Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
38,8339
EURO
44,2129
IMKB
9.399,000
ALTIN
4.171,870
 
Hava Durumu ANKARA
9 / 27 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
SBS MAHKEMELİK OLDU
SBS MAHKEMELİK OLDU
 
SBS mahkemelik oldu. Davanın gerekçesi ise çocukların tarikat dershanelerine gitmeye zorlanması.
 
29.12.2008 - 03:15

Dava gerekçesinde çocukların tarikatlar tarafından yönlendirilen özel dershanelere kaydettirilmeye zorlandığı savunuldu.
Milli Eğitim Bakanlığı’nın Halk Eğitim Merkezlerinde açılan  “SBS sınavlarına hazırlık, örgün eğitimi destek, Türkçe, Matematik gibi yetiştirme kurslarının kapatılmasını öngören genelgesinin iptali için Eğitim-İş’ten dava açıldı.
Milli Eğitim Bakanlığı Çıraklık ve Yaygın Eğitim Genel Müdürlüğü, valiliklere gönderdiği 18 Aralık 2008 tarihli “SBS Sınavlarına Hazırlık Kursları” konulu genelge davalık oldu. Sözç konusu genelge ile maddi durumu iyi olmayan ve ’“SBS ye hazırlanan öğrenciler için şok bir “emir” yer alıyor. Genelgede, özellikle özel öğretim kurumlarının olmadığı yerleşim birimlerinde öncelikle olmak üzere, ekonomik durumları elverişli olmayan öğrencilere sınavlara hazırlık kursları açması için kurulan halk eğitim merkezlerinin haz“SBS ırlık kursları” açmaması isteniyor.

Dava gerekçesinde, ÖSS, kolejlere hazırlık, yatılılık ve bursluluk sınavlarına hazırlık gibi hazırlık kursların sayısının sınırlandırılmasını öngören ve bu kurslardan sadece ve sadece ekonomik sıkıntısı olan öğrencilerin yararlanmasını bu öğrencilerin durumlarını ‘belge ile ispat etmesini zorunlu kılan’ genelgenin 1., 2., ve 3. maddelerinin öncelikle yürütmesinin durdurulması ve sonrasında iptali istendi.

-“YÖNETMELİK İLE GENELGE UYUŞMUYOR”-

Gerekçede, Milli Eğitim Bakanlığı Yaygın Eğitim Kurumları Yönetmeliği’nin “İlkeler” başlıklı 6. Maddesi’nin Halk Eğitim Merkezlerinin çalışma prensibini özetlediği anımsatılarak, “İlkeler başlıklı 6. maddenin mali destek başlıklı (a) ve (h) bendi ile dava konusu edilen genelgenin hazırlık kurslarından sadece maddi durumu olmayan öğrencilerin faydalanmasını öngören düzenleme birbiri ile bağdaşmamaktadır. Bunun yanında yönetmeliğin 6. maddesinin (b) ve (j) bendi açık şekilde örgün eğitim ile birbirini tamamlayacak ve destekleyecek şekilde yetiştirme kurslarının açılmasını öngörmektedir. Ancak dava konusu edilen genelgenin 1. maddesi yönetmelik hükümlerine aykırı olarak yetiştirme kurslarını kaldırmıştır” denildi.

-“ÇOCUKLAR TARİKATLARA YÖNLENDİRİLİYOR” İDDİASI

Gerekçede, genelge ile ekonomik koşullarına bakılmaksızın olumlu-olumsuz durumdaki binlerce öğrencinin faydalandığı eğitimde, kısmen de olsa fırsat eşitliğinin sağlanmasında etkili olan kursların kapatıldığı belirtilerek, “Özellikle özel eğitim kurumlarının olduğu yerlerdeki kursların kapatılması ile öğrenci velileri, çocuklarını, çoğunluğu tarikatlar tarafından yönlendirilen özel dershanelere kaydettirmeye zorlanmaktadır” iddiasında bulunuldu. 

 



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


BOMBALI MİNİBÜSÜN HEDEFİ KARAKOLLARMIŞ

ABD, KÖMÜR SOBASINA DÖNÜYOR

ENERJİMİZİ RUSLARA TESLİM EDİYORLAR
»  KRİZ, SEKSİ ETKİLEDİ SÖZÜ AKP'LİLERİ KIZDIRDI
»  EN AZ 3 ÇOCUK DİYEN ERDOĞAN'A KÖTÜ HABER
»  DENİZ FENERİ KURUCUSU'DA AKP'DEN ADAY
»  YSK SEÇİM TAKVİMİNİ AÇIKLADI
»  TSK İHALESİNİ İSRAİL KAZANDI
»  İPHONE SÜRÜCÜLERİ POLİS RADARINDAN KURTARIYOR!
»  SARIKAMIŞTAKİ CEPHEYİ ÜÇ BOYUTLU GEZ
»  "BU BİR GENEL SEÇİM OLACAK"
»  O HER MESLEĞİN ADAMI BİR BAŞBAKAN
»  ORANGULANLAR DA ALIŞ VERİŞ YAPIYOR
»  KANUNİ'NİN ÖYKÜSÜNÜ ATATÜRK'E MAL ETTİLER
»  SEÇİM TAKVİMİ AÇIKLANDI
»  CHP 2 YASAYI ANAYASA MAHKEMESİNE GÖTÜRÜYOR
»  "DEVE DİŞİ GİBİ SORULARA CEVAP VERSEYDİ"
»  GÖKÇEK,ERDOĞAN'I UĞURLAMAYA GİTMEDİ
»  "TUTANAĞA TÜRKÇE OLMAYAN BİR DİL YAZALIM!"
»  2009 BÜTÇESİ KABUL EDİLDİ
»  ABD'NİN ŞOK AKP RAPORU!
»  FLAŞ.. TAKSİM'DE İSRAİL İSYANI
»  ÇİÇEK, ANAYASA MAHKEME BAŞKANINI KORUDU
»  ERDOĞAN'DAN GAZZE'YE FÜZE SALDIRISINA TEPKİ
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.