DOLAR
50,150
▲%0.2
EURO
55,921
▼%-0.62
ALTIN
6556,39
▼%-0.6
BIST-100
11483
▲%1.32
Ankara hava durumu2/6°
FacebookXInstagramYouTube

RUSYA, SURİYE'DEN UMUDUNU KESTİ!

Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Mikhail Bogdanov, Suriye’de muhaliflerin zafere ulaşma ihtimalinin göz ardı edilemeyeceğini, Esad hükümetinin güç kaybetmekte olduğunu söyledi.

  • | Medya Spot

Reuters'in Rus haber ajansları ITAR-TASS ve RIA Novosti'den aktardığına göre, Bogdanov, Beşar Esad hükümetinin güç kaybetmekte olduğunu ve Suriye'de muhalefetin kazanabileceğini ifade etti.

Bogdanov, “Gerçeklere doğrudan bakmalıyız. Suriye’de rejim ve hükümet her gün biraz daha fazla alanın kontrolünü yitiriyor. Maalesef Suriye muhalefetinin zaferi göz ardı edilemez” diye konuştu.

Bogdanov’un bu sözleri Suriye’de Mart 2011’den bu yana devam eden çatışmalar boyunca Rusya’dan bu yönde gelen en net açıklama oldu.

Aynı zamanda Rusya’nın Ortadoğu temsilcisi olan Bogdanov, Moskova’nın gerekli hallerde Suriye’deki Rusya vatandaşlarının tahliyesi için hazırlık yaptığını da belirtti.

Rus diplomatın bu açıklamaları Suriye'nin başkenti Şam'ın Katana kasabasındaen az 16 kişinin öldüğü 25'ten fazla kişinin ise yaralandığı patlamadan hemen sonra yaşandı.

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz