Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
39,0269
EURO
44,4333
IMKB
9.356,000
ALTIN
4.192,720
 
Hava Durumu ANKARA
14 / 30 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
SEVENLERİ MUHSİN YAZICIOĞLU'NUN KABRİNE AKIN ETTİ!
SEVENLERİ MUHSİN YAZICIOĞLU NUN KABRİNE AKIN ETTİ!
 
BBP'nin eski Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu, ölümünün ikinci yılında Taceddin Dergahı'ndaki kabri başında dualarla anıldı.
 
25.3.2011 - 15:46

Muhsin Yazıcıoğlu'nun ölüm yıl dönümü dolayısıyla kabri başında düzenlenen ve ''Beyaz Buluşma'' adı verilen programda, Yazıcıoğlu ile aynı kazada hayatını kaybedenler anısına Mevlid-i Şerif ve Kur'an-ı Kerim okundu. Daha sonra bir konuşma yapan TBMM Başkanvekili ve Yazıcıoğlu'nun kayınbiraderi Nevzat Pakdil, ''Rabbim isterse bir insanı sever, sevdirir ve sevindirir. Ben inanıyorum ki, Muhsin Başkanı Allah sevdi, sevindirdi ve sevdirdi'' dedi.

Aradan geçen iki yıl içinde kendisine gönderilen Fatihalarda, dualarda bir eksiklik olmadığını ifade eden Pakdil, ''Bir ömrü güzel yaşadı ve Allah, kendisini takdir ettiği şekilde yanına aldı. Ümit ediyoruz ki, onun gönlünden geçen, yaşadığı davası, Allah'a olan sevgisi, Kur'an'a olan sevgisi, bu millete olan, bütün insanlığa, mazlumlara olan sevgisi, kendi Alperenleri'nin, bu milleti seven bütün insanların gönlünde yaşayacaktır'' diye konuştu.

Yazıcıoğlu'nun, sağlığında istediği bir dünyayı, Türkiye'yi göremediğini söyleyen Pakdil, ''Ama inanıyoruz ki, inşallah ahiret hayatında, bu dünyada olacak güzellikleri görecektir'' dedi.

Eşi Gülefer Yazıcıoğlu da, Adriyatik'ten Çin Seddi'ne, Türk dünyasında ve İslam dünyasında Muhsin Yazıcıoğlu'nun çok güzel şekilde yad edildiğine inandığını belirterek, ''Çünkü, Başkan hayattayken çok güzel yaşamıştı. Dik durmuştu, davasından asla taviz vermemişti. Zikzaklar çizmemişti. Bize çok güzel bir manevi miras bıraktı'' dedi.

BBP Genel Başkanı Yalçın Topçu, Yazıcıoğlu'nun, ''herşeye ve herkese rağmen, anına bile sahip olunamayan bir hayat için fırıldak olunmaması, dik durulması, doğru söylenmesi ve düz yürünmesi ilkesini şiar edindiğini'' söyledi.

Topçu, ''Yine onun bir hayali vardı. Adriyatik'ten Çin Seddi'ne bu coğrafyada birleşme, kaynaşma olacak. Müslümanlarla Türk milleti biraraya gelecek. Dilde, işte, fikirde bir ve beraber olunacak. Anadolu coğrafyasında yaşayan Kürt, Türkmen, Çerkez, Lazı, Arap, Arnavut, Alevi, Sünni, başı açık, başı kapalı herkes doğduğu yerde doyacak. Başı dik, karnı tok olacak. Ay yıldızlı al bayrak altında tam bağımsız bir ülke olacak'' şeklinde konuştu.

BBP Genel Sekreteri Mustafa Destici de Yazıcıoğlu'nun ömrünü milletin ve vatanın birliğine ve dirliğine adadığını, bu adanmışlık yolunda hayatını kaybettiğini belirtti. Destici, ''Davan davamızdır. Yolun yolumuzdur. Söz veriyoruz, canlarımız bedende olduğu müddetçe, davanın takipçisi olacağız'' dedi. Destici, 31 Mart'a kadar anma etkinliklerinin tüm yurtta ve başta Türk dünyası olmak üzere dünyanın bir çok ülkesinde devam edeceğini de kaydetti.25 MART 2011/Zaman



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


ERDOĞAN'DAN YAYINEVİ BASKINI DEĞERLENDİRMESİ

ARINÇ: ENDİŞE DUYUYORUM

ERDOĞAN'DAN TATLISES'E ZİYARET
»  LİBYA OPERASYONUN KOMUTA MERKEZİ İZMİR
»  KAZIM İÇİN TUTUKLAMA EMRİ ÇIKARILDI
»  CHP'NİN YENİ VEKİL ADAY ADAYLARI!
»  ÖLÜM NEDENİ İNTİHAR DEĞİL, KALP KRİZİ!
»  DIŞİŞLERİ'NDEN 16 BİN TABANCA AÇIKLAMASI!
»  ERDOĞAN VE KOŞANER'İN F-35 ENDİŞESİ!
»  SİREN ERTAN: YAŞLANDIM"
»  DOLANDIRICILIKTA SON NOKTA!
»  KOLTUKLARINA YAPIŞMADILAR!
»  "BÖYLE ŞEY OLMAZ"
»  KILIÇDAROĞLU AİLESİNİN ACI GÜNÜ
»  LİBYA'YI AVRUPALI KADDAFİ'LERE BIRAKMAYACAĞIZ!
»  YSK'DAN SİYASİ REKLAMLARA İLİŞKİN KARAR!
»  SURİYE'DE 48 YILLIK OLAĞANÜSTÜ HAL KALKIYOR!
»  SÜPER LOTO'DA REKOR İKRAMİYE!
»  GÜL, GANA'DAN DÜNYAYA MESAJ VERDİ!
»  MECLİS'TEN LİBYA TEZKERESİNE JET ONAY!
»  KILIÇDAROĞLU'UNDAN TÜSİAD'A TEBRİK!
»  UZAKDOĞU'DA KORKUTAN DEPREM!
»  3 VEKİL, YOLUN ORTASINDA KALAKALDI!
»  TBMM'DE LİBYA İÇİN GİZLİ OTURUM!
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.