DOLAR
50,150
▲%0.2
EURO
55,921
▼%-0.62
ALTIN
6556,39
▼%-0.6
BIST-100
11483
▲%1.32
Ankara hava durumu-2/5°
FacebookXInstagramYouTube

SEBEP 'MÜSLÜMANLARIN GÜNAHLARI'

Suudi Arabistan Başmüftüsü Şeyh Abdülaziz el Şeyh, Ortadoğu’daki her türlü istikrarsızlığın sebebinin “Müslümanların günahkarlığı” olduğunu söyledi

  • | Medya Spot

Reuters haber ajansının El Vatan gazetesinden aktardığına göre, Şeyh Abdülaziz, dün Cuma hutbesinde, “İslam ülkelerinin bugünlerde karşı karşıya olduğu bölünme, istikrarsızlık, güvenlikteki aksaklıklar ve ayrışma, halkın günahlarının ve ihlallerinin sonucudur” dedi.

Şeyh Abdülaziz, “kaos” çıkarmak isteyen insanların “demokrasi ve eşitlik” maskesi altında İslam ümmetinde adaletsizlik ve istikrarsızlığa neden olan eylemler yaptığını ifade etti.

MISIR-SUUDİ ARABİSTAN GERGİNLİĞİ

Arap dünyasında Tunus, Mısır, Libya ve Yemen’de iktidarların devrilmesine neden olan, Suriye ve Bahreyn’de ise hala devam eden muhalif hareketler Suudi Arabistan başta olmak üzere Körfez ülkelerinin liderlerinde rahatsızlığa neden oldu.

Bir dönem Riyad’ın en yakın müttefiki olan Kahire’de Hüsnü Mübarek iktidarının sona ermesi ve Müslüman Kardeşler’in güçlenmesi iki ülke ilişkilerini gerdi.

Mısır’dan gelen bir heyet dün Suudi Kralı Abdullah’ı ziyaret ederek, Kahire’de bulunan Suudi Arabistan Büyükelçiliği’nde düzenlenen ve Büyükelçi Ahmed Abdulaziz Kattan’ın geri çağrılmasına neden olan protestoların yükselttiği tansiyonu düşürmeye çalıştı.

Suudi Kralı’nın dün Büyükelçi’nin görevine dönmesi kararı aldığı, Kattan’ın bugün görevine başlayacağı belirtildi.

Başmüftü Şeyh Abdülaziz, geçtiğimiz ay da Arap Yarımadası’ndaki bütün kiliselerin yıkılması gerektiği yönündeki sözleriyle uluslararası medyada tepki toplamıştı. Hürriyet Planet

 

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz