Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
38,7612
EURO
43,6459
IMKB
9.391,000
ALTIN
4.143,630
 
Hava Durumu ANKARA
11 / 25 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
SERVET'TEN ZİCO VE AZİZ YILDIRIM'A İNCE MESAJ
SERVET TEN ZİCO VE AZİZ YILDIRIM A İNCE MESAJ
 
2008 Avrupa Şampiyonası Elemeleri'nde, C Grubu'ndaki üçüncü maçında Çarşamba günü Almanya'da Moldova ile karşılaşacak olan A Milli Futbol Takımı, bu maçın hazırlıklarını yaptığı antrenmanla sürdürdü.
 
9.10.2006 - 21:50
Macaristan karşısında A Milli Takım'a galibiyeti getiren golü kaydeden Tuncay Şanlı, antrenman öncesi basın mensuplarına yaptığı açıklamada, gol atmanın güzel bir duygu olduğunu, ancak takımın başarısının daha önemli olduğunu belirterek, "Attığım goller önemli değil, takımın kazanması önemli. Orta sahamız çok genç, bu yüzden de çok koşuyoruz. Gençler çok olduğu için ben de o hırsla koşuyorum.
Macaristan maçında istekli ve arzuluyduk. Kazanmak zorundaydık ve sonuçta kazandık. Hedefimiz 2008" diye konuştu. Tuncay, Hakan Şükür ile ilgili sorulan bir soruya da, "Hakan Şükür ağabeyim, benim kendime örnek aldığım Türk futbolunun gelmiş, geçmiş en büyük oyuncularından biri. Onunla ilgili bir yorum yapmak benim haddim değil. Konuştuğumuz isim Hakan Şükür'' cevabını verdi.
Ay-yıldızlı file bekçisi Rüştü Reçber ise, hedeflerinin 3 maçta 9 puan olduğunu ve Moldova maçını kazanarak bu hedefi gerçekleştirmek istediklerini kaydederek, "Macaristan maçı kolay değildi, ancak Gökdeniz'in pozisyonu gol olsaydı, sanki maçı 5'e 2 ortada sıçan gibi oynardık. Onların attığı frikikte de top elime değdi. Topu ben çıkardım, ben kurtarmasaydım gol olacaktı. İnsanlar maçı nasıl izliyorlar hayret ediyorum" diye konuştu.
Moldova maçının zor geçeceğini ifade eden tecrübeli file bekçisi, "Şartlar ne olursa olsun kazanacağız. Şu unutulmamalı, hem Malta maçında hem de Macaristan maçında rakip kim olursa olsun pozisyon vermedik. Takım defansta iyiye gidiyor, ofansta biraz sıkıntılarımız var, ancak o da zamanla aşılacak" şeklinde konuştu.
Rüştü, 13 yıllık milli takım kariyerinde 111 kez milli formayı giydiğini de belirterek, "Her maç sonrası, oynadığımız her takım için 'Kötü takımdı, kötü günündeydi' denildi. Danimarka ile oynarken de böyle yazıldı, Brezilya ile oynarken de böyle yazıldı. Bazı insanların bazı gerçekleri görmesi lazım. 111 maç ve 13 yıldır hep kötü takımlarla mı oynadık? Gerçekler görülmeli. Artık saha içerisinde isimler değil, mücadele edenler ön plana çıkıyor. Bunun en güzel örneği Yunanistan ve İtalya. Alınan galibiyetin anlamı belirtilmeli. Macar takımını ilk kez kendi evlerinde yenmişiz, bu çok önemli. Onlarla bir hazırlık maçı yapmışız yıllar önce ve bu maçı kazanmışız, 40 gün bu maç konuşulmuş.

O yüzden bu maçın kıymeti bilinmeli. Türk futbolu iç açıcı durumda değil. Kulüp takımları da aynı durumda. Oynayan da oynamayan da buraya geliyor. Beklentiler çok farklı. Buraya gelen kendini milli takıma vermeli. Herkes reyting uğruna haber yapıyor. Biz bu ülke futboluna hizmet ediyoruz ve kanımın son damlasına kadar göreve hazırım, bırak derlerse bırakırım. Bu forma benim tapulu malım değil. Bunu kimse sorun etmemeli. Bu takım bizim büyük başarılar elde ettiğimiz takım gibi. Yaşça çok genç ve birbirine yakın bir jenerasyon'' ifadelerini kullandı.

Ay-yıldızlı futbolculardan Servet Çetin de, nerede olursa olsun, elinden gelenin en iyisini yapmaya çalıştığını kaydederek, "Türkiye'de çok iyi defansif futbolcular yetişiyor, ancak bazılarının kıymeti takımlarında bilinmiyor. Milli Takım'da çok iyi bir defans kurgusu var" diye konuştu.

Fenerbahçe'den ayrıldığı için kırgın olmadığını da söyleyen Servet, "Nasip ve kısmetim buymuş. Edu ve Lugano'ya zaman verilmeli. Fenerbahçe her futbolcuyu almaz, kaliteli oldukları için alındılar'' dedi.

A Milli Takım'ın genç oyuncularından Arda Turan ise, kendisinin yıldız futbolcu olmadığını belirterek, "Elimden geldiğince takımın başarılı olması için çalışıyorum. Macaristan'ı yendiğimiz için mutluyum. Milli takımda olmak bize gurur veriyor. Moldova'yı da yeneceğiz. Türkiye'ye umutla döneceğiz. Avrupa hedefim var, ama daha çok erken'' dedi.

Ay-yıldızlı futbolculardan Mehmet Aurelio ise, en büyük hayalinin milli takımda formak giymek olduğunu, kendisine bu şansı veren Fatih Terim'e çok teşekkür ettiğini ifade ederek, "Beklentilere cevap vermek için mücadele ediyorum. Çok iyi yoldayız, daha da iyi olacağız'' ifadelerini kullandı.

Ay-yıldızlı bir diğer futbolcu Sabri Sarıoğlu da, Macaristan maçında iyi bir oyun ortaya koyduklarını ve herkesin birbirinin açığını kapattığını belirterek, "6 puanımız var. Moldova'yı yenip 9 puanla Türkiye'ye dönmek istiyoruz. Moldova kapalı savunma yapan bir takım, ancak biz de bu katı defansı açmak için uğraşacağız'' diye konuştu.
A Milli Takım'ın defanstaki önemli isimlerinden Gökhan Zan ise, Moldova'nın küçümsenmemesi gereken bir takım olduğunu kaydederek, ''Çok dikkatli olmak zorundayız. 3 puan almak için elimizden geleni yapacağız. Bu maçı kazanarak lider olmak istiyoruz'' şeklinde konuştu.
Bu arada, Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim, yarın Türkiye saati ile 20.00'de bir basın toplantısı düzenleyecek.



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


"DEMİR YUMRUKLU KADIN"

ULUSOY'DAN ÇAKAR'A HATIRLATMA!

RİBERY'DEN CİMBOM'A 10 MİLYON EURO
»  AVRUPA ŞAMPİYONASI ELEMELERİNDE DÜN GECE
»  MACARİSTAN TAMAM, SIRA MOLDOVA'DA
»  MACARİSTAN'DA İLK YARI TÜRKİYE'NİN!
»  FENERBAHÇE'DEN,'APPİAH GİTMİYOR'AÇIKLAMASI
»  TERİM'İN HEDEFİ 3 PUAN, İŞTE İLK ONBİR
»  DAUM'DAN BUNDESLİGA'YA SİNYAL
»  BARCELONA FENERLİ KEZMAN'A GÖZ DİKTİ
»  İSTANBUL ADLİYESİ'NDE SAÇ SASAÇA BAŞ BAŞA KAVGA
»  ANELKA YENİDEN FRASA MİLİ TAKIMINDA
»  LORANT, BU KEZ K.ERCİYES İÇİN GELDİ
»  DENİZ BARIŞ, İSTANBUL'A DÖNDÜ
»  RONALDO'NUN FORMA HIRSI
»  AZİZ YILDIRIM ÇİFTİ BOŞANMA HABERLERİNİ YALANLADI
»  ZİCO, "FENER BU GRUPTAN ÇIKAR"DEDİ!
»  BECKHAM, İKİ YIL SONRA FUTBOLU BIRAKACAK
»  FORTİS KUPASI'NDAN KLÜPLERE 13 MİLYON DOLAR
»  FORTİS TÜRKİYE KUPASI KUR'ALARI ÇEKİLDİ
»  LİGDEKİ KÖTÜ FUTBOL TERİM'İ ÜRKÜTTÜ
»  FENER VE BEŞİKTAŞ'A ZOR RAKİPLER
»  TRABZONSPOR'DA BAŞKENT'TE 2 PUAN BIRAKTI 2-2
»  İLK YARI ANKARAGÜCÜ'NÜN
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.