DOLAR
50,048
▲%0.06
EURO
56,217
▲%0.01
ALTIN
6631,23
▲%1.46
BIST-100
11461
▼%-0.15
Ankara hava durumu8/11°
FacebookXInstagramYouTube

Rusya İle Ortak Dizi Projesi

Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, turist sayısını arttırmak için kolları sıvadı. İlişkileri geliştirmek için dizi ve filmlere de destek verdiklerini söyleyen Avcı, Rusya ile ortak dizi projesi yapılabileceğini söyledi.

  • | Medya Spot

İsrail ile ilişkilerin düzelmesinin ardından 7 yıl sonra bakan düzeyinde İsrail'e ilk ziyareti yapacak olan Avcı, turizmde seferberlik yaratacak yenilikleri anlattı.
TÜRK SİNEMASINA DESTEK

Avcı; “Türk sineması iyi gidiyor. 2002'de 9 film çekilirken, geçen yıl 139 Türk filmi çekildi. Geçen yıl birçok filme 25 milyon lira destek vermişiz. Bu yıl destek 40 milyon lira olacak. Bu destek garanti belgesi yerine geçiyor. Desteklediğimiz filmlerin bir kısmı uluslararası yarışma ve festivallerde güzel sonuçlar alıyorlar. Türk seyircisi Avrupa ülkeleri arasında kendi sinemasını en çok izleyen seyircidir. Avrupa ülkeleri arasında sinemaya giden Türk vatandaşlarının yüzde 50'sinden fazlası, Türk filmlerini tercih ediyor. Kendi sinemasını tercih eden seyirciler bakımından Avrupa'da ilk sıradayız.
RUSYA İLE ORTAK PROJE

Antalya'da Rus medyası ile yaptığımız toplantıda, Rusya'dan ortak dizi yapma teklifleri geldi. Biz de kendilerine aracılık edeceğimizi söyledik. Teklif çerçevesinde ilgilileri de zaman zaman buluşturuyoruz” dedi.
RUSLAR TÜRK DİZİLERİNİ SEVİYOR

Türk dizileri Rusya’da büyük talep görüyor. Muhteşem Yüzyıl yayınlandığı dönemde Rusya’nın en çok talep gören Türk dizisi olmuş, Meryem’in turuncu saçları Rus kadınlar tarafından büyük beğeni toplamıştı.
Muhteşem Yüzyıl’dan sonra, Rusya'nın Domaşni televizyon kanalında her gün yayınlanan Kurt Seyit ve Şura (Aleksandra) da geniş hayran kitlesine ulaşmıştı. SÖZCÜ

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz