Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
42,2015
EURO
48,7817
IMKB
11.073,000
ALTIN
5.425,630
 
Hava Durumu ANKARA
7 / 21 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
SARIGÜL'DEN HALUK KOÇ'A DESTEK
SARIGÜL DEN HALUK KOÇ A DESTEK
 
CHP'de kurultay tarihinin belirlendiği gün muhalefet kazanı kaynamaya başladı. Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül eski Grup Başkanvekili Haluk Koç'un genel başkanlık yolunu açabileceği mesajı verdi.
 
27.9.2007 - 22:22

 3 Ekim'de toplanacak Parti Meclisi'nin hararetli tartışmalara sahne olması bekleniyor. Genel seçimden yenilgiyle ayrılan CHP'de, Mart ayında toplanacak kurultay öncesinde Baykal ve yönetime karşı kendilerini "Çoban Ateşi hareketi" olarak adlandırılan muhalifler eski grup başkanvekili Haluk Koç'un genel başkan adaylığı etrafında toplanmaya başladılar.Eski milletvekilleri ve PM üyeleri Gülsün Bilgehan, Ali Kemal Kumkumoğlu, İzzet Çetin gibi isimlerin yer aldığı "Çoban Ateşi Hareketi" eski grup başkanvekili ve Samsun Milletvekili Haluk Koç'un Baykal'ın karşısına aday olarak çıkmasını kararlaştırdı. Koç da bu talebe sıcak bakarken, CHP kulislerde Koç'un halen PM üyesi olan eski milletvekillerinin yanı sıra, başta Ali Topuz olmak üzere yeni milletvekilleri arasında da destek bulabileceği belirtildi.


SARIGÜL PUSUDA
Baykal'ın Yüksek Disiplin Kurulu'na (YDK) sevk ettiği Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül ise gelişmeleri yakından takip ediyor. Henüz YDK'ya savunma vermesi için çağrılmayan Sarıgül, kararı yargıya taşımaya hazırlanırken Koç'un genel başkanlık adaylığının destekleyeceği sinyalini veriyor. Sarıgül'ün yakın çevresine "Bizim kimseye karşı bir ön yargımızı yok. CHP genel başkan değil, Türkiye başbakan arıyor. Dolayısıyla biz herkesle görüşür, konuşur partimiz için de en iyisi neyse onu yapmaya hazırız" dediği öğrenildi. Sarıgül'ün bu çerçevede bayramdan sonraki günlerde Ankara'da geniş katılımlı bir toplantı düzenleyeceği öğrenildi.


KARDEŞ MUHALEFET
Bu arada CHP'de "kardeş muhalefeti" de ortaya çıktı. Deniz Baykal'ın başkanlığında dün toplanan MYK'da kurultay takvimi belirlenirken İstanbul'da 16 ilçe örgütüne yapılan atamalar bardağı taşıran son damla oldu. MYK'da, tüzük gereği beş kişilik kayyuma devredilen ilçe örgütlerinin yönetim kurullarının 12 kişiye tamamlanması kararı eski İstanbul Milletvekili Güldal Okuducu'nun sert tepkisine neden oldu. "Yetkili organlar partinin hukukunu da savunur. Böyle atamalarla hiçbir yere varılmaz" diyerek toplantıyı terk etti. Okuducu yarın bir basın toplantısı düzenleyecek. Okuducu'nun ağabeyi olan eski İstanbul İl Başkanı İstanbul Milletvekili Şinasi Öktem de Baykal ve yönetime karşı "isyan bayrağı" açtı. Parti yönetiminin 17 ilçe yönetimini görevden alması ve atamalarını gerçekleştirmesi üzerine Öktem, İstanbul il örgütünde "eline tırpan alarak herkesin biçildiği" görüşünü savundu.


İLK RAUND 3 EKİM'DE
CHP'nin kurultaydan sonra en yetkili organ olanı olan PM 3 Ekim Çarşamba günü toplanacak. Bu PM toplantısının Baykal ve muhalifler açısından önemi dikkat çekerken, PM üyesi olan Haluk Koç ile "Çoban Ateşi Hareketi" üyelerinin toplantıda söz alarak sert eleştirilerini sürdürmesi bekleniyor. CHP’de kılıçların çekileceği Genel başkan seçimli kurultayın ise 2008 Mart ayında yapılması bekleniyor.

yapılan atamalar bardağı taşıran son damla oldu. MYK'da, tüzük gereği beş kişilik kayyuma devredilen ilçe örgütlerinin yönetim kurullarının 12 kişiye tamamlanması kararı eski İstanbul Milletvekili Güldal Okuducu'nun sert tepkisine neden oldu. "Yetkili organlar partinin hukukunu da savunur. Böyle atamalarla hiçbir yere varılmaz" diyerek toplantıyı terk etti. Okuducu yarın bir basın toplantısı düzenleyecek. Okuducu'nun ağabeyi olan eski İstanbul İl Başkanı İstanbul Milletvekili Şinasi Öktem de Baykal ve yönetime karşı "isyan bayrağı" açtı. Parti yönetiminin 17 ilçe yönetimini görevden alması ve atamalarını gerçekleştirmesi üzerine Öktem, İstanbul il örgütünde "eline tırpan alarak herkesin biçildiği" görüşünü savundu.

İLK RAUND 3 EKİM'DE
CHP'nin kurultaydan sonra en yetkili organ olanı olan PM 3 Ekim Çarşamba günü toplanacak. Bu PM toplantısının Baykal ve muhalifler açısından önemi dikkat çekerken, PM üyesi olan Haluk Koç ile "Çoban Ateşi Hareketi" üyelerinin toplantıda söz alarak sert eleştirilerini sürdürmesi bekleniyor. CHP’de kılıçların çekileceği Genel başkan seçimli kurultayın ise 2008 Mart ayında yapılması bekleniyor.
 
 
 


Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


HALUK KOÇ, BAYKAL'A KARŞI EN CİDDİ RAKİP

CHP GÜL'Ü DİNLEYECEK

CHP'DE KURULTAY TARİHİ BELLİ OLDU
»  MHP SESSİZLİĞİNİ BOZDU
»  DTP'Lİ DEMİRTAŞ: " BİZİ DAĞA GÖNDERMEK İSTİYORLAR"
»  "TÜRBAN MÜSLÜMAN ÖRTÜSÜ DEĞİLDİR"
»  BBP: "İDAM CEZASI GERİ GELSİN"
»  AĞAR NABIZ YOKLUYOR
»  AHMET TÜRK DERİN DEVLET Mİ?
»  PERİNÇEK'TEN ERDOĞAN'A DESTEK
»  CHP'DE BAYKAL'A KARŞI 3. MUHALEFET
»  YAZICIOĞLU'NDAN ŞOK İTİRAF
»  SARIGÜL: "CHP, BAYKAL'IN TAPULU MALI DEĞİL"
»  MHP'DEN AKP'YE SERT ELEŞTİRİ
»  TÜRBANI ANAYASASIZ ÇÖZME EĞİLİMİ
»  CHP'DE İSTANBUL DEĞİŞİMİ
»  "TBMM'NİN ÇIKARTACAĞI YASALAR ÇOK ÖNEMLİ"
»  SEZER::"BAŞBAKAN, ENZADEYİ KAÇIRMAMALIDIR"
»  ERDOĞAN: İSLAMİ FOBİYAYLA BİZİ ÜZER"
»  BAYKAL'I KAHKAHAYA BOĞAN KARİKATÜR
»  DTP'NİN KAPATILMA KAYGISI
»  MHP 301. MADDE DEĞİŞİKLİĞİNE KARŞI
»  ÇİLLER "LİDERLİK" İÇİN İLK KEZ KONUŞTU
»  ÖZGÜR BİR ANAYASA YAPMAYA ÇALIŞTIK
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.