DOLAR
50,150
▲%0.2
EURO
55,921
▼%-0.62
ALTIN
6556,39
▼%-0.6
BIST-100
11483
▲%1.32
Ankara hava durumu-2/4°
FacebookXInstagramYouTube

Ruslardan Kar Maskeli Banka Teftişi

Rusya-Türkiye arasındaki uçak krizi yeni bir boyuta taşındı. İki ülke arasındaki gerginliğe bugüne kadar kapsam dışı bırakılan finans sektörü de eklendi. Rusya’nın 4’ü Türk 20 bankaya kar maskeli güvenlik güçleri ile baskın yapıp, Türk müşterilerin banka hesaplarını incelemesi büyük yankı buldu.

  • | Medya Spot

Yetkililer ‘Hedef bankalar değil, Türklerin para trafiği’ derken, Rus medyası Levent E. adlı bir işadamının karapara aklamaktan gözaltına  alındığını duyurdu.

HÜRRİYET’in dün ‘Türk bankalarına Rus baskını’ başlığı ile duyurduğu Rusya’nın İç İstihbarat Örgütü FSB’nin Türk bankalarına yaptığı operasyona ilişkin yeni detaylar ortaya çıktı. Rus hükümetine yakınlığı ile bilinen LifeNews haber kanalı baskının görüntülerini yayınladı.


LifeNews’ün Hürriyet’in haberinde yer alan bilgileri de kullanarak yayınladığı görüntülerde kar maskeli güvenlik güçlerinin bir banka şubesinde çalışanlarla konuştukları ve masalardaki çekmecelere baktıkları görülüyor. Bir diğer Rus haber kanalında ise ‘karapara aklama’ operasyonu kapsamında 5’i Türk 8 kişinin gözaltına alındığı belirtildi.

HABERİN AYRINTILARI AŞAĞIDAKİ LİNKTE

http://www.hurriyet.com.tr/rusyada-kar-maskeli-banka-teftisi-40029036

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz