DOLAR
49,942
▲%0.07
EURO
55,764
▼%-0.26
ALTIN
6222,90
▼%-3.56
BIST-100
10760
▼%-3.64
Ankara hava durumu8/16°
FacebookXInstagramYouTube

SAKIK VE TÜRK ÖCALAN'IN TALİMATIYLA ADAY

BDP’Lİ Sırrı Sakık’ın Öcalan’ın işaretiyle Muş Belediye başkanlığına aday olacağı öğrenildi. Ahmet Türk ise Mardin’den aday olacak

  • | Medya Spot

Taraf gazetesinden Müjgan Halis'in haberine göre;BDP üç deneyimli milletvekilini belediye başkanlığına aday gösteriyor. BDP Eşbaşkanı Gültan Kışanak’ın Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi başkanı adaylığının açıklanmasından sonra, Demokratik Toplum Kongresi Eşbaşkanı Ahmet Türk’ün de Mardin’in belediye başkan adayı olduğu öğrenildi.
BDP kulislerinden sızan bilgilere göre; aralarında yeğeni Newroz Türk’ün de olduğu aday adayları arasında Ahmet Türk’ün aday olmasına kesin gözüyle bakılıyor. Mardin’de, büyükşehir statüsü kazanıldıktan sonra, Kızıltepe ve Nusaybin gibi ilçelerden gelecek oylarla AKP ile BDP arasında başabaş bir yarışın olacağı belirtiliyor. Muş Milletvekili Sırrı Sakık’ın da Abdullah Öcalan’ın işaretiyle Muş Belediyesi’ne aday gösterileceği öğrenildi. BDP Genel Merkezi’nin de eğiliminin Sakık’tan yana olduğu kaydedildi. Sakık bir yerel gazeteye “Durum önümüzdeki günlerde netleşecek” demişti.

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz