarak 9 milyar dolara ulaşmasını bekliyor(cnntürk)

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz