Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
40,7951
EURO
47,5943
IMKB
10.825,000
ALTIN
4.380,420
 
Hava Durumu ANKARA
21 / 35 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
SEZER: "RAHŞAN HANIMLA POLEMİĞE GİRMEM"
SEZER:  RAHŞAN HANIMLA POLEMİĞE GİRMEM
 
DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, 'Bu partiyi 'Ecevitsizleştirmeye' hiçbirimizin gücü yetmez' dedi.
 
6.4.2009 - 00:10
DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, 'Bu partiyi 'Ecevitsizleştirmeye' hiçbirimizin gücü yetmez' dedi. DSP Parti Meclisi (PM), Genel Başkan Sezer'in başkanlığında Parti Okulu'nda toplandı.

Sezer, toplantının başlangıcında yaptığı konuşmada, seçim sonrasının 'muhasebe ve yönetimden hesap sorma' günü olduğunu ifade etti. Seçimde istedikleri ve umdukları başarıyı elde edemediklerini belirten Sezer, PM toplantısında öz eleştiri yapacaklarını ve yapılmayanları tartışacaklarını bildirdi.

PM kararları doğrultusunda kurultayın toplanabileceğini anlatan Sezer, kurultayların; yenilenme, kadroların güçlendirilmesi, demokratikleşme ve yeni açılımlarla partinin önünü açma fırsatı verdiğine işaret etti. Sezer, sözlerini şöyle sürdürdü: 'Son günlerde partiyi 'Ecevitsizleştirmekten' söz edenler var.

Şunu çok açık söyleyeyim, bu partiyi 'Ecevitsizleştirmeye' hiçbirimizin gücü yetmez. Ecevit, çok önemli işler yapmış, bir büyük devlet adamı. Partimizin kurucusu. Bu parti onun mirası. Türkiye'ye mirası, bize değil. O mirası korumak ve geliştirmek için Türkiye'ye daha etkin hizmetler verebilmek için DSP'nin, hepimizin, her anlamda üzerimize düşeni yapmamız gerektiğine inanıyorum.'

Konuşmasında DSP'li 5 milletvekilinin ihraç istemiyle Disiplin Kurulu'na sevk edilmesi konusuna da değinen Sezer, söz konusu kişilerin yakın arkadaşı olduğunu belirtti ve bu durumdan dolayı duyduğu üzüntüyü dile getirdi.

Partinin tüzüğü bulunduğuna işaret eden Sezer, kendilerinin de bu kurallara uymak zorunda olduklarını ifade etti. Sezer, PM'nin, kurultaydan sonraki en yetkili organları olduğuna dikkati çekerek, 'PM'nin alacağı kararın arkasında hepimizin yürümesi gerekmektedir' dedi.

Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Sezer, söz konusu 5 milletvekilinin durumu ile ilgili bir soruyu yanıtlarken, 'Bu benim kişisel kararım değil' ifadesini kullandı. Bir başka soru üzerine, seçimden sonra Rahşan Ecevit ile görüşemediğini belirten Sezer, Rahşan Hanıma saygı duyduğunu belirterek, 'Onunla polemiğe girmeyi aklımdan bile geçirmem' dedi.0

Sezer, 'Partinin kasasının boşaltıldığı iddialarına ne söyleyeceksiniz?' şeklindeki soruyu yanıtlarken de, partinin 6-7 yıldır, kendi yönetiminde 4,5 yıldır hiçbir geliri olmadan ayakta kaldığını, bunun için bu paraların kullanıldığını söyledi.

Sezer, şöyle konuştu: '4,5 yılda tümüyle harcadığımız para, önde gelen partilerin 1 yılda harcadığı paradan daha az. Üstelik bunun içinde yeni mal varlıklarımız var. 60 küsur adet minibüsümüz var, bir büyük otobüs almışız. Diğer partilerden farklı olarak bütün örgütlerimizin elektrik, su, telefon giderlerini biz karşılıyoruz. Hesaplarımız denetime açık.' Zeki Sezer, PM'de alınacak kararların kamuoyuna açıklanacağını bildirdi.



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


"KILIÇDAROĞLU, GENEL BAŞKAN YARDIMCISI OLMALI"

6 DTP'LİNİN DOKUNULMAZLIK FEZLEKESİ MECLİS'TE

BBP'DE GENEL BAŞKAN KİM OLACAK?
»  DSP'DE KILIÇDAROĞLU DEPREMİ!
»  DSP, YEREL SEÇİMLERDEKİ SONUÇTAN MEMNUN DEĞİL
»  "ECEVİT'İ SİLMEK İSTİYORLAR"
»  CHP'DE DEĞİŞİM BAŞLIYOR
»  BAYKAL, SEÇİM SONUÇLARINI NASIL YORUMLADI?
»  BEKAROĞLU, ERKEN SEÇİM'İ İŞARET ETTİ
»  DTP, DÖRDÜNCÜ BÜYÜK PARTİ OLDU
»  'AKP'DEN OY ALACAK TEK PARTİ DSP'DİR'
»  MİTİNGE 50 KİŞİ KATILINCA!
»  SAADET'TEN O GÖRÜNTÜLERE CEVAP
»  “BAHÇELİ’NİN YERİNE OYNAMIYORUM”
»  "BAŞBAKAN, AKLAN DA GEL"
»  ERBAKAN: "BUNLAR, AT YARIŞI SPİKERLERİ"
»  AKP REKOR PEŞİNDE
»  MESUT YILMAZ'IN SEÇİM TAHMİNİ
»  DSP'Lİ AHMET TAN:"KILIÇDAROĞLU İÇİN ÇALIŞACAĞIM"
»  NUMAN KURTULMUŞ: "TÜRKİYE'Yİ YENİDEN KURMAYA GELİYORUZ"
»  "BAŞBAKAN SAHTE KABADAYI"
»  BAYKAL, MİTİNGLERE HIZ VERDİ
»  SEÇİMDEN BAYKAL KARLI ÇIKACAK
»  BAYKAL'DAN ERDOĞAN'A '3011'YANITI
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.