Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
38,8520
EURO
43,3708
IMKB
9.668,000
ALTIN
4.001,330
 
Hava Durumu ANKARA
14 / 25 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
SAMSUN'DA ÖLÜ SAYISI 9 OLDU!
SAMSUN DA ÖLÜ SAYISI 9 OLDU!
 
Samsun'da dün akşam saatlerinde başlayan şiddetli yağmur gece yarısından sonra faciaya yol açtı. Şiddetli yağmur ve sel sonucu 9 kişi hayatını kaybetti. Sağanak yağmurun oluşturduğu sel suları otomobilleri sürükledi, ağaçları kökünden söktü
 
4.7.2012 - 16:10

Samsun'da dün akşam saatlerinde başlayan ve gece ilerleyen saatlerde şiddetini artıran sağanak yağmur sele neden oldu.
Selde 9 kişi yaşamını yitirdi.
AFAD tarafından yapılan açıklamada ise 2 vatandaş için kayıp ihbari yapıldığı belirtildi. Sel suları nedeniyle çok sayıda ev ve iş yeri sular altında kalırken bölgede iş makinalarının çalışmalarının devam ettiği belirtildi. Samsun'da gece boyunca yağan sağanak yağmur sabah saatlerinde etkisini yitirdi.
Mahsur kalan 4 kişi kurtarıldı
Samsun-Ordu Karayolunda ise sel sularının  dereye sürüklediği  bir araçta mahsur kalan 4 kişi, son anda iş makinalarıyla kurtarılarak hastaneye kaldırıldı. Derbent mevkiinde ise yağmur nedeniyle yola heyelan düştü.  Diğer taraftan çatılarda ve araçlarda mahsur kalan vatandaşları kurtarmak için iş makinalarının bölgeye gönderildiği, ancak helikopterlerin gece görüş özelliği olmadığı için ve sağnak yağmur nedeniyle uçamadığı açıklandı. Mahsur kalan vatandaşların kurtarılmaları için çalışmaların aralıksız olarak devam ettiği belirtildi.
Şehirlerarası ulaşım aksadı
Su taşkınları nedeniyle Samsun -Ordu tamamen ulaşıma kapatıldı. Samsun-Ankara karayolunda ise ulaşım kontrollü olarak verilmeye başlandı. Köylerdeki ekili arazilerde büyük zararlar meydana geldiği belirtilirken, fırtına nedeniyle ağaçlar yıkıldı. Park halindeki otomobiller sel sularına kapılıp sürüklendi. Tekkeköy İlçesi'nde de Kirazlık deresinin suları yükselince köprünün çökme ihtimali nedeniyle ulaşıma kapatıldı.
Belediye ekipleri ile Sivil Savunma Arama ve Kurtarma ekipleride bölgede çalışmalara başladı. Samsun Valisi Hüseyin Aksoy, kriz masası oluşturduklarını, arama ve kurtarma çalışmalarına başlandığını söyledi.
AFAD'ın açıklaması
Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı Samsun'da yaşanan sel felaketi ile ilgili yazılı bir açıklama yaptı.
 
Açıklamada şöyle denildi:  "Samsun ili Asarcık yolu Yılanlıdere mevkii Gürgentepe, Adatepe Muratlı köyü, Kaşyayla köyü ile  il genelinde yoğun yağış sonucu sel ve su baskınları meydana gelmiştir. İl genelinde mahsur kalan vatandaşlarımızı arama-kurtarma çalışmaları yürütülmektedir.  AFAD Başkanlığı'nca bölgeye;  Genelkurmay Başkanlığı'na ait 3 arama kurtarma helikopteri, Sağlık Bakanlığı'ndan  8 personel, 3 ambulans, Ankara, Amasya, Çorum, Ordu ve Yozgat İl Afet ve Acil Durum Müdürlükleri'nden 50 personel, 3 dalgıç,   19  motopomp,  4 bot,   1 arama-kurtarma köpeği  ve 23 araç gönderilmiştir."
Ölü sayısı 9'e yükseldi.
AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, daha önce bir kadın cesedinin bulunduğu Canik ilçesi Kirazlık mevkisinde yer alan akaryakıt dolum tesislerinin yakınında, 2 kız çocuğunun cesetleri bulundu. Arama-kurtarma ekipleri, çocukların kimliklerinin tespit edilmesi için çalışma yürütüyor.
Bu arada, bulunan kadın cesedinin, 36 yaşındaki Emine Bütüner'e ait olduğu tespit edildi
Gaziosmanpaşa Mahallesi'nde yer alan Kuzey Yıldızı konutlarının bodrumkatlarında, Kenan Yazıcı (40) ile oğulları Mücahit (16) ve Bedirhan (9) ile 1,5 yaşındaki Hüseyin Yılmaz ile 5 yaşındaki ağabeyi Abdullah Yılmaz'ın cesetlerine ulaşıldı.
Derbent mevkiinde bulunan Petrol Dolum Tesisi yakınlarında da 1 kişi hayatını kaybetti.
TOKİ Konutlarının  yaklaşık 1 kilometre uzağında köprü ayağında Mehmet Yaylacıoğlu isimli bir vatandaşın cesedine de ulaşıldı.
Ordu'dan Samsun'a destek

Ordu Afet ve Acil Durum Müdürü Osman Işık, etkili sağanak sonrası Samsun'a 2 adet kurtarma aracı, 1 adet bot ve 8 personel gönderdiklerini bildirdi.
Işık, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Samsun'da dün geceden itibaren şiddetli yağışların sele dönüşmesiyle birlikte kendilerinden ekip talebinde bulunulduğunu, ekiplerin Samsun'a gönderildiğini söyledi.
Gece saat 02.00 sıralarında Ordu'dan ekibin yola çıktığını ifade eden Işık, şunları kaydetti: "Samsun'a 2 adet kurtarma aracı, 1 adet bot ve 8 personel gönderdik.Daha fazla talebin olması durumunda ekiplerimizi hazır bekletiyoruz. Ordu'da da aynı durumun söz konusu olması ihtimaline karşın hazırlıklarımızı buna göre yürütüyoruz. Vatandaşlarımızın ilgili birimlerin uyarılarını dikkate alarak önlem almasını bekliyoruz."
Erzurum'da da sağanak
Bu arada,  Erzurum'da da etkili olan dolu ve sağanak nedeniyle bazı ev ve işyerlerinde su baskını meydana geldi.
İlde sabah saatlerinden itibaren etkisini gösteren dolu yağışı, yerini bir süre sonra sağanağa bıraktı.
Sağanak nedeniyle il merkezindeki bazı ev ve işyerlerinin bodrum katları ile bahçe ve yollar su altında kaldı.
Yollarda oluşan su taşkını dolayısıyla araç sürücüleri ulaşımda sıkıntı yaşarken, özel bir hastanenin önünde sel oluştu. Selin ardından belediye görevlileri iş makineleriyle çalışma başlattı.
Öte yandan, Tebrizkapı mevkisinde bulunan Narman Camisi önünde yaklaşık 30 santimetre kalınlığında dolu birikti. Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, kepçe ve kamyonlarla dolu birikintisini temizlemeye çalıştı.
Bazı vatandaşlar da evleri önünde biriken dolu tanelerini küreklerle temizledi. Dolu yağışını fırsat bilen vatandaşlar, Temmuz ayında kardan adam yapıp kar topu oynadı.



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


ASKER, 2 SAVCIYI ERDOĞAN'A ŞİKAYET ETTİ!

MİT, TAŞINIYOR!

FLAŞ.. PİLOTLARDAN ACI HABER GELDİ
»  ANKARA'DA HAVAİ FİŞEK ATIMINA SINIR!
»  GENELKURMAY ÖNÜNDE SİLAH SESİ!
»  YASİN HAYAL'DEN ŞOK İTİRAF!
»  VE MECLİS TATİLE GİRDİ!
»  BAYRAKTAR'DAN SEL 'REZALETİNE'AÇIKLAMA
»  TUTUKLU VEKİLLERLE İLGİLİ FLAŞ AÇIKLAMA
»  EGEMEN KAPIŞMASI!
»  ANNENİN YÜREK YAKAN FERYADI!
»  SON ANKETTE İLGİNÇ SONUÇLAR!
»  SAMSUN'DA SEL FACİASI, 8 KİŞİ ÖLDÜ
»  ŞEHİT YAKINLARINA 2. İSTİHDAM HAKKI!
»  BAKAN, MASALARDAN TUZLUK TOPLADI
»  40 BİN ÖĞRETMEN, 30 BİN POLİS'E KADRO!
»  FLAŞ.. SURİYE, SINIR İHLALİ YAPTI
»  'KEŞKE DÜŞÜRMESEYDİK'E SERT YANIT!
»  CHP'Lİ VEKİL,MECLİS KÜRSÜSÜNDE SOYUNDU
»  GENELKURMAY'DAN FLAŞ AÇIKLAMA
»  KARADENİZ'DE PKK'YA DARBE
»  SAATLERİ GERİ ALMA DÖNEMİ BİTİYOR
»  AKP'Lİ BAŞKAN KAÇIRILDI
»  GÖKÇE BAHADIR'IN SÜRPRİZ AŞKI
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.